گوشی میان رده چیست؟ گوشی میان رده یعنی چی؟
1 دقیقه خوانده شدهبرای بسیاری از افراد خرید گوشی میان رده علاوه بر اینکه از نظر اقتصادی به صرفه است، میتواند تمامی نیازهای آنها را پوشش داده و برای چندین سال آنها را همراهی کند. این گوشیها در کنار امکانات قابل قبول، عملکرد مناسبی از خود نشان میدهند که باعث میشود به انتخابی ایدهآل برای کاربرانی که به دنبال تعادل بین قیمت، کیفیت و کارایی هستند، تبدیل شوند. در همین راستا شرکتهای زیادی دست به تولید این دسته از گوشیها زدهاند و برخی هم با همین روش توانستهاند خود را در بازارهای جهانی جا بیندازند؛ اما هنوز هم بسیاری از ما تفاوت گوشی میان رده با گوشی پرچمدار و گوشی اقتصادی را نمیدانیم. به همین دلیل در این نوشته تکنولایف ابتدا به تعریف گوشی میان رده میپردازیم و سپس تفاوتهای آن را با سایر گوشیها بررسی خواهیم کرد.
گوشی میان رده چیست؟
گوشی میان رده به دستهای از گوشیهای هوشمند اطلاق میشود که هم از نظر قیمت و هم از نظر کارایی و کیفیت ساخت مابین گوشیهای اقتصادی و گوشیهای پرچمدار و قاتل پرچمدار قرار خواهند گرفت. در واقع اگر انواع گوشیهای بازار را از نظر امکانات و قیمت شبیه یک مثلث در نظر بگیریم، در بالاترین نقطه گوشیهای پرچمدار قرار گرفتهاند که بیشترین امکانات را داشته و از نظر قیمتی هم از همه بالاتر هستند. سپس نوبت به گوشی قاتل پرچمدار میرسد که تا حدودی ویژگیهای پرچمدار را حفظ کرده؛ بعد از آن نیز گوشیهای میان رده قرار دارند که قیمت مناسبتر و امکانات کمتری دارند. در پایینترین قسمت هم گوشیهای اقتصادی قرار خواهند گرفت که کمترین امکانات و کمترین قیمت را دارند.
تفاوت گوشی میان رده و پرچمدار
هر امکان جدیدی که به گوشیها اضافه میشود، معمولا ابتدا در گوشیهای پرچمدار به کار گرفته میشود. سپس این قابلیتها به صورت گستردهتری توسعه پیدا کرده و به گوشیهای میان رده راه پیدا میکنند. برای نمونه قابلیت رفرش ریت متغیر که به گوشی اجازه میدهد رفرش ریت را در بازههای مختلف به صورت خودکار تنظیم کند، ابتدا در گوشیهای پرچمدار به کار گرفته شد و سپس برخی از گوشیهای میان رده به این قابلیت مجهز شدند.
علاوه بر آن، سختافزار گوشیهای میان رده ضعیفتر از گوشیهای پرچمدار است. برای نمونه پردازنده به کار رفته در گوشیهای میان رده ممکن است پردازنده به کار رفته در نسلهای قبلی گوشیهای پرچمدار باشد یا مانند پردازندههای اسنپدراگون 7 نسل 3 مخصوص گوشیهای میان رده طراحی شده باشد. از طرفی دیگر مواد به کار رفته در گوشیهای میان رده ممکن است متفاوت بوده و کیفیت پایینتری داشته باشد. این ویژگی در انواع گوشی میان رده شیائومی، سامسونگ، هواوی و دیگر برندها به وضوح دیده میشود.
تفاوت دیگر این دو دسته از محصولات به میزان دریافت آپدیتهای نرمافزاری برمیگردد. گوشیهای میان رده معمولا نسبت به گوشیهای پرچمدار همان برند، آپدیتهای نرمافزاری کمتری را دریافت خواهد کرد؛ اما ممکن است نسبت به پرچمدار شرکتی دیگر، برتری داشته باشد. برای نمونه در زمان نگارش این مقاله میان ردههای سری A سامسونگ قرار است که برای چهار سال آپدیتهای اندروید را دریافت کنند، در حالیکه برندهایی مانند وان پلاس برای گوشیهای پرچمدار خود حداکثر سه سال آپدیت نرمافزاری را ارائه میدهند.
تفاوت گوشی میان رده و قاتل پرچمدار
دسته موبایل قاتل پرچمدار، اصطلاحی نسبتا جدید در بازار گوشیهای هوشمند محسوب میشود و به دستهای از گوشیها اشاره دارد که ژن و بسیاری از ویژگیهای گوشیهای پرچمدار را به ارث بردهاند؛ اما برخی از ویژگیهای غیرضروری در آنها حذف شده است که باعث میشود قیمت آنها بسیار پایینتر باشد. این در حالی است که قیمت و امکانات آنها نسبت به گوشیهای میان رده بیشتر است. در واقع قاتل پرچمدار یک دستهبندی بازاری است برای تعیین گوشیهایی که سختافزار بسیار قوی دارند و در مقابل قیمت آنها نسبت به انواع موبایل پرچمدار بسیار پایینتر است.
گوشی میان رده برای انجام چه کارهایی مناسب است؟
گوشیهای میان رده به گونهای طراحی شدهاند که بتوانند اکثر نیازهای قشر وسیعی از جامعه را پوشش دهند. برای نمونه عموم این گوشیها از دوربینهای قابل قبولی بهره میبرند و امکانات مختلفی را برای عکاسی و فیلمبرداری در اختیار شما قرار خواهند داد. در واقع میتوان گفت که گوشیهای میان رده برای اکثر کارها مناسب هستند و جز در موارد خاص، نیازی نیست سراغ گوشیهای پرچمدار بروید.از طرفی دیگر برخی از گوشیهای میان رده با توجه به نیازهای ویژه کاربران خاصی تولید میشوند و به همین دلیل در برخی از حوزهها تقویت شده و در برخی دیگر ضعیف ظاهر میشوند. برای نمونه اگر دنبال گوشی گیمینگ در بین میان ردهها میگردید، میتوانید محصولات سری poco شرکت شیائومی را بررسی کنید.در نهایت میتوان گفت که انواع گوشی سامسونگ، شیائومی، هواوی، یا هر برند دیگری در دسته میان رده برای کارهایی مانند وبگردی، بررسی شبکههای اجتماعی، تماشای فیلم و سریال، بازیهای سبک و نیمه سنگین، عکاسی و تولید محتوا، کارهای اداری و آموزشی، نقشه و مسیریابی، خواندن کتابهای الکترونیکی و به صورت کلی برای استفادههای روزمره گزینه بسیار مناسبی است.
گوشی میان رده برای چه کاربرانی مناسب است؟
با توجه به تنوع گسترده گوشیهای میان رده به راحتی برای هر کاربری میتوانید گوشی مناسبی را پیدا کنید. این گوشیها در مرحله اول برای افرادی که بودجه محدودی دارند، بهترین گزینه هستند؛ همچنین برای دانش آموزان و دانشجویان کاربردی هستند و میتوانند تمامی نیازهای آنها را پاسخ دهند. از طرفی دیگر گوشیهای میان رده برای کاربران عادی، گیمرهای نیمه حرفهای، تولیدکنندگان محتوا، عکاسان نیمه حرفهای و هر کسی که به دنبال تجربه تکنولوژیهای جدید با قیمت معقول میگردد، مناسب است. در این زمینه تنوع گوشی شیائومی بسیار زیاد است و تقریبا هر فردی با هر نوع کاربری میتواند گوشی مناسبی را برای خود پیدا کند.
چرا باید سراغ گوشیهای میان رده برویم؟
یکی از مزیتهای بسیار جذاب انواع گوشی mid-range قیمت مناسب آنها است که باعث میشود تعداد زیادی از افراد به این محصولات تمایل پیدا کنند و در رده گوشی تا ۳۰ میلیون انتخابی جز میان رده نداشته باشیم؛ اما به جز قیمت مناسب این گوشیها ویژگیهای دیگری هم دارند که خرید آنها را منطقی میکند:
1- تنوع بالا
گوشیهای میان رده تنوع بسیار بالایی دارند و با کمی دقت و بررسی میتوانید بسته به نیازهای خودتان یک محصول منحصر به فرد را خریداری کنید. این گوشیها در بسیاری از موارد با توجه به نیازهای خاص کاربران و با توجه به جامعه هدف خاصی تولید میشوند. به همین دلیل همه برندها تلاش میکنند که ویژگیهایی را در این گوشیها قرار دهند که جذابیت بیشتری برای مخاطبان هدف خود داشته باشند. برای نمونه سری x گوشیهای پوکو به عنوان گوشیهای گیمینگ میان رده شناخته میشوند در حالی که گوشی سری M این برند بیشتر برای کاربران عادی با کاربری روزمره ساخته میشود. همین ویژگی باعث شده بود که گوشی poco x3 pro زمانی لقب بهترین گوشی برای کالاف را از رقبای پرچمدار هم برباید و یک محصول محبوب در این دسته باشد.
2- طراحی و کیفیت ساخت مناسب
تنوع بالای این گوشیها باعث شده است که طراحی و کیفیت ساخت این گوشیها هم متنوع باشد و هر فردی بتواند محصولی متناسب با سلیقه خود را پیدا کند. این گوشیها در سالهای اخیر بسیار با کیفیتتر شدهاند و طراحیهای آنها هم به روزتر شده است. برای مثال گوشی سری A سامسونگ طراحی جذاب و کاربر پسندی دارد که در بسیاری از موارد از پرچمدارهای این شرکت قابل تفکیک نیست.
3- دوربینهای کارآمد
در بسیاری از موارد گوشیهای میان رده به دوربینهایی مجهز میشوند که توانایی پوشش تمامی نیازهای کاربران خود را دارند و افراد به امکانات اضافی نیاز پیدا نخواهند کرد. البته داشتن امکانات اضافی جذاب است و همه ما را وسوسه میکند که حداقل یکبار آن را تجربه کنیم، مثلا زوم دوربینهای سری s سامسونگ بسیار جذاب به نظر میرسد؛ اما در اکثر موارد کاربردی نیست و بسیاری از ما پس از بار اول که برای ما تازگی دارد، دیگر از آن استفاده نمیکنیم. در نتیجه خرید گوشی میان رده با دوربین مناسب گزینهای جذابتر است و میتوانید پول باقی مانده را صرف خرید لوازم جانبی مانند هدفون بیسیم کنید.
5- عملکرد و کارایی مناسب
اکثر گوشیهای میان رده عملکرد و کارایی مناسبی دارند و میتوانند نیازهای بخش بزرگی از اجتماع را برآورده کنند. شما هم اگر برای کار خاصی مانند بازیهای سنگین از گوشی خود استفاده نمیکنید، بهتر است سراغ میان ردهها بروید. عملکرد این گوشیها در اکثر موارد روان و بدون لگ و باگ است که آنها را به گزینهای ایدهآل برای اکثر افراد تبدیل خواهد کرد.
برندهای برتر گوشیهای میان رده
به جز اپل که در این رابطه استراتژی مشخصی ندارد هر چند سال یکبار، یک مدل SE را معرفی میکند، اکثر برندهای شناخته شده در زمینه گوشیهای میان رده فعال هستند و سالانه چندین مدل را به بازار عرضه میکنند. در ایران اکثر بازار میان ردهها در دست دو شرکت سامسونگ و شیائومی است که به خوبی توانستهاند با معرفی محصولات مختلف خود را در این بازار جای بیندازند. با این تفاسیر میتوان گفت که سریهای زیر محبوبترین گوشیهای میان رده هستند:
سری A سامسونگ؛
سری T شیائومی؛
انواع گوشیهای ردمی؛
انواع گوشیهای پوکو؛
سری a گوگل؛
گوشیهای ناتینگ و CMFو …در نظر داشته باشید که این دستهبندی مربوط به زمان نگارش این مقاله است و ممکن است با گذر زمان، دستهبندیهای جدیدی اضافه شوند یا اسم آنها تغییر پیدا کند.
آینده گوشیهای میان رده
گوشیهای میان رده بخش بزرگی از بازار به خود اختصاص داده و طرفداران خاص خود را دارند. به همین دلیل پیش بینی میشود که روز به روز امکانات و ویژگیهای جدیدتری به این دسته اضافه شود. در همین راستا ویژگیهایی که زمانی مختص پرچمداران بود با توسعه تکنولوژی به گوشیهای میان رده هم خواهند رسید. برای نمونه زمانی فقط در گوشیهای پرچمدار از فناوری 5G استفاده میشد، در حالیکه امروزه اکثر گوشیهای میان رده و حتی اقتصادی از چنین امکاناتی برخوردار هستند.
با توجه به موراد بالا میتوان انتظار داشت که ویژگیهای هوش مصنوعی و تماس ماهوارهای که در برخی از پرچمداران وجود دارد، به زودی در گوشیهای میان رده هم دیده بشود. علاوه بر آن احتمالا در آیندهای نه چندان دور با توسعه صفحه نمایشهای تاشوی ارزان قیمت میتوانیم از گوشیهای میان رده تاشو هم استفاده کنیم. در حقیقت میتوان گفت گوشی mid-range دنبالهرو گوشیهای پرچمدار است و میتوان گوشیهای میان رده چند سال آینده را شبیه پرچمداران امروزی تصور کرد.
سخن پایانی
گوشی های میان رده دستهای جذاب از گوشیهای هوشمند هستند که طیف گستردهای از کاربران را پوشش داده و در عین حال قیمت و کارایی مناسبی را فراهم میکنند. این گوشیها روز به روز در حال پیشرفت هستند، به گونهای که قابلیت رقابت با گوشیهای پرچمدار چند سال قبل را دارند و حتی در برخی از حوزهها هم ممکن است عملکرد بهتری را از خود نشان دهند. به همین دلیل به افرادی که به دنبال خرید گوشی هستند، توصیه میشود این دسته از محصولات را هم مورد بررسی قرار دهند.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها
بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra