پ. دسامبر 5th, 2024

pmcm

پایگاه مرکزخبر کامپیوتر و موبایل

معرفی بهترین برند سوئیچ شبکه؛ بهترین برندهای بازار را بشناسید!

1 دقیقه خوانده شده

سوئیچ شبکه به عنوان یکی از یکی از مهم‌ترین اجزای شبکه نقشی اساسی در کنترل ترافیک داده بین دستگاه مختلف دارد و به ما کمک می‌کند که ارتباطات بین اجزای مختلف شبکه را به صورت موثرتری مدیریت کنیم. این قطعه تاثیر مستقیمی بر عملکرد، ایمنی و انعطاف پذیری شبکه دارد و با توجه به تنوع کاربردهای آن از شبکه‌های خانگی گرفته تا کسب و کارهای کوچک و سازمان‌های بزرگ، برندهای مختلفی سعی کرده‌اند که به این حوزه ورود پیدا کنند. هر کدام از این برندها ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند، به همین دلیل در ادامه این نوشته به بررسی انواع برند سوئیچ شبکه پرداخته و سعی می‌کنیم بهترین آن‌ها را به شما معرفی کنیم.
سوئیچ شبکه چیست؟

سوئیچ شبکه یا ‌ Network switch یک قطعه سخت‌افزاری است که وظیفه اتصال دستگاه‌های مختلف در یک شبکه محلی را بر عهده دارد. این قطعه امکان اتصال دستگاه‌های مختلف مانند کامپیوترها، سرورها، پرینتر و روترها را به هم فراهم خواهد کرد. برای مثال اگر در شرکت شما 3 پرینتر وجود داشته باشد، به کمک سوئیچ می‌توانید به راحتی آن‌ها را به سیستم‌ها موجود وصل کنید تا همه افراد بتوانند از آن‌ها استفاده کنند. به کمک سوئیچ شبکه دیگر نیازی نخواهد بود که اطلاعات مختلف را از طریق فلش یا روش‌های قدیمی‌تر مانند سی‌دی جابجا کنید و به جای آن می‌توانید هر فایلی را به راحتی در اختیار هر فرد یا وسیله‌ای که به شبکه شما متصل باشد، قرار دهید.
سوئیچ شبکه چگونه کار می‌کند؟
انواع تجهیزات شبکه دارای MAC Address اختصاصی خود هستند که مانند آدرس پستی هر دستگاه عمل کرده و به کمک آن می‌توان اطلاعات مختلف را داخل شبکه برای آن‌ها ارسال کرد. سوئیچ شبکه هم از همین تکنولوژی برای شناسایی و ارسال داده‌ها به دستگاه‌های مختلف استفاده خواهد کرد.
هنگامی که یک داده‌ای از یک دستگاه به دستگاه دیگری ارسال می‌شود، این داده‌ها در قابل بسته‌های کوچکی به نام فریم بسته‌بندی می‌شوند که هر فریم MAC Address مبدا و مقصد را در خود جای داده است. سوئیچ شبکه دارای تعدادی پورت است که هر پورت را به یک مک آدرس اختصاص پیدا می‌کند و با شناسایی مک آدرس مقصد، اطلاعات را از طریق پورت اختصاصی به دستگاه مورد نظر ارسال خواهد کرد. در واقع عملکرد سوئیچ شبکه تا حد زیادی شبیه شرکت پست است که هر بسته‌ای را به از فرستنده دریافت کرده و آن را به گیرنده ارسال خواهد کرد.
چرا به سوئیچ شبکه نیاز داریم؟

سوئیچ شبکه در مرحله اول امکان ارتباط بین اجزای مختلف یک شبکه را فراهم خواهد کرد و سپس به مدیریت ترافیک داده‌ها کمک خواهد کرد تا هر داده‌ای به دریافت کننده مورد نظر برسد. علاوه بر موارد بالا استفاده از یک سوئیچ شبکه در رک شبکه می‌تواند کارایی سیستم شما را افزایش داده و به بهبود امنیت شبکه کمک کند؛ همچنین به کارگیری سوئیچ شبکه از تداخل داده‌ها و خراب شدن آن‌ها جلوگیری یه عمل خواهد آمد. در نهایت می‌توان گفت به کارگیری این تجهیزات مقیاس پذیری و گسترش دادن شبکه را امکان پذیر خواهند کرد و در صورت نیاز به راحتی می‌توانید بخش‌های بیشتری را به شبکه محلی خودتان اضافه کنید.
کاربردهای سوئیچ شبکه
سوئیچ شبکه در همه جاهایی که ردپایی از شبکه محلی دیده می‌شود، مورد نیاز است و عملا بدون استفاده از این قطعه شگفت‌انگیز، ایجاد یک شبکه محلی امکان پذیر نخواهد بود. با همین استدلال می‌توان گفت در شبکه‌های خانگی برای اتصال چندین دستگاه به اینترنت، در کسب و کارهای کوچک با هدف مدیریت ساده‌تر دستگاه‌های شبکه، افزایش امنیت و کاهش هزینه‌ها، لازم است که از سوئیچ‌های باکیفیت بهره گرفته شود.
از طرفی دیگر در شرکت‌های بزرگ هم برای مدیریت ترافیک داده، اتصال مراکز داده، ارتقای امنیت اطلاعات و ایجاد شبکه‌های گسترده می‌توان از چندین سوئیچ شبکه استفاده کرد. مراکز داده هم با هدف اتصال سرورهای مختلف، پشتیبانی از سرعت‌های بالا و مجازی سازی شبکه‌های خود از این ابزارها کمک خواهند گرفت. در نهایت می‌توان گفت سوئیچ شبکه در سیستم دوربین مداربسته، دانشگاه‌ها و مراکز علمی، شبکه‌های صنعتی، فروشگاه‌ها و مراکز تجاری و هر جایی که به ایجاد شبکه نیاز داشته باشد، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
راهنمای انتخاب بهترین سوئیچ شبکه

خرید سوئیچ شبکه کار ساده‌ای است و کافی است قبل از انتخاب، نیازهای شبکه، اندازه محیط کاری، بودجه و نوع عملکرد مورد انتظار را شناسایی کنید. پس از بررسی این شرایط با استفاده از معیارهای زیر می‌توانید بهترین گزینه‌ها را برای خود انتخاب کنید:
1- تعداد پورت‌ها
تعداد پورت‌ها رابطه مستقیمی با تعداد دستگاه‌های متصل به شبکه محلی دارد و هر چه این دستگاه‌ها بیشتر باشد، نیاز است که تعداد پورت‌های سوئیچ شبکه بیشتر باشد. برای شبکه‌های خانگی و دفاتر کوچک به سوئیچی که کمتر از 8 پورت دارد، نیاز پیدا خواهید کرد. برای دفاتر متوسط و شرکت‌های کوچک بهتر است از سوئیچ‌ها 8 تا 24 پورت استفاده کنید. دستگاه‌های 24 تا 48 پورت هم برای سازمان‌های بزرگ و مراکز داده کاربرد دارند. در نظر داشته باشید که همواره بهتر است تعداد پورت‌ها را کمی بیشتر از نیاز فعلی خود خریداری کنید تا در آینده راحت‌تر بتوانید کار خود را توسعه داده و انتعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشید. برای مقایسه و خرید انواع سوئیچ با تعداد پورت‌های مختلف می‌توانید از طریق سایت تکنولایف اقدام کنید.
2- نوع سوئیچ شبکه
سوئیچ شبکه دارای تنوع بسیار زیادی است که هر کدام از آن‌ها برای مصارف مختلفی کاربرد خواهند داشت. انواع سوئیچ بر اساس دسته‌بندی‌های مختلف به انواع مدیریتی، غیر مدیریتی، صنعتی، fixed، ماژولار، stackable تقسیم خواهند شد؛ همچنین بر اساس لایه شبکه می‌توان آن‌ها را به سوئیچ‌های لایه 2، 3، 4 و 7 تقسیم کرد. هر کدام از انواع سوئیچ شبکه کاربرد خاصی دارند و برای مصارف ویژه‌ای به کار گرفته می‌شوند. برای نمونه سوئیچ‌های stackable قابلیت اتصال به هم را دارند و می‌توانید چند عدد از آن‌ها را به هم متصل کنید یا سوئیچ‌های مدیریتی قابلیت‌های مختلفی را برای کنترل دستگاه‌های مختلف در اختیار شما قرار می‌دهند که سوئیچ‌های غیرمدیریتی از آن‌ها بی‌بهره هستند.
3- سرعت انتقال داده‌ها

پورت‌های مورد استفاده در سوئیچ‌های شبکه بسیار متنوع هستند و بسته به نوع پورت، سرعت انتقال داده‌ها هم متفاوت خواهد بود. هر چه تعداد دستگاه‌‌های متصل بیشتر باشد و فایل‌های بیشتر و حجیم‌تری را جابجا کنید، به پورت‌هایی با سرعت انتقال بیشتری نیاز خواهید داشت.
4- پشتیبانی از PoE و فیبرنوری
بهترین سوئیچ‌های شبکه عموما از قابلیت PoE استفاده کرده و امکان اتصال آن‌ها از طریق فیبر نوری فراهم شده است. PoE که برگرفته از Power over Ethernet است تکنیکی برای اتصال مستقیم دستگاه‌های مختلف به برق از طریق کابل‌های اترنت مسی است که نیاز به منبع تغذیه و پریزهای جداگانه را از بین خواهد برد. به این ترتیب دیگر نیازی به سیم‌کشی‌های متعدد نیست و با یک کابل می‌توان تعداد زیادی دستگاه را به هم متصل کرد. از طرفی دیگر استفاده از پورت‌های فیبرنوری این امکان را می‌دهد که اولا سرعت انتقال داده‌ها را بالا ببرید و ثانیا گزینه مناسب‌تری برای فواصل دور در اختیار خواهید داشت.
5- امنیت را فراموش نکنید
شبکه یکی از مهم‌ترین دارایی‌های هر شرکتی یا مجموعه‌ای است و نیاز است که امنیت آن به صورت کامل حفظ شود. به همین دلیل استفاده از سوئیچ‌هایی که قابلیت‌های مختلفی امنیتی دارند، بسیار ضروری است. امنیت بیشتر مانع از دسترسی غیرمجاز به داده‌های حساس خواهد شد و از داده‌های شما در برابر استراق سمع یا دستکاری محافظت خواهد کرد. پس برای کنترل بهتر اطلاعات و داده‌های خود توصیه می‌کنیم سراغ سوئیچ‌هایی با بالاترین ضریب امنیتی بروید.
بهترین برند سوئیچ شبکه کدام است؟

همانند هر تجهیزات دیگری، برندهای مختلفی دست به تولید سوئیچ شبکه زده‌اند و در این بین برخی توانسته‌اند با تولید محصولات باکیفیت‌تر، گوی رقابت را از سایرین بربایند. در ادامه از بین برندهای سوئیچ شبکه، 5 برند برتر را به شما معرفی خواهیم کرد:
1- سیسکو
سیسکو (Cisco) بدون شک یکی از شناخته‌شده‌ترین و معتبرترین برندهای تولید انواع تجهیزات شبکه است که سوئیچ‌های شبکه آن هم توانسته تا حد زیادی کار را بر رقبا سخت کند. این شرکت در زمینه ارائه راهکارهای شبکه، فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از پیشروترین مجموعه‌ها بوده و حتی برخی از استانداردهای ارتباطی توسط آن به وجود آمده است.
به دلیل کیفیت بسیار بالای محصولات سیسکو، بسیاری از شرکت‌های بزرگ و کوچک به آن اعتماد کرده و با اینکه هزینه تجهیزات آن گران‌تر است، باز هم خریداران خاص خود را دارد. سیسکو طیف گسترده‌ای از سوئیچ‌های را برای انواع مختلف شبکه‌ها از شبکه‌های کوچک خانگی گرفته تا مراکز داده بزرگ، ارائه می‌دهد و به دلیل ویژگی‌های پیشرفته مانند Qos، VLAN، امنیت بالا و قابلیت‌های متنوع مدیریتی می‌تواند نیازهای هر کاربری را برآورده کند. در کنار همه این موارد باید اشاره کنیم که جامع کاربری گسترده این شرکت در کنار پشتیبانی از فناوری‌های آینده، آن را به یکی از برترین برندهای تولید کننده سوئیچ شبکه تبدیل کرده است.
2- تی پی لینک
اکثر ما برند تی پی لینک را با مودم‌های آن می‌شناسیم و با سایر تولیدات این برند معتبر، ناآشنا هستیم. سوئیچ‌ شبکه این برند از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند و در کنار ارائه ویژگی‌های متنوع، قیمت آن‌ها بسیار مقرون به صرفه است که باعث می‌شود در بین کاربران، از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار باشند. نصب و استفاده آسان، کیفیت و پایداری بالا، طراحی بهینه، امنیت بالا و از همه مهم‌تر سرعت مناسب انتقال داده‌ها باعث شده که تی پی لینک هم به جمع بهترین برندهای سوئیچ شبکه راه پیدا کند.
3- دی لینک
دی لینک هم تا حد زیادی شبیه تی پی لینک است و اکثر ما آن را به خاطر مودم‌های با کیفیتش می‌شناسیم، در حالی که سایر محصولات آن هم از کیفیت مناسبی برخوردار هستند و با خیال راحت می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.
سوئیچ‌های شبکه برند دی لینک علاوه بر پیکربندی و راه‌اندازی ساده، بسیار ایمن بوده و مصرف انرژی پایینی دارند. تنوع این محصولات بسیار زیاد است و امکان اینکه بتوانید محصول مناسب خود را پیدا کنید، بسیار بالا است. در کنار همه این موارد، سوئیچ‌های دی لینک کیفیت و پایداری بالایی داشته و از فناوری‌های مختلفی از جمله PoE، فیبرنوری، VLAN و قابلیت Port Mirroring استفاده می‌کنند که مدیریت آن‌ها را بسیار ساده‌تر از سایر محصولات خواهد کرد.
4- یوگرین: بهترین برند سوئیچ شبکه ایرانی
در بین شرکت‌های ایرانی هم، می‌توان عنوان بهترین مارک سوئیچ شبکه را به برند یوگرین اختصاص داد که با تولید محصولات متنوع و با کیفیت توانسته در بین رقبای خارجی اسم و رسمی برای خود دست و پا کند. این برند محصولاتی مقرون به صرفه تولید می‌کند که کار با آن‌ها بسیار ساده است و پس از وصل کردن تجهیزات، می‌توانید آن‌ها را به کار بگیرید. تنوع محصولات یوگرین به اندازه سایر برندها نیست و بیشتر برای مصارف خانگی یا دفاتر کوچک کاربرد دارد؛ بنابراین برای شرکت‌های بزرگ خیلی نمی‌توانید روی آن حساب باز کنید.
5- تندا
تندا هم یکی دیگر از برندهای محبوب تولید کننده سوئیچ‌های شبکه است که با ارائه محصولاتی ساده، کاربر پسند و مقرون به صرفه در تلاش است تا بخشی از بازار را به سمت خود بکشاند. سوئیچ‌های تندا هم مانند سایر برندها، تنوع بسیار بالایی دارند و برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ بسیار مناسب هستند. این شرکت با تلفیق کارایی و امنیت در کنار کاربری آسان سعی می‌کند که محصولاتی کاربردی و بدون پیچیدگی‌های معمول را به بازار عرضه کند.
سخن پایانی
سوئیچ شبکه یکی از مهم‌ترین اجزای تشکیل دهنده یک شبکه است و امکان اتصال چندین دستگاه به همدیگر را فراهم خواهد کرد. به همین دلیل شرکت‌های زیادی به سمت تولید آن حرکت کرده‌اند که در این نوشته علاوه بر معرفی انواع بهترین برند سوئیچ شبکه، سعی کردیم مهم‌ترین ویژگی‌های سوئیچ شبکه را هم با شما در میان بگذاریم.

بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra

درباره تیم تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *