پ. فوریه 6th, 2025

pmcm

پایگاه مرکزخبر کامپیوتر و موبایل

تست گیمینگ گوشی A16 سامسونگ؛ تست عملکرد در بازی های مختلف

1 دقیقه خوانده شده

Galaxy A16 4G اقتصادی جدید سامسونگ، گوشیه که احتمالا به خاطر کیفیت خوب و قیمت مقرون‌ به‌ صرفه‌اش احتمالا عین ویروس به زودی تو دست همه ببینیمش! تو این مقاله قرار بررسی گیمینگ گوشی سامسونگ A16 رو با هم داشته باشیم. گوشی که من اول خیلی با خودم فکر نمی‌کردم که قراره عملکرد خوبی تو بازی های مختلف داشته باشه، مخصوصا تو بازیهای سنگین. فکر می‌کردم قراره که خیلی داغ کنه، افت فریم داشته باشه و کلا عملکرد زیاد جالبی نداشته باشه، ولی بعد اینکه تستش کردم واقعا شوکم کرد. برای اینکه ببینیم عملکرد این گوشی اقتصادی تو بازی های چجوریه، با تست گیمینگ گوشی Samsung A16 همراه موبونیوز باشید.
بررسی گوشی سامسونگ A16 در تمام بخش ها رو قبلا منتشر کرده بودیم که میتونید به اون مقاله هم سر بزنید.

مشخصات فنی گوشی سامسونگ A16
خیلی نمی‌خوام راجع به اطلاعات این گوشی ریز حرف بزنم. تو این تست گیمینگ بیشتر می‌خوایم باهاش بازی کنیم. طراحی این گوشی شبیه بقیه گوشی‌های سامسونگه. کلا 200 گرمه و از پلاستیک ساخته شده و به نظر من گوشی خوش‌ دستیه. منو خیلی اذیت نکرده. حالا دست من یه کم بزرگم هست ولی به نظرم خوش‌ دست و سبکه و به درد بازی کردن تقریبا می‌خوره.

کانفیگی که از گوشی A16 که دست منه 128 گیگ حافظه و 6 گیگ رم داره. 128 گیگ فکر نمی‌کنم خیلی برای بازی زیاد مناسب باشه. می‌تونید برید یه نسخه با حافظه بالاترشو مثلا 256 گیگ بگیرید که در کنار بازی هایی که می‌ریزید بتونید فیلم و عکس و اطلاعات دیگتون رو گوشی نگه دارید. نسخه های با رم، 4، 6 و 8 گیگ داره که به نظر من برای بازی بهتره که بین رم های مختلف سراغ نسخه 6 یا 8 گیگی برید؛ سمت نسخه با رم 4 نرید چون ممکنه که یک مقداری تو بحث بازی کردن ضعیف‌تر عمل بکنه. تو این گوشی باتری 5000 میلی آمپر ساعتی استفاده شده که تقریبا شبیه گوشی‌های اقتصادی دیگه است. از آداپتور 25 واتی هم پشتیبانی میکنه که باید جدا تهیه اش کنید. آخر این ویدیو هم می‌گم که توی 30 دقیقه چند درصد باتری رو شارژ می‌کنه.
 
تست گیمینگ گوشی Samsung A16
بریم سراغ اصل کاری این بررسی، تست گیمینگ گوشی Samsung Galaxy A16. من اومدم سبک‌های مختلف بازی رو این گوشی تست کردم. از بازی سبک بخوام شروع کنم، بازی‌های کم‌حجمی مثل Clash Royale و Subway Surfers رو که تقریبا تو همه گوشی‌ها بدون هیچ مشکلی اجرا می‌شه، روی این گوشی هم همین طوره. نه دمای زیادی گوشی از خودش تولید می‌کنه، نه افت FPS می‌ده. عملا می‌شه گفت که بدون هیچ مشکلی خیلی راحت می‌تونید بازی‌های سبک رو اجرا کنید، البته همین انتظارم از این گوشی میره.
 
تست بازی Minecraft
یه پله که بریم بالاتر، میرم سراغ بازی های متوسط رو به پایین که برای این دسته بندی بازی Minecraft رو تست کردم. توی 30 دقیقه اولی که من بازی کردم حدود 6 درصد باتری مصرف شد و میشه گفت یه مقداری گرم شدن گوشی رو تجربه کردم، یعنی اونقدری نبود که داغ بشه گوشی ولی یکم گرم شد که خب طبیعیه. از طرفی موقع بازی کردن Minecraft یک مقداری افت فریم داشتیم، مخصوصا موقعی که می‌رفتید اون rendering chunk رو اضافه می‌کردید تو بازی و قسمت‌های بیشتری از بازی لود میشد. این داستان Minecraft معمولا رو گوشی‌های متوسط و ضعیف پیش میاد که هرچی اون rendering بالاتر بره، بازی FPS اش افت می‌کنه، یک مقداری لگی می‌شه و تجربه‌تون بدتر می‌شه. تو این بازی توی همون ساعت اولی که بازی کردم، تنها مشکلی که داشتیم همین بود. گوشی هم خیلی داغ نشد به نسبت، همون چیز عادی بود که ازش انتظار میرفت.

 
تست بازی Call of Duty Mobile
تو بازی‌های Shooter مثل Call of Duty Mobile و بقیه شوترهایی که تقریبا از لحاظ گرافیکی هم‌رده و هم‌سطح Call of Duty Mobile هستن، تو نیم ساعت اولی که من با این گوشی بازی کردم 7 درصد از شارژ گوشی مصرف شد. می‌تونید Call of Duty Mobile رو روی گرافیک Medium و با فریم ریت High رو این گوشی بازی کنید. بیشتر از اینو ساپورت نمی‌کنه، ولی تقریبا می‌شه گفتش که همینم چیز راضی‌ کننده‌ایه. توی نیم ساعت اول خیلی داغ شدن رو تجربه نکردم، تو نیم ساعت دومی که بازی کردم یک مقداری گوشی داغ شد، بازم اون حدی نبود که مثلا بگی خیلی زیاد حرارت رفت بالا و نمیشد گوشی رو تو دست بگیری بازی کنی. اونقدری نبود که اذیتم کنه.

از این که بگذریم، لگ و فریم ریت رو کلا تجربه نکردم. حالا خود کالاف اومده اینو بهینه کرده برای گوشی‌های مختلف، یعنی از یه حدی به بالا رو کلا نمی‌ذاره گوشی شما اجرا بکنه، ولی رو همون گرافیک Medium و فریم ریت High که بازی کردم، هیچ لگی رو من تجربه نکردم روی این گوشی و به نظرم تجربه خیلی خوبی بود.
خود گوشی یه بخشی داره، به نام Game Booster که می‌تونید بازی‌هایی که بازی میکنید رو روی سه تا حالت Standard و Performance و Custom بذارید. Call of Duty رو من رو حالت Performance بازی کردم. اگه رو حالت Standard بذارید یک مقداری حدود 1 2 درصد احتمالا مصرف شارژتون می‌ره بالاتر، ولی همچنان بدون هیچ لگ و بدون هیچ افت فریمی می‌تونید این بازی رو تجربه کنید.

تنها نکته منفی که به نظر من این گوشی داره و تو این بازی خیلی حسش کردم، این بودش که کیفیت صدا و کیفیت تفکیک صدای مختلفی که تو بازی می‌شنیدم، مخصوصا تو Call of Duty که ما باید صدای پا بگیریم و حواسمون به صداهای مختلفی که از تو مپ داره میاد باشه، خیلی کیفیت صدای خوبی نبود. از اونجایی هم که کلا جک هندزفری نداره و نمی‌تونید با هندزفری سیمی از این گوشی استفاده کنید، از هدست بلوتوث استفاده کردم. اونجا یک مقداری بیشتر بی‌کیفیت بودن صدا رو حس کردم و این یکی از نکته‌های منفی این گوشی برای بازیه.
 
تست بازی Asphalt 9
برای بازی بعدی رفتم سراغ Asphalt 9 که فکر می‌کنم یه بازی خیلی سنگینی برای این گوشی باشه، ولی عملکردی که تو این بازی داشت خیلی منو سوپرایز کرد. تو نیم ساعت اولی که بازی کردم کلا 6 درصد از باتری مصرف شد. رو دو تا حالت گرافیک High و Ultra گذاشتم بازی رو، و اتفاق عجیبی که افتاد این بودش که هیچ لگ و افت فریمی روی گوشی تجربه نکردم و اون Game Booster خود گوشی هم روی حالت Standard بود، یعنی هیچ دستکاری نرم افزاری نمی‌کرد که بگه مثلا گرافیک رو آورده پایین‌تر که عملکرد رو ببره بالاتر، ولی کلا هیچ لگ و باگی توی بازی نداشتیم.

داستان دیگه‌ای هم که داشت این بود که توی نیم ساعت اول و نیم ساعت دومی که بازی کردم، هیچ حرارت و دمای بالا و هیچ داغی رو روی این گوشی تجربه نکردم و یه Performance خیلی عالی رو تو Asphalt 9 داشتیم.
یکی از نکته‌های خوب دیگه این گوشی میشه گفتش که صفحه‌ نمایش سوپر امولد 90 هرتزیه که به نظر من تفکیک رنگ و اون جزئیاتی که تو صفحه نمایش میده با توجه به قیمتی که این گوشی داره و چیزی که ازش انتظار میره، راضی‌کننده و خوبه. مثلا تو Asphalt 9 که یه بازی خیلی فیزیکیه و خیلی سریع فریم‌ها دارن عوض می‌شن، رنگهای مختلف و اتفاقات متفاوت دارن تو بازی می‌افتن، خیلی خوب تونست تفکیک بکنه و خیلی خروجی جالبی داد. توی حالت‌های مختلف هم اگه بخواید بازی بکنید، مثلا توی نور زیاد، زیر آفتاب یا شب موقعی که نور نیست، یک مقدارd ممکنه چشم رو اذیت کنه. توی شب می‌تونید حالا با حالت‌های نوری مختلفی که صفحه داره برطرفش کنید، و توی نور زیاد هم نور صفحه‌نمایش رو باید خیلی بالاتر ببریم که به حد کافی برسه.

در نهایت می‌شه گفت که توی بازی های مختلف عملکرد واقعا جالبی داشت. از این سه تا بازی که بگذریم، با عملکردی که تا اینجا داشت یه کم وسوسه شدم برم سراغ Genshin Impact و بازی‌های سنگین‌تر که این کار رو نکردم. اگه رمش 8 بود می‌رفتم سمت اون بازیا. می‌تونید امتحانش هم بکنید، مخصوصا با اون بخش Game Booster و تو حالت Performance Mode خود گوشی. به نظرم می‌تونه اونجا هم سوپرایزتون بکنه.
نکته خوب دیگه‌ای که این گوشی داره مصرف بهینه باتری تو بازی های مختلفه که اونقدری که من فکر می‌کردم باتری مصرف می‌کنه، مصرف نکرد. تو حالت Super Fast Charge که دیگه باید گوشی خیلی سریع شارژ بشه، ولی توی 30 دقیقه 20 درصد گوشی شارژ میشه که اگه در حین بازی کردن گوشی رو شارژ کنید یه مقداری ممکنه ناامیدکننده باشه این داستان و به نظرم می‌تونست از این بهتر عمل کنه.
 
جمع‌بندی
در کل می‌شه گفت گوشی Samsung A16 واقعا برای بازی کردن، حداقل برای بازی های متوسط رو به بالا خوبه؛ یعنی نه افت فریم خاصی رو تجربه می‌کنید، نه گوشی زیاد داغ می‌کنه. با این که پردازنده اگزینوس معروفه به داغ کردن، ولی عجیب بود که کلا تو هیچ بازی زیاد داغ نکرد. در نهایت می‌شه گفت، گوشی A16 سامسونگ برای بازی کردن به نظرم مناسبه، یک مقداری کیفیت صداش رو به پایینه و خوب نیستش، تفکیک صدا رو شما ندارید تو بازی‌های شوتر و این می‌تونه اذیتتون بکنه. برای بازی کردن معمولی و انجام کارهای روزمره به نسبت قیمت خیلی گوشی خوب و با ارزش خرید بالایی هست.

درباره تیم تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *