بررسی گوشی Xiaomi 14T؛ جذاب و خواستنی مثل همیشه!
1 دقیقه خوانده شدهگوشی Xiaomi 14T که یه جورایی قاتل پرچمدار شیائومی محسوب میشه، 5 مهر 1403 به طور رسمی رونمایی شد. این گوشی جدیدترین عضو خانواده شیائومیه که از ظاهری، تفاوت زیادی با 13T داره. جنس بدنه گوشی تغییر کرده، پردازنده قدرتمندتری برای انتخاب شده، میزان رم گوشی به 12 تا 16 گیگابایت ارتقا داده شده، دوربینها بهبود کیفیت داشتن و سرعت شارژ باتری بهتر شده. این گوشی بخاطر قیمت حدود 30 میلیون تومانی و امکاناتی که داره، در دسته گوشیهای بالارده شیائومی قرار میگیره. اما بدون ایراد هم نیست. با بررسی گوشی Xiaomi 14T همراه موبونیوز باشید تا ببینیم این گوشی چقدر ارزش خرید داره.
بررسی طراحی گوشی Xiaomi 14T
تو بررسی شیائومی 14 تی با یه گوشی تخت با فریم تخت و لبههای گرد طرف هستیم. شیائومی 14T طراحی متفاوتی نسبت به نسل قبلی داره که به نظر منطقیتر و به روزتر میاد. اگه بدون پیشداوری و برای اولین بار گوشی رو توی دستتون بگیرید و بهش نگاهی بندازید، از طراحی شسته رفتهش خوشتون میاد و سعی کرده در نهایت سادگی، طراحی کلاسیک و بیتکلفی داشته باشه. قرار دادن دوربینها داخل جزیره مربعی بالای گوشی و یک اندازه بودن لنزها و فلاش باعث شده حس تقارن و زیبایی خاصی از گوشی دریافت کنید.
رنگهایی که برای این گوشی انتخاب شدن، رنگهای جدی و کلاسیکی هستن که عبارتن از:
خاکستری طوسی (Titan Gray)
آبی (Titan Blue)
مشکی (Titan Black)
سبز (Lemon Green)
بجز رنگ سبز که با روکش چرم مصنوعی، باقی رنگها، قاب پشت سادهای دارن. به طور کلی، طراحی شیائومی 14T خیلی منطقی و به دور از هیجانات کاذب انجام شده و برای کسایی که دنبال گوشی با طراحی طبیعی هستن، خیلی مناسبه.
کیفیت بدنه
برخلاف شیائومی 13T که بدنه شیشهای داشت، این گوشی بدنه پلاستیکی داره و از این نظر افت کرده. البته این موضوع روی وزنش تاثیر خوبی داشته و 2-3 گرمی سبکتر از نسل قبلی شده. با این حال، بدنه شیائومی هنوزم کیفیت بدی نداره. بیرونزدگی دوربین از قاب پشت در حد معقولیه، ضخامت از 8.5 در 13T به 8 میلیمتری در 14T کاهش پیدا کرده که خیلی خوبه و در واقع یه گوشی باریک تولید شده. بنابراین، با اینکه جنس بدنه از شیشه به پلاستیک افت کرده ولی خب خیلیم حس بدی بهتون نمیده و اصلاً شاید ما نمیگفتیم،هیچوقتم متوجهش نمیشدید!
بررسی فریم
دور تا دور این گوشی فریم آلومینیومی کشیده شده. فریم هیچگونه انحنایی نداره و جزو فریمهای تخت قرار میگیره که گوشیهای جدید به این شکل طراحی میشن. فقط در لبهها میتونید انحنای فریم رو ببینید. سمت راست گوشی کلیدهای ولوم و کلید پاور با بافت زبر قرار داده شده، پایین گوشی شیار سیم کارت، پورت شارژ، میکروفن و اسپیکر دیده میشه، بالای گوشی اسپیکر و میکروفن بعدی قرار داره و سمت چپ چیزی نیست.
بررسی پنل جلو
شیائومی همیشه در زمینه طراحی پنل جلوی گوشی از سامسونگ بهتر بوده و حاشیههای اطراف گوشیهاش کمتر از سامسونگه. این موضوع رو میتونید در شیائومی 14 تی ببینید. جلوی این گوشی، پنل 6.67 اینچی قرار داده شده که نسبت به بدنه 89.1 درصد از فضا رو پر کرده؛ این یعنی حاشیههای اطراف نمایشگر گوشی خیلی کمه و برای بازی کردن یا فیلم دیدن خیلی مناسبه. لنز دوربین سلفی رو هم میتونید در ناچ هول بالای پنل گوشی ببینید.
چیدمان دوربینها
شیائومی از چیدمان منظم و متقارن برای گوشی 14T استفاده کرده. سه دوربین این گوشی داخل جزیره مربعی شکل، سمت چپ قاب پشت قرار داده شدن. لنزها دو به دو زیر هم هستن و البته یکی از حفرهها، فلاشه. این تقارن داشتن حفرههای قاب پشت، طراحی گوشی رو زیباتر و شیکتر کرده. بیرون زدگی لنزها از بدنه خیلی زیاد نیست و به همین دلیل ضخامت گوشی کمتر از 8 میلیمتر شده.
استانداردهای محافظتی
شیائومی تونسته برای این گوشی، گواهینامه IP68 رو دریافت کنه. بنابراین شیائومی 14T یه گوشی ضدآبه که تا 30 دقیقه در عمق 2 متری آب سالم میمونه. علاوه بر این، در مقابل گرد و غبار ریز هم مقاومت بالایی داره و برای محیطهای کارگاهی که ذرات ریز در هوا معلق هستن هم مناسبه. روی صفحه نمایش این گوشی، محافظ گوریلا گلس 5 کشیده شده اما شما هم بعد از خرید بهتره یه گلس دیگه روی اون بکشید تا خیالتون راحت بشه.
بررسی گوشی Xiaomi 14T از نظر صفحه نمایش
همون صفحه نمایشی که روی گوشی Xiaomi 13T وجود داشت رو میتونید در 14T ببینید. یه نمایشگر 6.67 اینچی از نوع AMOLED که تا 68 میلیارد رنگ رو پشتیبانی میکنه و باهاش فیلم تماشا کردن خیلی میچسبه. این نمایشگر از HDR10+ و Dolby Vision پشتیبانی میکنه و از اون مهمتر میتونه به رفرش ریت 144 هرتزی برسه. بنابراین برای اجرای سنگینترین بازیها هیچ مشکلی نداره و میتونید به راحتی از رفرش ریت بالای صفحه نمایش استفاده کنید.
این نمایشگر رزولوشن 1220 در 2712 پیکسلی با تراکم 446 پیکسل تولید میکنه که باعث میشه کیفیت تصاویر گوشی خیلی بالا باشه. از نظر روشنایی هم شاهد ارتقاء در این گوشی بودیم. حالا این گوشی در حالت تنظیم دستی روشنایی، حداکثر به 846 نیت و در حالت تنظیم خودکار به 1355 نیت میرسه که عدد خوبیه. البته یادمون نمیره که شیائومی ادعا کرده بود این نمایشگر تا 4000 نیت میتونه روشنایی تولید کنه که خب شعاری بیش نبود. با این حال، همین روشنایی 1355 نیتی هم کارو در میاره و زیر نور مستقیم خورشید راحت میتونید با گوشی کار کنید.
به طور کلی، صفحه نمایش رو باید یکی از نقاط قوت این گوشی به حساب آورد. کیفیت بالا، پشتیبانی از رنگها متعدد و رفرش ریت 144 هرتزی و روشنایی زیاد، همگی چیزهایی هستن که از یه نمایشگر گوشی انتظار داریم.
بررسی باتری شیائومی 14T
شیائومی از باتری 5000 میلی آمپر ساعتی برای گوشی 14T استفاده کرد. این همون باتریای هست که روی 13T هم وجود داشت و قرار بود بخاطر ارتقاء پردازنده، ماندگاری باتری 14T پیشرفت داشته باشه که خب نشد! تستهایی که روی ماندگاری باتری این گوشی انجام شده نشون میده که نسبت به نسل قبلی، ماندگاری کمتری داره. در زیر میتونید نتایج تستها رو ببینید:
ماندگاری کلی باتری:
شیائومی 13 تی: 13 ساعت و 59 دقیقه
شیائومی 14 تی: 13 ساعت و 37 دقیقه
ماندگاری باتری برای تماس:
شیائومی 13 تی: 33 ساعت و 28 دقیقه (بهتر)
شیائومی 14 تی: 25 ساعت و 16 دقیقه
ماندگاری باتری برای وبگردی:
شیائومی 13 تی: 10 ساعت و 4 دقیقه
شیائومی 14 تی: 11 ساعت و 3 دقیقه (بهتر)
ماندگاری باتری برای تماشای فیلم:
شیائومی 13 تی: 13 ساعت و 59 دقیقه (بهتر)
شیائومی 14 تی: 13 ساعت و 1 دقیقه
ماندگاری باتری برای بازی:
شیائومی 13 تی: 8 ساعت و 30 دقیقه (بهتر)
شیائومی 14 تی: 7 ساعت
همینطور که میبینید، بجز وبگردی، در باقی پارامترها، شیائومی 14T عملکرد ضعیفتری نسبت به نسل قبلی خودش داشته و حتی از گوشیهای پرچمدار با ظرفیت باتری پایینتر مثل گلکسی S24 که 4000mAh هستن هم ماندگاری باتریش کمتره. با این حال، برای استفادههای روزمره خیلی اذیتتون نمیکنه و با یه بار شارژ میتونید یه روز کامل ازش استفاده کنید و اگه بهش فشار نیارید حتی تا 2 روز هم روشن میمونه.
داخل جعبه این گوشی خبری از شارژر نیست (نسخه اروپا) و باید شارژر 67 واتی رو به صورت جداگانه بخرید. باتری این گوشی در عرض 15 دقیقه تا 42 درصد و در عرض 30 دقیقه تا 72 درصد شارژ میشه. برای شارژ کامل هم حدود 49 دقیقه زمان نیاز داره. سرعت شارژ باتری گوشی، قابل قبوله و اذیتکننده نیست.
به طور کلی، با اینکه ماندگاری باتری نسبت به نسل قبلی افت داشته اما در مقایسه با گوشیهای دیگه، خیلیم بد نیست و برای استفادههای معمولی هیچ مشکلی نداره. سرعت شارژ باتری هم نسبتاً خوبه و کند نیست.
بررسی دوربین گوشی شیائومی 14T
یکی از مهمترین نقاط قوت در بررسی شیائومی 14T رو باید دوربینهاش دونست. جایی که از سه دوربین واید، اولترا واید و تله فوتو استفاده کرده. دوربین واید و تله فوتو 50 مگاپیکسلی هستن ولی دوربین اولترا واید لنز 12 مگاپیکسلی داره و روی پنل جلو هم لنز 32 مگاپیکسلی به عنوان دوربین سلفی در نظر گرفته شده.
دوربین اصلی
شیائومی مثل سال قبل از شرکت آلمانی لایکا (Leica) برای دوربینهای گوشی کمک گرفته و همین موضوع باعث شده عکسهایی که با شیائومی 14T میگیرید خیلی زیباتر از حتی گوشیهای پرچمدار سامسونگ و آیفون بشه. دوربین اصلی این گوشی 50 مگاپیکسلیه و حالتهای مختلفی برای عکاسی پانوراما، پرتره، حرفهای (با قابلیت تنظیم ISO و …) و عکاسی در شب داره.
عکسهایی که در روشنایی روز باهاش میگیرید، واقعاً باکیفیته؛ عکسهای طبیعت، چیزی شبیه پوسترهای تبلیغاتی میشه و دلیلش اینه که Leica میاد و نورپردازی و جلوههای بصری تصویر رو دستکاری میکنه تا زیباتر بشه.
این دوربین به قابلیت OIS مجهز شده و لرزش دست باعث تار شدن عکسها نمیشه. همچنین میتونه فیلمهایی با کیفیت 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه بگیره. کیفیت فیلمها در حد گوشیهای پرچمدار نیست ولی خیلیم بد نیست و از قابلیت ضدلرزش در حین فیلمبرداری پشتیبانی میکنه. میتونید با این دوربین فیلمهای اسلوموشن 1080p با نرخ 960 فریم بر ثانیه بگیرید که کیفیت خیلی خوبی هم داره.
دوربین اولترا واید
دوربین دوم، یه لنز 12 مگاپیکسلی اولترا وایده که برای عکاسی از مناظر طبیعی خیلی مناسبه. کیفیت عکسهای این دوربین به اندازه دوربین اصلی نیست ولی هنوز میتونید رد پای دستکاریهای لایکا روی عکسهای فوق عریض رو مشاهده کنید. نویزی روی تصاویر دیده نمیشه و فقط رنگها هستن که تا حدودی سرد به نظر میان.
دوربین تله فوتو
برخلاف گوشیهای سامسونگ که بعد از دوربین واید و اولترا واید یه لنز بهدرد نخور ماکرو روی گوشی قرار میدن، شیائومی یه لنز 50 مگاپیکسلی تله فوتو برای گوشی 14T در نظر گرفته. این لنز میتونه تا 2x زوم با کیفیت بالای در اختیارتون قرار بده و بیشتر از اون دیگه کیفیت افت میکنه و نویزهایی روی تصویر دیده میشه.
دوربین سلفی
لنز 32 مگاپیکسلی دوربین سلفی یه لنز کار در بیاره! عکسهای سلفی شیائومی 14T کیفیت معمولی دارن و نمیشه گفت کیفیتشون خیلی فوقالعادهست. با کاهش نور محیط یا اضافه شدن منابع نوری متعدد در پس زمینه سوژه، عکسهای سلفی کیفیتشون افت میکنه و البته این موضوع رو در خیلی از گوشیها میتونید ببینید. با این دوربین سلفی میتونید فیلمهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کنید. به طور کلی، دوربین بدی نیست و برای استفادههای معمولی کیفیت خوبی در اختیارتون قرار میده.
بررسی سختافزار گوشی شیائومی 14T
پردازنده قدرتمندی برای شیائومی 14 تی انتخاب شده. این شرکت چینی، تراشه 8 هستهای مدیاتک Dimensity 8300 Ultra رو برای این گوشی انتخاب کرده که نسبت به تراشههای شرکت کوالکام ارزونتره ولی برای گوشیهای میانرده و بالارده استفاده میشه. این تراشه لیتوگرافی 4 نانومتری داره و در تستهای بنچمارک تونسته امتیازهای خوبی نسبت به پردازنده گوشی نسل قبلی (13T) بدست بیاره.
حتی نتایج بنچمارک نشون میده که پردازنده شیائومی 14T از پردازنده گوشیهای سامسونگ مثل A55 و A35 هم عملکرد بهتری داره. در کنار این پردازنده، از رمهای 12 یا 16 گیگابایتی استفاده شده تا عملکرد پردازش برنامه و بازیها بهتر بشه. شیائومی 14T در 3 نسخه، با رمهای 12/16 و حافظههای 256/512 عرضه شدن. در بخش سختافزار خوبه به استاندارد UFS 4.0 هم اشاره کنیم که نشون میده سرعت حافظه گوشی، نسبت به نسل قبلی که UFS 3.1 بود، پیشرفت چشمگیری داشته.
سیستم عامل و رابط کاربری
سیستم عامل اندروید 14 با رابط کاربری اختصاصی گوشی های شیائومی یعنی HyperOS برای این گوشی انتخاب شده. شیائومی گفته که تا 3 سال برای این گوشی آپدیت سیستم عامل و تا 4 سال آپدیت امنیتی ارائه میده. محیط کاربری گوشی خیلی سادهست و ترکیبی از محیط کاربری آیفون و سامسونگه. حرکت بین صفحهها و برنامهها خیلی روان و سریع انجام میشه و از نظر رابط کاربری هیچ ایرادی به این گوشی نمیشه گرفت.
اسپیکر
دو اسپیکر روی بدنه این گوشی قرار داده شدن و صدایی که میشنوید، استریو هست. کیفیت صدای گوشی قابل قبوله، حجم خوبی هم داره و وقتی روی ولوم حداکثر قرار میدید، کیفیت تا حدودی افت میکنه و صداهای فرکانسهای بالا بیشتر از فرکانسهای پایین (بم) به گوش میرسن. تداخل فرکانسی در صدای نرمال شنیده نمیشه و شیائومی سعی کرده با قابلیتهای نرمافزاری و سختافزاری، کیفیت صدای گوشی رو افزایش بده. در ضمن، این گوشی ورودی جک 3.5 میلیمتری نداره و باید با هندزفری بیسیم بهش وصل بشید و آهنگ گوشی بدید.
آیا گوشی Xiaomi 14T ارزش خرید داره؟
گوشی xiaomi 14t با رم 12 و حافظه 512 گیگابایتی در ایران با قیمت حدود 31 میلیون به فروش میرسه (آبان 1403). در این محدوده قیمتی، رقبای سرسختی برای شیائومی 14T وجود دارن؛ مهمترین رقیب، پوکو F6 Pro هست که پرچمدار پوکو محسوب میشه و از نظر پردازنده (کوالکام اسنپدراگون 8 نسل 2) جایگاه بهتری داره ولی خب دوربین تله فوتو نداره. یا گوشی آنر 200 رو در همین محدوده داریم که باتری با ظرفیت و ماندگاری بالاتری داره، پردازندهش کوالکامه و دوربین سلفیش کیفیت بالاتری ارائه میده.
اما اگه دنبال یه گوشی از برند شیائومی هستید که تازه عرضه شده باشه، نمایشگر بزرگ با روشنایی زیاد، دوربینهای Leica که کیفیت عکس بالایی دارن و پردازنده قابل قبولی داشته باشه، شیائومی 14T انتخاب خوبی براتون محسوب میشه. اینم باید اضافه کنیم، گوشی های سری تی شیائومی معمولا با کاهش قیمت بعد از عرضه اولیه، جز بهترین انتخاب ها برای خرید گوشی قاتل پرچمدار هستن که احتمالا برای این گوشی هم همین اتفاق بیفته و با کاهش قیمت، ارزش خرید بیشتری پیدا کنه.