ج. دسامبر 27th, 2024

pmcm

پایگاه مرکزخبر کامپیوتر و موبایل

تست گیمینگ iPhone 16 pro؛ آیفون 16 پرو برای گیم خوبه؟

1 دقیقه خوانده شده

شرکت اپل از سال گذشته با تولید آیفون‌های 15 پرو و 15 پرو مکس، دست به اقدامی جالبی زد و قابلیت‌هایی برای تبدیل آیفون به کنسول بازی رو ارائه داد. حالت Game Mode حالا در آیفون 16 پرو و پرو مکس هم وجود داره و قابلیتیه که میشه با فعال کردنش، تمام منابع و انرژی گوشی رو روی اجرای بازی متمرکز کنید و این قابلیت جذاب باعث شده خیلیا به این فکر کنن که به جای خرید کنسول، از همین آیفون‌ها استفاده کنن. این ایده، تا حدود زیادی هم عملی شده و می‌تونید سنگین‌ترین بازی‌های کنسول یا PC رو روی آیفون نصب کرده و بعد با اتصال دسته به آیفون و اتصال آیفون به تلویزیون، برید در دنیای گیمینگ! با تست گیمینگ iPhone 16 pro همراه موبونیوز باشید.
 

 

تست گیمینگ آیفون 16 پرو برای بازی Call Of Duty

اولین و محبوب‌ترین بازی‌ای که گیمرهای موبایل عاشقش هستن، Call Of Duty هست که به راحتی می‌تونید این بازی رو روی آیفون 16 پرو نصب و با نرخ 120 فریم بر ثانیه اجراش کنید. هیچ افت فریمی در طول اجرای بازی نمی‌بینید و به هیچ وجه لگ یا افت کیفیت دیده نمیشه. بخاطر نمایشگر باکیفیتی که این گوشی داره، حرکت شما در طول بازی یا سرعت واکنش رقبا و اسلحه‌ای که دست‌تونه رو با کوچک‌ترین تاخیری بهتون نشون میده.
به طور کلی این گوشی برای اجرای Call Of Duty که خیلیا بازیش می‌کنن، آیفون 16 پرو با حالت Game Mode‌ فعال، نه داغ می‌کنه، نه لگ و باگی در طول بازی دیده میشه که اذیتتون کنه و همه‌چیز خیلی روان اجرا میشه.
تست گیمینگ آیفون 16 پرو برای بازی Alien: Isolation

برای اینکه حالت بازی آیفون 16 پرو رو بیشتر به چالش بکشیم، یه بازی سنگین، داستانی و معمایی به اسم Alien: Isolation رو روی این گوشی نصب کردیم. این بازی روی کنسول پلی استیشن و PC وجود داره و حالا می‌تونید اونو روی آیفون هم تجربه‌ش کنید. وقتی این بازی رو روی آیفون 16 پرو اجراش می‌کنید، FPS‌ گوشی روی 30 فریم بر ثانیه قفل میشه. یعنی بازی‌هایی که اینقدر سنگین هستن، شما نمی‌تونید به 60fps یا 120fps براشون برسید و روی فریم ریت‌های پایین‌تر قفل میشن.
این موضوع که آیفون 16 پرو برای اجرای چنین بازی‌هایی که مخصوص کنسول یا PC طراحی شدن، با افت fps مواجه میشه و نمی‌تونه به نرخ‌های بالاتر برسه، کاملاً طبیعیه؛ چون به سخت‌افزارها و کارت گرافیک بزرگ‌تر و قدرتمندتری برای پردازش تصویر چنین بازی‌هایی نیازه که فقط روی کنسول‌ها یا کامپیوترها وجود داره. در دست طولانی مدتی که حدود 1 ساعت بازی Alien: Isolation رو انجام دادیم، متوجه شدیم که 26 درصد شارژ گوشی کم شده ولی گوشی اصلاً داغ نمی‌کرده.
تست گیمینگ آیفون 16 پرو برای بازی Resident Evil 4

برای اجرای بازی Resident Evil 4 یه تست جالب انجام دادیم و دسته بازی کنسول پلی استیشن رو از طریق بلوتوث به آیفون 16 پرو متصل کردیم. نتیجه فوق‌العاده جالب بود و همه‌چیز دقیقاً مثل زمانی که این بازی رو روی کنسول یا PC انجام میدید، دیده میشه و هیچ تفاوتی بجز صفحه نمایش کوچیکتر وجود نداره. بازی بدون لگ و باگ مثل کره اجرا میشه و حس و حال بازی کردن کنسول رو بهتون میده.
نکته دیگه‌ای که در تست بازی Resident Evil 4 روی آیفون 16 پرو وجود داره اینه که وقتی دسته بازی رو از طریق بلوتوث به گوشی متصل کردیم، میزان داغ کردن گوشی نسبت به حالت، بازی بدون دسته بیشتر شده و خب طبیعیه چون گوشی داره دو تا کار مختلف رو به صورت همزمان انجام میده. توی تست ما، وقتی حدود نیم ساعت با دسته بازی Resident Evil 4 رو روی آیفون 16 پرو انجام دادیم، باتری گوشی حدود 15 درصد کم شد
اتصال آیفون 16 پرو به تلویزیون

در تست گیمینگ iPhone 16 pro یکی از کارهایی که انجام دادیم این بود که این گوشی رو به تلویزیون وصل کردیم. کافیه یه دانگل تبدیل USB Type-C به HDMI داشته باشید و به گوشی متصلش کنید و بعد با استفاده از کابل، دانگل رو به تلویزیون متصل کنید تا تصویری که روی گوشی دیده میشه، روی مانیتور تلویزیون هم قابل دیدن باشه. بازی Resident Evil 4 آیفون 16 پرو رو حالا در حالتی که دسته به گوشی وصله و گوشی خودش به تلویزیون متصل شده، اجرا کردیم و دیدیم، همه‌چیز دقیقاً مثل زمانیه که داشتیم روی گوشی به صورت عادی بازی می‌کردیم.
تنها تفاوتی که در این حالت مشاهده شد این بود که گوشی بیشتر داغ می‌کنه و البته باتری گوشی زودتر خالی میشه. در تست ما، وقتی حدود 40 دقیقه با گوشی بازی کردیم، باتری گوشی حدود 21 درصد خالی شد. البته می‌تونید برای اینکه با مشکل خالی شدن شارژ گوشی مواجه نشید، از دانگلی استفاده کنید که یه پورت شارژ هم داشته باشه و بتونید همزمان که گوشی به تلویزیون متصل شده، به شارژر هم وصل باشه.
تست گیمینگ آیفون 16 پرو برای بازی Assassin’s Creed Mirage

بازی Assassin’s Creed Mirage رو خود اپل از طریق Ubisoft برای آیفون‌هاش منتشر کرده و کاملاً با گوشی‌های آیفون سازگاری داره. عملاً همون بازی‌ای که روی PC تجربه‌ش کردید رو حالا می‌تونید با اجرای این بازی روی گوشی‌تون حس کنید. حجم بازی Assassin’s Creed Mirage حدود 17 گیگابایته و احتمالاً همین موضوع باعث میشه خیلیا اصلاً سمتش نرن یا فقط کسایی برن سمتش که عاشقش هستن.
وقتی بازی رو روی آیفون 16 پرو اجرا می‌کنید، می‌تونید دسته رو به گوشی متصل کنید و خیلی راحت و روان کنترل بازی رو توی دست داشته باشید. اما مشکلی که وجود داره اینه که وقتی این بازی رو روی گوشی اجراش می‌کنید، بدنه گوشی به شدت داغ می‌کنه و از حالت طبیعی خارج میشه. یعنی وقتی فقط حدود 20 دقیقه با گوشی بازی می‌کنید، قاب پشت گوشی خیلی گرم میشه که یه مقدار نگران کننده‌ست.
نکته جالب درباره اجرای بازی Assassin’s Creed Mirage روی آیفون 16 پرو اینه که اگه ایرپاد اپل رو موقع اجرای بازی بذارید توی گوش‌تون، صداهای بازی با کیفیت فوق‌العاده بالا و استریو به گوش‌تون می‌رسه و انگار اکوسیستم اپل جوری طراحی شده که وقتی بازی اجرا میشه، سایر سخت‌افزارهاش مثل ایرپاد هم باهاش هماهنگ میشن تا کیفیت صدای فوق‌العاده‌ای در اختیارتون قرار بدن تا بیشتر از اجرای بازی لذت ببرید.  باید اشاره کنیم که بازی Assassin’s Creed Mirage تا یه جاهاییش رایگانه و می‌تونید بخش اولشو تجربه کنید اما برای ادامه بازی حتماً باید نسخه پولی رو بخرید که خب برای ایرانیا خیلیم ارزون نیست.
 
جمع‌بندی
اگه آدمی هستید که دوست دارید گیم‌های مختلف رو روی گوشی آیفون تجربه کنید، 16 پرو یه سری نقاط قوت و ضعف داره؛ خوبیش اینه که خوش‌دسته، خیلی راحت می‌تونید هرجا که دوست دارید با خودتون ببرید، می‌تونید بهش دسته بازی پلی استیشن رو متصل کنید، گوشی رو روی استند قرار بدید یا از طریق دانگل، گوشی رو به تلویزیون متصل کنید و دقیقاً مثل یه کنسول، باهاش بازی کنید. اما نقطه ضعفش اینه که اگه بخواید بازی‌هایی مثل PUBG‌ یا Call Of Duty رو باهاش اجرا کنید، ممکنه صفحه نمایش کوچیکش یه کم اذیتتون کنه که بهتره برید سراغ آیفون 16 پرو مکس که نمایشگر بزرگتری داره. اما بجز نمایشگر بزرگ‌تر، هیچ تفاوتی در عملکرد آیفون 16 پرو و 16 پرو مکس مشاهده نمی‌کنید و هرچی که روی نسخه پرو نصب میشه، روی پرو مکس هم دقیقاً با همون کیفیت اجرا میشه.

درباره تیم تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *