راهنمای خرید مانیتور، هرآنچه که باید بدانید
1 دقیقه خوانده شده
این مقاله، یک راهنمای خرید مانیتور است. اگر شما هم گیمر هستید، طراحید یا کارتان با مانیتورهای بزرگ و باکیفیت انجام میشود، مانیتور روی میزتان باید بهترین کیفیت تصویر را داشته باشد و چیزی فراتر از یک مانیتور معمولی و قدیمی باشد.
مانیتور کامپیوتر جزء مهمترین اقلام روی میز کارتان محسوب میشود و اگر گیمر هستید یا کارتان با کامپیوتر میگذرد، پس تمام طول روز را به آن زل زدهاید. با اینحال، خیلی از افراد تا زمانیکه مانیتورشان کاملا از بین نرود و دیگر چارهای برایشان نمانده باشد، به فکر آپگرید کردن مانیتور و تهیهی یک مدل جدید و بالای آن نمیافتند.
اگر مانیتور شما بالای ۵ سال از عمرش میگذرد و روزانه زمان زیادی را با آن سروکار دارید، وقتش شده که به فکر تعویض و ارتقای مانیتورتان باشید. در ادامهی این مقاله، به شما علت تعویض مانیتور و بهترین مدلها را معرفی خواهیم کرد.
فواید خرید مانیتور جدید
اگر از اهمیت خرید یک مانیتور جدید مطلع نیستید، ما به شما خواهیم گفت که خرید یک مانیتور جدید چه فایدههایی دارد و چقدر در کیفیت کارتان تاثیر میگذارد.
تصویر باکیفیت و واضح
بزرگترین علتی که میتواند ترغیبتان کند مانیتور را عوض کنید، رزولوشن آن است. سالبهسال، کیفیت نمایشگر تمامی دیوایسها، از موبایل و تبلت گرفته تا تلویزیون، ارتقا پیدا میکند. مانیتور کامپیوترها هم از این قاعده به دور نیستند.در حال حاضر، نمایشگر استاندارد برای مانیتور PC، نمایشگر Full HD است و خیلیهایشان هم رزولوشن 4K عرضه کردهاند. علاوهبرآن، بزرگ شدن نمایشگر باعث میشود جزئیات را بهتر ببینید، نوشتهها را راحتتر بخوانید و اگر لازم است چندکار را همزمان انجام دهید و چند صفحه را باز داشته باشید، میتوانید بدون محدودیت این کار را انجام دهید. البته دانستن قواعد کالیبره کردن رنگ مانیتور، باعث میشود که رنگها چشمنوازتر شوند و شما در استفاده از مانیتور لذت بیشتری ببرید.
کارایی بیشتر
مانیتورهای صفحه عریض یا widescreen این روزها بسیار محبوب و پرطرفدار هستند. این مانیتورها به شما اجازه میدهند تا بتوانید همزمان روی چند صفحه کار کنید یا چند صفحه را همزمان بالا داشته باشید بدون این که احتیاج باشد یکی از آنها را پایین بیاورید یا کوچک کنید. اگر در کارتان لازم داشته باشید چند نمودار را بررسی کنید یا در حین نوشتن یک ایمیل، بخواهید ویدیویی تماشا کنید، یک نمایشگر بزرگ بهتان اجازه این کار را میدهد. همچنین اگر گیمر هم باشید، بازیهایتان بهتر، و در زمینهای بزرگتر اجرا خواهند شد که لذت بیشتر بهتان میدهد.
درگاههای بیشتر
در مانیتورهای pc، پورتهای USB به اندازه کافی نیست و اگر بخواهید فلش یا هارد خود را به آنها وصل کنید باید از USB hub استفاده کنید. اما مانیتورهای جدید، بهخصوص مانیتور گیمینگ ، پورتهای بیشتری دارند و شما را بینیاز از هاب میکنند.
همچنین، خیلی از مانیتورهای جدید پورت HDMI هم دارند تا بتوانید کنسول بازی خود را وصل کرده و مشغول بازی شوید، یا استریم کنید.
اسپیکرهای داخلی قوی
علاوه بر ظاهر مانیتورهای جدید و نمایشگرشان، روی کیفیت صدای انها هم تمرکز شده است تا دیگر نیازی به استفاده از تقویتکنندهی صدا یا اسپیکرهای اکسترنال نباشد. اگر فیلم آنلاین تماشا میکنید، موزیک گوش میدهید یا بازی میکنید، کیفیت صدای خوب لذتی که از فعالیت خود میبرید را دوچندان میکند و میگذارد در فضا غرق شوید.
نکات مهم در راهنمای خرید مانیتور کامپیوتر
سایز نمایشگر
مانیتورها در اندازههای مختلف از جمله ۲۳ اینچ، ۲۷ اینچ و ۳۰ اینچ تولید میشوند که به طبع قیمتشان هم با بزرگتر بودن مانیتور رابطه مستقیمی دارد. اگر بهواسطهی کارتان یا برای بازی نیاز به مانیتور بزرگ دارید، میتوانید اندازهای که برایتان ایدهآل است را انتخاب کنید.
نرخ نوسازی مانیتور
نرخ نوسازی یا Refresh rate نشانگر دفعاتیست که در یک ثانیه، تصویر ترسیم میشود. بالاتر بودن نرخ نوسازی، برای یک سیستم گیمینگ یک ویژگی بسیار مهم است چون باعث روانتر اجرا شدن بازی و لگ نزدن آن میشود. پس اگر گیمر هستید، مانیتوری که نرخ نوسازی بالاتری دارد به شما اجازه میدهد زودتر دشمن را مشاهده کنید و بازی برایتان لذتبخشتر باشد. نرخهای نوسازی معمولا ۶۰ هرتز، ۹۰ هرتز، ۱۴۴ هرتز و ۲۴۰ هرتز هستند. نرخ نوسازی در گوشیها و مانیتورهای جدید، بالاتر از ۶۰ است. در ادامه میبینید که این ۴ نرخ نوسازی مناسب چه عملکردی هستند:
نرخ نوسازی
مناسب برای
۶۰ هرتز
فعالتهای روزمره و کارهای اداری
۹۰ هرتز
روانتر از ۶۰ هرتز. مناسب برای بازی های سبک
۱۴۴ هرتز
مناسب برای گیمینگ
۲۴۰ هرتز
فوقالعاده برای بازی های ورزشی و رقابتی نظیر بازیهای ریسینگ و همینطور بازی هایی که به عملکرد سریع نیاز دارند مثل کالاف دیوتی.
رزولوشن
مورد بسیار مهم دیگر، رزولوشن آن است. هرچه رزولوشن بالاتر باشد، تراکمهای پیکسلها بیشتر بوده و تصاویر را با رنگ، وضوح و جزئیات بالاتری مشاهده خواهید کرد. مانیتورها اکثرا با سه رزولوشن Full HD، 2K و 4K تولید میشوند. البته، در حال حاضر مانیتورهای 2K و 4K با محدودیتهای سختافزاری مواجهاند که فقط با پیسیها و کارت گرافیکهای قدرتمند قادرند نهایت رزولوشن و کیفیت را اجرا کنند. طبق جدولی که در ادامه میبینید، متوجه خواهید شد که هر رزولوشن مانیتور برای چه کاربری مناسب است.
رزولوشن
پیکسل
نام دیگر
مناسب برای
Full HD
1920*1080
1080p
کاربری عمومی، اداری، بازیهای سبک
Quad HD
2560*1440
1440p, 2K
بازی، کاربری حرفهای
Ultra HD/ 4K
3840*2160
4K
ادیت ویدیو، گیمینگ حرفهای، طراحی
5k و 8K
5120*2880 / 7680*4320
5K / 8K
کلیه فعالیتهای حرفهای (طراحی، ادیت عکس و ویدیو)
نوع پوشش نمایشگر
نمایشگر مانیتور ممکن است مات یا براق باشد. مانیتورهای مات، از انعکاس نور در امان هستند؛ پس اگر از آنها در یک اتاق پرنور استفاده کنید، اذیت نخواهید شد. همچنین، برای چشمتان هم بهتر است.
تعداد پورتها
همانطور که زودتر گفتیم، تعداد پورتهای مانیتورهای مجزا مورد دیگریست که در انتخاب مانیتور باید به آن توجه کنید. در جدولی که در ادامه آمده، پورتهای مختلف مانیتور را مشاهده میکنید:
نوع اتصال
عملکرد
مناسب برای
HDMI
برای صدا و تصویر: در تلویزیون، کامپیوتر، کنسول و مانیتورها یافت میشود.
کاربری روزمره، فیلم و بازی
Displayport
استفاده شده در بازی هایی با رزولوشن بالا: لازم برای گیمرها
گیمرهای حرفه ای
USB-C
انتقال دهنده ویدیو، صدا، اطلاعات
لپ تاپ های مدرن، آل این وانها و مانیتورها
Audio out (خروجی صدا)
ارسالکننده صدا به هدفون و اسپیکرهای اکسترنال
مانیتورهایی که سیستم صوتی داخلی دارند
اسپیکر
بعضی مدلهای مانیتور اسپیکر دارند و برخی هم نه. اسپیکرها بر صدایی که از مانیتور بیرون میآید تاثیر میگذارند. اگر با مانیتور بازی میکنید یا لپتاپ خود را به آن وصل میکنید و فیلم میبینید، در صورتی که مانیتورتان اسپیکر داشته باشد، شدت و قوت صدا بیشتر خواهد بود.
نوع پنل در راهنمای خرید مانیتور
در هنگام خرید مانیتور جدید، باید ویژگیهای مختلف مانیتورها را بشناسید تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید که کدام مورد برای کار شما مناسبتر است و اصلا فرق مانیتورهای مختلف با هم چیست.
در حال حاضر، نمایشگر مانیتورها به در سه نوع LCD, LED و OLED هستند که ال سی دی قدیمیتر از دو مدل دیگر و ارزانتر است. اما لازم است بدانید که پنل مانیتورها هم با هم فرق دارد و تا به امروز، سه نوع پنل TN، IPS و VA معرفی و تولید شدهاند.
این پنل برای کسانی که بازیهای رقابتی انتجام میدهند بسیار مناسب است و عملکرد آنها را به شکل قابل توجهی ارتقا میدهد. نرخ پاسخگویی این پنلها بسیار کم است بین ۱ الی ۳ میلی ثانیه خواهد بود. در مانیتورهایی که نرخ بروزرسانی ۱۴۴ هرتز یا ۲۴۰ هرتز دارند دیده میشود. از محدودیتهای این نوع پنل میتوان به دقت رنگ پایین و زاویه دید کم آنها اشاره داشت.
این پنل ها دقت رنگی دارند و از نظر دقت رنگی رضایت شما را جلب میکند. پس اگر دیزاینر هستید، تولید محتوای ویدیویی انجام میدهید یا به طور کل رنگ برای شما اهمیت زیادی دارد،VA برای شماست. این پنل دارای نرخ نوسازی های ۱۲۰ هرتز و ۲۴۰ هرتز است؛ البته نرخ پاسخگویی آن نسبت به پنل تی ان کمی کندتر است و برای بازیهای رقابتی مثل ریسینگ مناسب نیست.
کنتراست رنگی در این پنلها بسیار بالا است و معمولا در مانیتورهای خمیده از این مدل پنلها استفاده میشود. نرخ پاسخگویی این پنل بین ۳ الی ۴ میلی ثانیه است. پس اگر گیمر نیستید میتوانید سراغ آن بروید؛ اما برای تماشای فیلم و سریال و همینطور کسانی که عاشق مانیتورهای خمیده هستند، بهترین است.
جمعبندی
مانیتورها که در انواع مختلف و با درجه کیفیتهای گوناگون ساخته میشوند، در بهبود عملکرد کاربر تاثیر میگذارد. اگر شما هم زمان زیادی را بهواسطهی کار یا تفریح پای مانیتور میگذرانید، باید حواستان به سلامت چشمهایتان باشد. یک مانیتور درستوحسابی، در خانه و محلکارتان لازم است تا حین کار لذت بیشتری ببرید و راحتتر باشید. ما در مقاله راهنمای خرید مانیتور 4K به شما مانیتورهای مختلف در ابعاد و قیمتهای مختلف را بررسی کردیم که بتوانید مدل موردنظرتان را راحتتر پیدا و خریداری کنید.
در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم
نقد و بررسی گوشی گلکسی a16 سامسونگ