پ. دسامبر 5th, 2024

pmcm

پایگاه مرکزخبر کامپیوتر و موبایل

گوشی وکال ساخت کجاست؟ آشنایی با برند Vocal

1 دقیقه خوانده شده

دنیای گوشی‌های هوشمند یک دنیای جذاب و در عین حال عجیب و غریب و بی‌رحم است که در آن برندهایی مانند نوکیا و HTC دوام نمی‌آورند؛‌ اما برندهای نوپایی مانند شیائومی یا گوشی Nothing می‌توانند محصولاتی نوآورانه و جذاب را به بازار عرضه کنند و بخشی از سهم بازار را برای خود تصاحب کنند. در این میان شرکت‌هایی هم هستند که به تازگی فعالیت خود را شروع کرده‌اند و در تلاش هستند تا بتوانند از در بین برندهای شناخته شده بازار، اسم و رسمی برای خود دست و پا کننند. برند Vocal یکی از همین برندها است که با ارائه محصولات مقرون به‌صرفه تلاش می‌کند نیازهای کاربران عادی را برآورده کند. با این مقدمه به بررسی برند وکال می‌پردازیم و سعی می‌کنیم بفهمیم که گوشی وکال ساخت کجاست و آیا گوشی وکال ارزش خرید دارد یا خیر؟
گوشی وکال ساخت کجاست؟
قبل از هر چیزی نیاز است که با محل تولید و ساخت گوشی وکال آشنا شویم. این برند یک برند ایرانی محسوب می‌شود که محصولات خود را به صورت ODM در چین تولید خواهد کرد. تولید محصول با مدل ODM یا Original Design Manufacturing به حالتی گفته می‌شود که در آن شرکت سفارش دهنده ویژگی‌ها مدنظر و ایده‌های خود را با شرکت تولید کننده در میان خواهد گذاشت و شرکت تولید کننده بر اساس این اطلاعات یک گوشی را طراحی کرده و آن را تولید خواهد کرد. در این نمونه شرکت وکال سفارش دهنده محسوب می‌شود و شرکت چینی هم تولید کننده است.
برند وکال تحت مالکیت هلدینگ آرکا قرار دارد که فعالیت اصلی آن‌ها در زمینه واردات گوشی‌های هوشمند است و از این طریق توانسته‌اند نیازهای بازار را شناسایی کرده و برای پاسخگویی به این نیازها، برند وکال را راه‌اندازی کرده‌اند. بر اساس آنچه در سایت Vocal بیان شده است: دفتر مرکزی این برند در شهر دبی امارات متحده عربی قرار دارد.
آیا گوشی وکال ایرانی محسوب می‌شود؟

با توجه به موارد بالا می‌توان گوشی‌های این برند را ایرانی محسوب کرد؛ اما در نظر داشته باشید که یک موبایل تولید داخل با خط تولید در ایران نیست. در واقع خود این شرکت هم خود را یک تولید کننده داخلی نمی‌داند و بیشتر بر وارد کننده بودن خود تاکید دارد.
سیستم عامل گوشی وکال چیست؟
در دنیای گوشی‌های هوشمند دو سیستم عامل اندروید و ios از همه محبوب‌تر هستند و افراد بیشتر به سمت این دو متمایل هستند. البته سیستم عامل‌های دیگری ما harmony os هم وجود دارند که مختص برند هواوی هستند. از آنجایی که تنها سیستم عامل متن باز جهان، اندروید است، گوشی‌های وکال هم از جدیدترین نسخه‌های اندروید بهره می‌برند. برای نمونه اولین گوشی‌های معرفی شده این برند یعنی V0 و V1 با اندروید 13 به بازار عرضه شدند. البته رابط کاربری این گوشی‌ها مشخص نیست و به احتمال زیاد از همان اندروید خام گوگل استفاده خواهند کرد که می‌تواند مزیت‌های زیادی را به همراه داشته باشد.
چرا باید گوشی وکال بخریم؟

برند وکال از همان استراتژی شرکت‌های نوپای حوزه تولید موبایل پیروی می‌کند که در ابتدا محصولاتی با مشخصات مناسب و با قیمت پایین نسبت به رقبا تولید می‌کنند تا بتوانند جایگاه مناسبی در بازار به دست بیاورند. بر همین اساس می‌توان گفت در برخی از موارد ارزش خرید این گوشی‌ها از گوشی‌های برند بیشتر است. اگر به دنبال دلیل برای خرید گوشی وکال هستید، دلایل زیر احتمالا می‌توانند شما را به این کار متقاعد کنند:
1- قیمت بسیار پایین نسبت به رقبا
موبایل‌های وکال بسیار ارزان قیمت هستند و حتی برخی از مدل‌های اولیه آن را می‌توانید به قیمت یک فیچر فون خریداری کنید. این ویژگی به دلیل بی کیفیت بودن محصولات Vocal نیست،‌ بلکه بیشتر به خاطر هزینه‌های مربوط به برند است.
برای نمونه یک گوشی سامسونگ یا حتی شیائومی به خاطر برند قو‌ی‌تری که دارند، هزینه‌هایی بیشتری از شما دریافت خواهند کرد. در حال که این هزینه‌ها در گوشی‌های وکال حذف شده است و هزینه نهایی به مراتب کمتر از سایر برندها است. در نظر داشته باشید که محصولات برند وکال را نسبت به محصولات مشابه آن بسنجید نه محصولات پرچمدار. برای نمونه نمی‌توان گوشی‌های V1 وکال را با گلکسی A55 مقایسه کنید. بلکه باید آن را با گلکسی A05 یا گوشی نوکیا مدل G21 مقایسه کنید.
2- استفاده از سیستم عامل به روز
اکثر محصولات این برند زمان معرفی از جدیدترین نسخه‌های اندروید استفاده می‌کنند و شرکت در تلاش است تا محصولات آپدیتی را به بازار عرضه نماید. بهره‌گیری برند وکال از قابلیت google cts نشان از سازگاری دستگاه‌های این شرکت با جدیدترین تکنولوژی‌های گوگل است که امکان آپدیت آن‌ها به نسخه جدیدتر سیستم عامل اندروید را فراهم خواهد کرد. هر چند استراتژی Vocal برای ارائه آپدیت‌های نرم‌افرازی مشخص نیست و باید منتظر بمانیم تا ببینیم چه ساختاری را برای این کار معرفی خواهند کرد.
3- خدمات پس از فروش گسترده
همانطور که اشاره شد برند وکال متعلق به شرکت آرکا تجارت بیستون است که در زمینه واردات گوشی‌های هوشمند موبایل فعال است. این شرکت برای گوشی‌های وارد شده خود به کمک شرکت بیستون سرویس خاورمیانه خدمات پس از فروش گسترده‌ای را ارائه خواهد داد که در 29 استان کشور دارای نمایندگی فعال بوده و امکان پاسخگویی 24 ساعت به مشتریان را فراهم کرده‌اند. با این اوصاف می‌توانید با خیال راحت از گوشی‌های این برند استفاده کرده و نگرانی بابت خدمات پس از فروش آن‌ها نداشته باشید.
4- استفاده از اندروید خام
یکی از مزیت‌های گوشی‌های وکال به کارگیری اندروید خام است که بدون هیچ گونه رابط کاربری اضافی در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت. این ویژگی باعث خواهد شد که گوشی عملکردی ساده و روان داشته باشد و نرم‌افزار آن سنگین نباشد.
آیا گوشی وکال خوب است و ارزش خرید دارد؟
مشخصات گوشی وکال به گونه‌ای است که نباید از گوشی‌های این برند انتظار یک گوشی گیمینگ را داشته باشید؛ بنابراین اگر با گوشی کارهای سنگین مانند بازی یا ادیت ویدیو انجام می‌دهید، بهتر است سراغ محصولات سایر برندها بروید. با این وجود برای کسانی که دنبال یک گوشی ساده برای کاربری‌های روزمره هستند، یکی از بهترین گزینه‌ها خرید محصولی از برند وکال است. تا زمان انتشار این مقاله اکثر گوشی‌های این برند اقتصادی هستند و بیشتر برای کارهای روزمره مانند وبگردی، فیلم دیدن، استفاده از شبکه‌های اجتماعی یا پیامرسان‌ها کاربرد دارند. این گوشی‌ها برای دانش‌آموزان، رانندگان تاکسی‌های اینترنتی، افراد عادی و کسانی که در کنار گوشی اصلی خود به یک گوشی دیگر هم نیاز دارند، بسیار گزینه مناسبی است.
سایر محصولات برند وکال
در حال حاضر این برند تنها در زمینه تولید گوشی‌های موبایل فعال است و انرژی خود را روی دستیابی به سهم بازار 3.5 درصدی متمرکز کرده است. به همین دلیل به نظر نمی‌رسد که در آینده نزدیک به سمت تولید محصولات دیگری مانند تبلت یا ساعت هوشمند حرکت کند.
سخن پایانی
پاسخ دادن به سوال گوشی موبایل وکال ساخت کجاست کمی سخت و سردرگم کننده است؛ چرا که این گوشی در چین برای یک برند ایرانی تولید می‌شود. د واقع برند وکال محصولات خود را در یک کارخانه چینی که متعلق به این برند نیست تولید خواهد کرد. در نظر داشته باشید که این کار غیرمعمول نیست و بسیاری از شرکت‌های بزرگ هم محصولات خود را در شرکت‌هایی که متعلق به آن‌ها نیست، تولید می‌کنند. با این وجود نمی‌توان گوشی‌های وکال را محصولاتی داخلی و بومی به حساب آورد که سیستم عامل بومی دارند، بلکه بیشتر محصولاتی وراداتی محسوب می‌شوند که به سیستم عامل اندروید مجهز هستند.

بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra

درباره تیم تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *