ش. ژوئن 14th, 2025

pmcm

پایگاه مرکزخبر کامپیوتر و موبایل

بررسی اندروید باکس Xiaomi Mi Box S (3rd Gen)؛ جدیدترین!

1 دقیقه خوانده شده

امروز قراره بریم سراغ یکی از جدیدترین اندروید باکس‌های بازار، یعنی Xiaomi TV Box S نسل سوم، مدل MDZ-32-AA (نسخه گلوبال). شیائومی همیشه تو این بازار یه اسم آشنا بوده و حالا با این نسل جدید، کلی ادعا داره. می‌خوایم ببینیم این جعبه کوچولوی مشکی چند مرده حلاجه و آیا می‌تونه تلویزیون ساده شما رو به یه غول سرگرمی تبدیل کنه یا نه. این دستگاه‌ها به این دلیل محبوبیت پیدا کردن که یا تلویزیون‌های قدیمی هوشمند نیستن، یا اگه هم هستن، سیستم‌عاملشون کنده، قدیمی شده یا برنامه‌های کمی رو پشتیبانی می‌کنه. شیائومی هم با دستگاه‌های خوش‌قیمت و پرامکاناتش سعی کرده این خلأ رو پر کنه. با بررسی اندروید باکس Xiaomi Mi Box S (3rd Gen) همراه موبونیوز باشید.

تو جعبه Xiaomi Mi Box S (3rd Gen) چیا هست؟
اول از همه بریم سراغ آنباکسینگ! وقتی در جعبه رو باز می‌کنیم، خود دستگاه Xiaomi TV Box S (3rd Gen)، یه کنترل از راه دور بلوتوثی خوش‌دست، یه آداپتور برق، یه کابل HDMI و یه دفترچه راهنمای کاربر می‌بینیم. خوبه که کابل HDMI هم گذاشتن، بعضی شرکت‌ها خسیس‌ بازی درمیارن و این خودش یه قدم برای راحتی کاربره، مخصوصا اونایی که خیلی اهل تکنولوژی نیستن. از نظر قیافه، این نسل هم مثل نسل‌های قبلی، یه مکعب مربع کوچولو و جمع‌ و جوره. ابعادش حدود ۹۷ در ۹۷ میلی‌متر با ضخامت ۱۷ میلی‌متر و وزنش هم خیلی کمه، حدود ۹۱.۲ گرم (بدون بسته‌بندی). رنگش هم فقط مشکیه. طراحیش ساده و شیکه، راحت کنار تلویزیون جا می‌شه و تو ذوق نمی‌زنه. کیفیت ساختش هم قابل قبوله، پلاستیکیه ولی حس بدی به آدم نمی‌ده. این طراحی جمع‌ و جور و ثابت در نسل‌های مختلف نشون می‌ده شیائومی به یه فرمول موفق رسیده که هم تولیدش به‌صرفه‌ست و هم کاربرایی که دنبال یه دستگاه کوچیک و نامحسوس هستن رو راضی می‌کنه.

مشخصات فنی اندروید باکس Xiaomi Mi Box S (3rd Gen)
قلب تپنده این دستگاه یه پردازنده چهار هسته‌ای (Quad-Core A55) با فرکانس تا 2.5 گیگا هرتز هست. شیائومی میگه این پردازنده نسبت به نسل دوم ۲۵ درصد قوی‌تر شده. پردازنده گرافیکیش هم ARM G310 V2 هست که اونم طبق گفته شیائومی ۱۳۰ درصد بهبود عملکرد داشته. این مشخصات روی کاغذ خوب به نظر می‌رسن، ولی باید دید تو عمل چطورن.
اینجا جاییه که شاید یه کم بحث‌برانگیز باشه. این نسل هم مثل قبل 2 گیگ رم داره. حافظه داخلیش اما از 8 گیگ نسل قبل، به 32 گیگ ارتقا پیدا کرده که خبر خوبیه. اینکه رم همون 2 گیگ مونده، با توجه به اینکه گوگل تی‌وی خودش یه کم سنگینه و برای سال ۲۰۲۴ ۲۰۲۵ شاید کم به نظر برسه، یه نکته منفیه. البته 32 گیگ حافظه داخلی خوبه، ولی یادتون باشه همه‌ش در دسترس نیست و یه بخشیش رو خود سیستم‌ عامل و برنامه‌های پیش‌فرض اشغال می‌کنن. به نظر میاد شیائومی برای حفظ قیمت رقابتی، بیشتر روی چیزایی که تو جدول مشخصات به چشم میان (مثل حافظه داخلی و استاندارد وای‌فای جدید) تمرکز کرده تا افزایش رم که شاید تأثیر بیشتری تو عملکرد طولانی‌مدت داشته باشه ولی کمتر تو تبلیغات به چشم میاد.

رابط کاربری گوگل تی‌وی روی این دستگاه نسبتا روون و سریعه، مخصوصا تو منوی اصلی و جابجایی بین برنامه‌ها. برنامه‌های استریم مثل نتفلیکس و یوتیوب معمولا خوب و سریع باز می‌شن. اما با 2GB رم، نباید انتظار معجزه تو مولتی‌تسکینگ و باز نگه داشتن همزمان چندین برنامه سنگین رو داشت. ممکنه بعضی وقت‌ها برنامه‌ها از اول بارگذاری بشن. در حالی که ادعای افزایش عملکرد پردازنده و گرافیک وجود داره، شاید برای کاربر معمولی که فقط استریم می‌کنه، این تفاوت خیلی محسوس نباشه و روونی رابط کاربری مهم‌ترین بهبود باشه.
شیائومی روی پردازنده 6nm این دستگاه مانور داده که یعنی مصرف انرژی بهینه‌تر و عملکرد روان‌تر. پشتیبانی از وای‌فای ۶ (Wi-Fi 6) هم یه آپگرید مهمه که سرعت و پایداری اتصال به اینترنت رو، مخصوصا اگه مودم شما هم وای‌فای ۶ باشه، خیلی بهتر می‌کنه. این مورد آخر، یعنی وای‌فای ۶، با توجه به اینکه خیلی از خونه‌ها دارن به این استاندارد مجهز میشن، می‌تونه واقعا تجربه استریم رو بهتر کنه و تا حدی نبود پورت شبکه رو برای بعضی‌ها جبران کنه.

عملکرد کنترل از راه دور اندروید باکس شیائومی می باکس S نسل سوم
کنترل این نسل هم شبیه کنترل‌های قبلی می باکس‌هاست. طراحی ساده و مینیمالی داره با دکمه‌های ضروری مثل جهت‌نما، تایید، هوم، بک، دستیار صوتی گوگل، و دکمه‌های اختصاصی برای نتفلیکس و یوتیوب. خوش‌ دسته و کار کردن باهاش راحته، ولی دکمه‌هاش یه کم صدا میدن موقع فشار دادن.
کنترل به صورت بلوتوثی به دستگاه وصل می‌شه و پوشش ۳۶۰ درجه داره، یعنی لازم نیست حتما به سمت دستگاه بگیریدش. مادون قرمز (IR) داخلی هم داره که می‌تونید باهاش صدای تلویزیون یا ساندبارتون رو کنترل کنید (اگه تلویزیونتون HDMI-CEC رو هم خوب ساپورت کنه). این قابلیت IR یه ویژگی کاربردیه که راحتی کار رو بیشتر می‌کنه. جستجوی صوتی با میکروفون داخلی کنترل کار می‌کنه.

با دو تا باتری نیم‌قلمی (AAA) کار می‌کنه که معمولا توی جعبه نیست و باید جدا بخرید. عمر باتریش هم بستگی به استفاده شما داره، ولی معمولا خوب دووم میاره. گاهی اوقات ممکنه کنترل از اتصال بلوتوثی خارج بشه یا کار نکنه. راه‌حل‌های معمول شامل درآوردن و جا زدن باتری‌ها، ری‌استارت کردن باکس، یا دوباره جفت کردن (Pair) کردن کنترل با دستگاهه.
ویژگی های صوتی و تصویری اندروید باکس Mi Box S نسل سوم
این اندورید باکس از رزولوشن 4K (3840 x 2160) تا ۶۰ فریم در ثانیه پشتیبانی می‌کنه. مهم‌تر از اون، پشتیبانی از دالبی ویژن و +HDR10 هست. این دو تا استاندارد خفن HDR باعث می‌شن تصاویر با رنگ‌های زنده‌تر، کنتراست بهتر و جزئیات بیشتر تو قسمت‌های تاریک و روشن نمایش داده بشن. اگه تلویزیونتون هم این فرمت‌ها رو ساپورت کنه، کیفیت تصویر واقعا چشم‌نواز می‌شه.
در بخش صدا، پشتیبانی از دالبی اتموس (Dolby Atmos) و DTS:X رو داریم. این دو فرمت صوتی پیشرفته، صدای سه‌ بعدی و فراگیر ایجاد می‌کنن که انگار صدا از همه طرف شما رو احاطه کرده. برای یه تجربه سینمایی واقعی، اینا عالین. یکی از ویژگی‌های مهم برای خوره‌های فیلم و سریال، پشتیبانی از انتقال صدای خام فرمت‌های دالبی TrueHD و DTS-HD هست. این یعنی اگه ساندبار یا سینمای خانگی خفنی دارید، می‌تونید صدای بدون افت کیفیت رو مستقیم به اون منتقل کنید.

اما اینجا یه مشکل بزرگ وجود داره، قطع و وصلی صدای دالبی TrueHD. متاسفانه، توی بررسی های انجام شده مشخص شده که موقع پخش فایل‌هایی با صدای Dolby TrueHD با بیت‌ریت بالا، صدا دچار قطع و وصلی می‌شه. این مشکل قبلا تو دستگاه‌های دیگه‌ای هم که از چیپ‌های مشابه Amlogic استفاده می‌کردن دیده شده بود و اونجا با آپدیت اندروید ۱۲ حل شد. امیدواریم شیائومی هم با آپدیت نرم‌افزاری این مشکل رو حل کنه، چون این باگ می‌تونه برای کسایی که آرشیو فیلم با کیفیت بالا دارن، حسابی رو اعصاب باشه.
این دستگاه قابلیت AI SR (ارتقا تصویر با هوش مصنوعی) رو هم داره که ظاهرا برای بهتر کردن کیفیت تصاویر با رزولوشن پایین‌تر با هوش مصنوعی انجام میشه که شاید خیلی متوجه عملکرد و تفاوتش نشید. یه گزینه تو تنظیمات هست که همه محتوا رو به صورت HDR نمایش می‌ده. برای تصاویر با کیفیت بیشتر، بهتره این گزینه خاموش باشه و خود تلویزیون HDR رو تشخیص بده، مگه اینکه تلویزیونتون خیلی قدیمی باشه. این قابلیت Always HDR مثل یه شمشیر دولبه‌ست؛ شاید روی تلویزیون‌های معمولی‌تر یا برای کاربرایی که تنظیمات دقیق بلد نیستن تصویر رو بهتر کنه، ولی روی تلویزیون‌های خوب و کالیبره شده، می‌تونه با تبدیل نادرست محتوای غیر HDR به HDR، کیفیت تصویر رو خراب کنه.
عملکرد نرم‌افزاری Mi Box S نسل سوم شیائومی
این دستگاه با سیستم‌عامل Google TV عرضه می‌شه که یه جورایی نسخه جدید و به‌روز شده Android TV هست. تمرکز گوگل تی‌وی بیشتر روی پیشنهاد محتوا بر اساس سلیقه شماست و سعی می‌کنه فیلم و سریال‌ها رو از سرویس‌های مختلف یه جا جمع کنه. کار کردن باهاش نسبتا ساده‌ست، ولی خب ظاهرش سلیقه‌ایه و بعضی‌ها همون اندروید تی‌وی ساده رو ترجیح می‌دن. البته تو ایران که خیلی از قابلیت‌های پیشنهاد محتوای گوگل تی‌وی کامل کار نمی‌کنه، شاید خیلی فرق خاصی با اندروید تی‌وی معمولی حس نکنید و اون همه امکانات تجمیع محتوا که گوگل تی‌وی ادعاش رو داره، اینجا به طور کامل در دسترس نباشه.
با دکمه مخصوص روی کنترل، می‌تونید از دستیار صوتی گوگل برای جستجوی فیلم، باز کردن برنامه‌ها و حتی کنترل بعضی لوازم هوشمند خونه استفاده کنید. البته یادتون باشه که سرویس‌های گوگل تو ایران داستان دارن و ممکنه برای استفاده کامل از دستیار صوتی به VPN نیاز داشته باشید. کروم‌کست داخلی هم بهتون اجازه می‌ده خیلی راحت فیلم، عکس و آهنگ رو از گوشی یا تبلت روی تلویزیون پخش کنید. همین نیاز به VPN برای استفاده از قابلیت‌های اصلی مثل دستیار گوگل یا حتی گاهی گوگل پلی، یه نقطه ضعف برای کاربر ایرانیه که تجربه کاربری رو از حالت ایده‌آل خارج می‌کنه.

بررسی عملکرد گیمینگ
با توجه به سخت‌افزارش، می‌تونید بازی‌های اندرویدی سبک و متوسط رو روش اجرا کنید. انتظار اجرای بازی‌های خیلی سنگین و گرافیکی روز رو نداشته باشید. برای سرگرمی و بازی‌های کژوال خوبه، ولی گیمرهای حرفه‌ای رو راضی نمی‌کنه. این دستگاه بیشتر یه استریمر قویه تا یه کنسول بازی. رم ۲ گیگ و پردازنده گرافیکیش برای بازی‌های سنگین امروزی محدودیت ایجاد می‌کنن.
البته میتونید سراغ اجرای بازی‌های ابری (Cloud Gaming) از پلتفرم های مختلف برید که بستگی خیلی زیادی به سرعت اینترنت شما داره. اگه اینترنتتون ردیفه، بازی ابری می‌تونه یه تجربه باحال باشه، ولی کیفیت تصویر ممکنه در حد بازی مستقیم روی کنسول یا PC نباشه. برای تجربه بهتر بازی کردن میتونید سراغ اجرای امولاتورهای بازی‌های قدیمی (مثل Retroarch) برید که عملکرد مناسبی رو روی این دستگاه داره.
پورت‌های اندروید باکس Xiaomi Mi Box S (3rd Gen)
در بخش پورت‌ها، یه دونه پورت HDMI 2.1 داریم که برای کیفیت تصویر 4K و قابلیت‌هایی مثل QMS (Quick Media Switching) خوبه. یه دونه پورت USB 2.0 هم هست. اینجا واقعا جای گله داره! چرا تو سال ۲۰۲۴ هنوز USB 2.0؟ این پورت برای وصل کردن فلش، هارد اکسترنال یا دانگل شبکه به کار میاد، ولی سرعتش برای انتقال فایل‌های خیلی سنگین یا بعضی فایل‌های 4K Remux با بیت‌ریت وحشتناک بالا، ممکنه کم بیاره. خوره‌های فیلم که فایل‌های حجیم 4K Remux از روی هارد می‌بینن، ممکنه با USB 2.0 به مشکل بخورن. یه ورودی هم برای آداپتور برق داره.
خبری از پورت شبکه نیست! اینم یکی دیگه از نقاط ضعف همیشگی می باکس‌ها. برای اتصال به اینترنت باید به وای‌فای ۶ اتکا کنید یا یه دانگل USB به Ethernet جدا بخرید. اگه اینترنت وای‌فای پایداری ندارید یا می‌خواید با خیال راحت فایل‌های سنگین استریم کنید، نبود پورت لن می‌تونه اذیت کنه. پورت صدای اپتیکال (SPDIF) هم حذف شده که برای بعضی‌ها که سیستم صوتی قدیمی‌تر دارن، مهم بود. حذف این پورت‌ها و استفاده از USB 2.0، با وجود انتقادات کاربران در نسل‌های مختلف، به وضوح نشون میده که شیائومی برای پایین نگه داشتن قیمت و حفظ حاشیه سود تو این بازار رقابتی، این تصمیم‌ها رو گرفته. این پورت‌ها هم هزینه تولید رو بالا می‌برن و هم فضای داخلی دستگاه رو اشغال می‌کنن.

در بخش اتصالات بی‌سیم، وای‌فای ۶ (Wi-Fi 2.4GHz/5GHz) رو داریم که همونطور که گفتیم، پشتیبانی از وای‌فای ۶ یه نکته مثبته و می‌تونه سرعت و پایداری خوبی بده. البته سیگنال دهی وای فای میتونه یه مقداری ضعیف باشه. بلوتوث ۵.۲ هم برای اتصال کنترل، هدفون، اسپیکر یا دسته بازی بلوتوثی در دسترسه.
اندروید باکس شیائومی Mi Box S (3rd Gen) رو بخریم یا نه؟
خب، رسیدیم به آخر بررسی  اندروید باکس Xiaomi Mi Box S (3rd Gen). بیایید یه جمع‌بندی کلی از ویژگی ها و نکات قوت و ضعف این اندروید باکس شیائومی با قیمت حدودی 6 7 میلیون تومان داشته باشیم.
نقاط قوت شیائومی TV Box S 3rd Gen:

پردازنده و گرافیک به‌روز شده با عملکرد روان در کاربری عمومی.
پشتیبانی از کیفیت تصویر 4K، Dolby Vision و HDR10+.
پشتیبانی از فرمت‌های صوتی پیشرفته Dolby Atmos و DTS:X.
حافظه داخلی 32GB.
وای‌فای ۶ و بلوتوث ۵.۲.
رابط کاربری Google TV با دستیار صوتی و کروم‌کست.

نقاط ضعف شیائومی TV Box S 3rd Gen:

فقط 2GB رم.
پورت USB 2.0 و نبود پورت شبکه (Ethernet).
حذف پورت صدای اپتیکال.
باگ‌های نرم‌افزاری مثل مشکل قطع و وصلی صدا در برخی برنامه ها.
نیاز احتمالی به VPN برای استفاده کامل از سرویس‌های گوگل در ایران.
عملکرد متغیر وای‌فای در برخی موقعیت ها.

با توجه به این موارد اندروید باکس شیائومی Mi Box S نسل سه به درد کیا میخوره؟

کسایی که با تکنولوژی آشنان و از سروکله زدن با تنظیمات و آپدیت‌ها بدشون نمیاد.
اونایی که آرشیو فیلم و سریال با فرمت‌های خیلی خاص دارن و کیفیت تصویر و صدا براشون اولویت اوله.
کسایی که شاید خارج از ایران زندگی می‌کنن و دسترسی کامل به سرویس‌های گوگل دارن.

حالا اگه دنبال یه اندروید باکس با قیمت کمتر (حدود 5 میلیون تومان) ولی با امکانات سخت افزاری نزدیک و رابط کاربری بهینه تر هستید، اندروید باکس موبوادیشن یه گزینه کاملا طراحی شده برای بازار ایرانه که در ادامه تفاوت های اصلیش با اندروید باکس شیائومی رو بررسی میکنیم.

پردازنده: شیائومی چیپ Amlogic داره که معمولا تو پشتیبانی از فرمت‌های ویدیویی و صوتی پیشرفته مثل Dolby Vision و Atmos قوی‌تره. نت‌باکس از چیپ Allwinner استفاده می‌کنه که برای کاربری عمومی و استریم خوبه ولی شاید تو این فرمت‌های خاص به پای املاجیک نرسه.
رم و پورت: نت‌باکس موبو ادیشن با 4GB رم و پورت‌های کامل‌تر (LAN، USB بیشتر، کارت حافظه، AV) دست بالاتر رو داره. اینا برای کاربری روون‌تر و اتصال دستگاه‌های بیشتر خیلی مهمن.
نرم‌افزار و تجربه کاربری در ایران: اینجا نت‌باکس با رابط کاربری فارسی NetUI، فروشگاه اپلیکیشن NetStore (که دردسر گوگل‌پلی و VPN رو برای خیلی از برنامه‌های ایرانی و حتی خارجی کم می‌کنه) و سرویس‌های رایگان مثل فیلم‌لند و موزیک‌لند، تجربه کاربری خیلی راحت‌تر و بی‌دردسرتری رو برای کاربر ایرانی فراهم می‌کنه. اگه حوصله کلنجار رفتن با VPN و تنظیمات مختلف رو ندارید و می‌خواید یه دستگاه آماده و راحت برای فیلم دیدن داشته باشید، نت‌باکس گزینه جذاب‌تریه.
پشتیبانی از فرمت‌های پیشرفته: اگه خیلی براتون مهمه که حتما Dolby Vision و Dolby Atmos با بهترین کیفیت ممکن داشته باشید و آرشیو فیلم‌هاتون پر از این فرمت‌هاست، شیائومی (با فرض اینکه باگ‌هاش رفع بشن) روی کاغذ قوی‌تره. ولی نت‌باکس هم فرمت‌های رایج رو پخش می‌کنه.
گارانتی و پشتیبانی: نت‌باکس به عنوان یه شرکت ایرانی، گارانتی و خدمات پس از فروش رسمی و در دسترس‌تری داره.

اگه دنبال یه اندروید باکس با برند معتبر جهانی هستید که از آخرین فرمت‌های صوتی و تصویری (حداقل روی کاغذ) پشتیبانی کنه، وای‌فای ۶ داشته باشه و با یه کم حوصله برای تنظیمات اولیه و کنار اومدن با بعضی باگ‌ها مشکلی ندارید، می باکس S نسل سوم می‌تونه انتخاب خوبی باشه.
اما اگه اولویتتون راحتی استفاده تو ایرانه، دسترسی بی‌دردسر به محتوای ایرانی و خارجی بدون نیاز به VPN، پورت‌های کامل‌تر و گارانتی مطمئن‌تره، حتما یه نگاه جدی به نت‌باکس موبو ادیشن بندازید. شاید تو بعضی فرمت‌های خیلی خاص به پای شیائومی نرسه، ولی تو استفاده روزمره برای اکثر کاربرا، تجربه شیرین‌تری رو رقم می‌زنه. در کنار اینکه تو لیست قیمت اندروید باکس بازار ایران به نسبت اندروید باکس جدید شیائومی ارزون تر هم هست!

قیمت اندرویدباکس شیائومی مدل TV Box S 3rd Gen

فروشنده
توضیحات
شرایط ارسال
قیمت و خرید

درباره تیم تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *