ج. دسامبر 27th, 2024

pmcm

پایگاه مرکزخبر کامپیوتر و موبایل

بررسی گوشی ZTE nubia Z70 Ultra؛ پرچمداری برای خاص بازها!

1 دقیقه خوانده شده

به جرئت میشه گفت یکی از جنجالی‌ترین، قدرتمندترین، خفن‌ترین و زیباترین گوشی‌های پرچمدار 2024، گوشی ZTE nubia Z70 Ultra هست. این گوشی با طراحی خاصی که داره نظر خیلیا رو به خودش جلب کرده، مخصوصاً که در کنار رنگ‌های کلاسیک مشکی و سفید، از یه نسخه ویژه با عکس تابلوی نقاشی معروف «شب پر ستاره» ون‌گوگ هم استفاده کرده که یعنی ته‌شه! این گوشی به تراشه 3 نانومتری کوالکام Snapdragon 8 Elite که امسال خیلی طرفدار پیدا کرده مجهز شده، رم 24 گیگابایتی و دوربین تله فوتوی 64 مگاپیکسلی داره و از همه جذاب‌تر اینکه باتری با ظرفیت 6150mAh براش انتخاب شده که چند روزی شارژدهی می‌کنه. این گوشی ارزش خرید داره؟ می‌تونه پشت پرچمدارهای آیفون و سامسونگ و شیائومی رو به خاک بماله؟ با بررسی گوشی ZTE nubia Z70 Ultra همراه ما باشید تا به این سوال پاسخ بدیم.

بررسی ظاهری گوشی ZTE nubia Z70 Ultra
طراحی گوشی‌های ZTE همیشه جذاب بوده. برخلاف آیفون و سامسونگ که چندین ساله گوشی‌هاشون به یه شکل ثابت و کسل‌کننده طراحی میشن، ZTE برای گوشی‌هاش از طرح‌های متنوع استفاده می‌کنه. گوشی نوبیا Z70 اولترا هم با همین فرمون رفته جلو و می‌تونید نشونه‌هایی از خلاقیت رو روی بدنه این گوشی ببینید چیدمان دوربین‌ها، فلاش، پورت‌ها و حتی رنگ کلیدها، همگی سعی شده که خلاقانه و متفاوت انجام بشه تا واقعاً حس کنید برای طراحیش وقت گذاشته شده.

اما به نظر ما، جذاب‌ترین بخش این گوشی، انتخاب رنگ‌هاشه. اگه طرفدار رنگ‌های کلاسیک هستید، یه نسخه مشکی مات براش انتخاب شده، اگه رنگ لوکس می‌خواید، رنگ طلایی هم داره اما اگه دنبال یه رنگ خاص هستید بهتون رنگ آبی‌شو پیشنهاد می‌کنیم که با طرح تابلوی ون‌گوگ تزئین شده. قاب پشت این نسخه واقعاً زیباست و برای کسایی که عاشق طرح‌های هنری هستن، معرکه‌ست.
کیفیت بدنه

بدنه تخت این گوشی از شیشه مات ساخته شده. وقتی انگشت‌تون رو روی قاب پشت این گوشی می‌کشید، اثر انگشت‌تون تا حدودی روی بدنه باقی می‌مونه اما خیلیم آزاردهنده نیست. کیفیت بدنه مشخصه که خیلی بالاست ولی خب وزن گوشی هم نسبتاً زیاده. درسته که یه نمایشگر بزرگ 6.85 اینچی روی این گوشی قرار داده شده اما وزنش هم به حدود 230 گرم رسیده که ممکنه برای خیلیا مهم باشه. از نظر ضخامت هم باید گفت که 8.6 میلی‌متر ضخامت داره ولی خیلی راحت با یه دست می‌تونید باهاش کار کنید و مشکلی نیست.
بررسی فریم

دور تا دور گوشی از آلومینیوم مات ساخته شده که رنگش با رنگ بدنه هماهنگی داره. زیر گوشی می‌تونید شیار سیم کارت،‌ اسپیکر، میکروفن و پورت شارژ رو ببینید، سمت راست کلیدهای ولوم و پاور (به رنگ قرمز) و یه دکمه مثل Camera Control آیفون دیده میشه که برای عکس گرفتن کاربرد داره. سمت چپ گوشی یه دکمه سوئیچی قرار داده شده که می‌تونید شخصی‌سازیش کنید و مثلاً برای سایلنت کردن گوشی ازش استفاده کنید. بالای بدنه گوشی سنسور مادون قرمز دیده میشه و میکروفن دوم.
پنل جلو
پنل جلوی نوبیا Z70 اولترا یه نمایشگر بزرگ و تخت رو توی خودش جا داده که نزدیک 90 درصد از پنل رو پوشونده؛ این یعنی حاشیه‌های خیلی کمی در اطراف نمایشگر می‌بینید. اصلاً انحنای کمی که در لبه‌های این گوشی وجود داره، حالت تخت‌تر و مستطیلی‌تر گوشی رو بیشتر کرده و این موضوع رو وقتی به پنل جلو نگاه می‌کنید بهتر حس می‌کنید. نکته بسیار جذاب دیگه اینه که سنسور دوربین سلفی زیر نمایشگر پنهان شده و شما در حالت عادی نمی‌بینیدش. این موضوع باعث میشه تصاویر بدون مزاحمت ناچ هول بالای گوشی، خیلی جذاب‌تر دیده بشن.
چیدمان دوربین‌ها
نهایت خلاقیت و تفاوت رو میشه در چیدمان دوربین‌های این گوشی دید. پکیج دوربین توی یه جزیره مستطیلی بزرگ، بالای قاب پشت گوشی قرار داده شده. یه لنز بزرگ بالاتر از دو تا لنز دیگه دیده میشه، دو تا فلاش در این بخش وجود داره و یه سری کلمات که به زوم 50 برابری و اینجور چیزا اشاره داره. رنگ‌بندی بخش‌های مختلف این قاب پشتی واقعاً‌ بی‌نظیره و توی کمتر گوشی‌ای می‌تونید چنین چیدمان و استفاده مناسبی از اشکال هندسی و رنگ‌ها ببینید.
استانداردهای محافظتی
این گوشی به استاندارد IP68 و IP69 مجهز شده که یعنی ضدآبه. بنابراین تا عمق 1.5 متری تا نیم ساعت می‌تونه تحمل کنه و وقتی خیس شد نیازی نیست نگران باشید چون از پس خودش بر میاد. توی محیط‌های کارگاهی که ذرات خیلی ریز گرد و غبار هستن هم میشه ازش استفاده کرد چون این ذرات نمی‌تونن وارد بدنه‌ش بشن. از طرف دیگه باید به محافظ صفحه نمایش این گوشی هم اشاره کنیم که یه گلس مخصوص براش انتخاب شده. محافظ Longxi glass (gen 2) یه نوع گلس اختصاصی خود شرکت ZTE هست که روی نمایشگر کشیده شده تا جلوی خط و خش و شکستگی رو بگیره.
بررسی صفحه نمایش گوشی نوبیا Z70 Ultra
یه نمایشگر 6.85 اینچی از نوع AMOLED برای گوشی Nubia Z70 Ultra انتخاب شده که جزو بزرگ‌ترین نمایشگرهای گوشی‌های پرچمدار امسال محسوب میشه. این نمایشگر از رفرش ریت‌های 60 تا 144 هرتزی پشتیبانی می‌کنه و از این نظر، حتی از خیلی گوشی‌های گرون‌قیمت بازار هم جلوتره. بنابراین هر مدل بازی‌ای که دوست داشته باشید می‌تونید روی این گوشی اجرا کنید و نگران لگ و باک اجرای بازی نباشید.

این صفحه نمایش 6.85 اینچی رزولوشن 1216 در 2688 پیکسلی ارائه میده و تراکم پیکسلیش 431ppi در نظر گرفته شده که با توجه به اندازه نمایشگر، خیلی تراکم بالایی محسوب نمیشه اما بدم نیست. اما موضوع مهم‌تر، روشنایی صفحه‌ست. شرکت ZTE ادعا کرده که صفحه نمایش Nubia Z70 Ultra می‌تونه تا 2000 نی روشنایی تولید کنه. طبق آزمایش‌هایی که انجام شده، حداکثر روشنایی این نمایشگر در حالت تنظیم دستی 618 نیت و در حالت تنظیم خودکار به 1382 نیت می‌رسه که نسبت به خیلی از گوشی‌های پرچمدار امسال، روشنایی بالایی محسوب نمیشه.
بررسی باتری گوشی ZTE nubia Z70 Ultra
آخه یه گوشی پرچمدار دیگه چی باید داشته باشه؟ باتری این گوشی 6150 میلی آمپر ساعته که فوق‌العاده‌ست! آخرین باری که یه گوشی با این میزان ظرفیت باتری دیده بودید، یادتونه؟ حالا ZTE برای پرچمدارش از این باتری استفاده کرده. جالب‌تر اینه که یه شارژر 80 واتی توی باکس گوشی وجود داره و نیازی نیست پول اضافه برای خرید شارژر بدید. با یه بار شارژ کردن گوشی، می‌تونید تا 2 روز هم ازش استفاده کنید.

اگه خیلی دقیق‌تر بخواید بدونید باید گفت که با یه بار شارژ باتری، می‌تونید تا 21 ساعت باهاش مکالمه داشته باشید، 11 ساعت وب‌گردی کنید، 16 ساعت فیلم ببینید و تا 9 ساعت بازی کنید. به نسبت ظرفیت بالایی که باتری ZTE nubia Z70 Ultra ماندگاریش خیلی زیاد نیست و احتمالاً بخاطر ضعف‌های سخت‌افزاریش باشه.
سرعت شارژ باتری این گوشی اما خیلی خوبه و اگه از شارژر 80 واتی خودش استفاده کنید، در عرض 15 دقیقه تا 47 درصد و در عرض 30 دقیقه تا 84 درصد باتری رو شارژ می‌کنه. برای شارژ کامل باتریش به حدود 42 دقیقه زمان نیاز دارید؛ دقت داشته باشید که ظرفیت باتری این گوشی 6150 میلی‌آمپر ساعته و اینکه در عرض 42 دقیقه کامل شارژ میشه چیزی در حد معرکه‌ست.
بررسی دوربین ZTE nubia Z70 Ultra
در قاب پشت این گوشی سه لنز واید، اولترا واید و تله فوتو قرار داده شده؛ دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، دوربین تله فوتو 64 مگاپیکسلی و دوربین اولترا واید 50 مگاپیکسلیه. روی پنل جلو، زیر نمایشگر، دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی قرار داده شده که در حالت عادی دیده نمیشه و فقط وقتی ازش استفاده کنی روی نمایشگر ظاهر میشه. در ادامه هرکدوم از دوربین‌ها رو به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

دوربین اصلی
دوربین 50 مگاپیکسلی نوبیا Z70 Ultra دریچه دیافراگم متغیر f/1.6-4.0 داره که می‌تونید توی موقعیت‌های مختلف نوری، این دریچه رو بزرگ‌تر یا کوچیک‌تر کنید تا روی روشنایی و کیفیت عکس‌هایی که می‌گیرید تاثیرگذار باشه. همچنین می‌تونید با این دوربین میزان فوکوس روی سوژه رو به صورت دستی تنظیم کنید که برای عکاسی از سوژه‌های متعدد خیلی به کارتون میاد. اما خب کیفیت عکس‌هایی که با این گوشی می‌گیرید به هیچ وجه به پای عکس‌های آیفون یا پرچمدارهای سامسونگ نمی‌رسه.

عکس‌های این گوشی جزئیات خوبی دارن، شارپنس در حد قابل قبولیه ولی بعضی وقتا این شارپنس زیاد میره بالا. این موضوع درمورد کنتراست رنگ هم وجود داره که در حالت عادی خوبه ولی بعضی وقتا خیلی زیاد میره بالا. داینامیک رنج این دوربین معمولیه و به عنوان یه پرچمدار نمیشه به این پارامترش نگاه کرد. در ضمن، عکس‌هایی که با این دوربین می‌گیرید، توسط AI خیلی انگولک میشه و دائم سعی میشه که همه‌چیزو بهتر کنه که یه جاهایی واقعاً آزاردهنده‌ست.

عکس‌های پرتره این دوربین خیلی تعریفی نیست و اینو بخاطر پرچمدار بودن و قیمت بالایی که داره میگیم. عکس‌هایی که توی شب و نور کم می‌گیرید در حد قابل قبولیه اما خیلی وقتا می‌بینید که نویزهایی روی عکس‌ها دیده میشه.

این دوربین برای فیلمبرداری کیفیت 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه حداکثر کیفیتیه که در اختیارتون قرار میده که خب خیلیم به دردتون نمی‌خوره ولی حالت 4K با نرخ 120 فریم بر ثانیه داره که حالت بهتریه. بخاطر سنسور ضدلرزشی که کنار دوربین اصلی قرار داده شده، موقع فیلمبرداری، لرزش زیادی هم حس نمی‌کنید و فیلم‌هاتون کاملاً نرم و روانه.
دوربین تله فوتو
یه دوربین تله فوتوی 64 مگاپیکسلی روی قاب پشت گوشی وجود داره که تا 3.3x زوم اپتیکال و تا 50 برابر هم زوم دیجیتال در اختیار شما قرار میده. خیلی هیجان‌زده نشید! کیفیت عکس‌های تله فوتو واقعاً تعریفی نیست. کیفیت رنگ‌ها چیزی در حد فاجعه و نویزهای زیادی روی عکس دیده میشه. در واقع عدد 64MP برای دوربین تله فوتو یا زوم 50x اعداد تبلیغاتی هستن که بهتره خیلی فریب این اعداد رو نخورید. البته چیزایی که داریم می‌گیم بیشتر بخاطر پرچمدار بودن این گوشیه وگرنه عکس‌های نسبتاً خوبی می‌تونید با همین دوربین تله فوتو هم بگیرید.
دوربین اولترا واید

دوربین اولترا واید کیفیت 50 مگاپیکسلی داره و برای عکس گرفتن توی محیط‌های بسته یا عکس از مناظر طبیعی مناسبه اما اینکه توقع داشته باشید بتونید باهاش عکس‌های هنری حرفه‌ای بگیرید، واقعاً توقع اشتباهیه. این لنز هم در حد یه گوشی پرچمدار نیست ولی توی موقعیت‌های مختلف می‌تونه کارو در بیاره.
دوربین سلفی

سنسور دوربین سلفی زیر نمایشگر مخفی شده. وقتی این دوربین رو انتخاب می‌کنید تازه لنز رو می‌تونید روی نمایشگر ببینید. عکس‌هایی که باهاش می‌گیرید انگار یکی ازتون نقاشی آبرنگی کرده! این اصلاً خوب نیست. هوش مصنوعی به طور عجیب و غریبی روی عکس‌های سلفی این گوشی دخالت می‌کنه و همه‌چیزو به شکل مصنوعی نرم و تر و تمیز کرده. بنابراین خیلی از دوربین سلفی این گوشی هم انتظار زیادی نداشته باشید.
بررسی سخت افزار گوشی ZTE nubia Z70 Ultra
بهترین و جدیدترین و قدرتمند‌ترین پردازنده حال حاضر کوالکام، برای این گوشی انتخاب شده. تراشه 3 نانومتری کوالکام Snapdragon 8 Elite تموم چیزی که برای یه گوشی پرچمدار نیاز دارید رو داره؛ عملکرد این پردازنده در زمینه CPU تا 45 درصد در زمینه GPU تا 40 درصد و تا 40 درصد عملکرد بهتر در مصرف بهینه باتری همه چیزایی که یه کاربر حرفه‌ای یا یه گیمر بهش نیاز داره. یعنی می‌تونید Call Of Duty رو روی 60 فریم بر ثانیه تنظیم کنید و بدون اینکه یه تاخیر یا لگ ساده داشته باشه، مثل کره براتون کار می‌کنه.

در تست‌های بنچمارکی که برای این گوشی انجام شده، بالاترین امتیازها رو بدست آورده ولی یه مشکل بزرگ داره:‌ داغ می‌کنه! وقتی نیم ساعت باهاش بازی می‌کنید یه کم گرم میشه و همین به بالای یک ساعت برسه، بدنه گوشی کاملاً داغه. اما یه بخش اختصاصی برای گیمرها داره که می‌تونید واردش بشید و تنظیمات مربوط به بازی روی تغییر بدید تا مصرف بهینه‌تری داشته باشه و کمتر داغ کنه. این گوشی با رم‌های 12 و 16 و 24 گیگابایتی تولید شده و حافظه‌های 256 گیگابایتی تا 1 ترابایتی داره که خب مستقیماً روی قیمتش اثر گذاره.
سیستم عامل و رابط کاربری
این گوشی نوبیا با اندروید 15 و رابط کاربری Nebula AIOS که اختصاصی ZTE هستش عرضه شده. یه سری قابلیت‌های هوش مصنوعی باحال داره که می‌تونید برای ادیت فیلم و عکس ازش استفاده کنید و یه سری قابلیت‌ مثل ترجمه همزمان یا زیرنویس کردن ویدیوها داره که خب از زبان فارسی برای این کارها پشتیبانی نمی‌کنه. رابط کاربری نسبتاً متفاوتی روی این گوشی وجود داره که احتمالاً تا 3 سال آپدیت براش عرضه میشه.
اسپیکر
این گوشی صدای استریو تولید می‌کنه و حجم صداش خیلی نزدیک به گوشی‌های پرچمدار دیگه‌ست. تفکیک صداها در حالت معمولی خوبه ولی وقتی ولوم رو روی حداکثر قرار میدید، تفکیک یه مقدار افت می‌کنه. ولی به طور کلی، اسپیکر خوبی روی این گوشی قرار داده شده.

آیا گوشی ZTE nubia Z70 Ultra ارزش خرید داره؟
گوشی نوبیا Z70 اولترا از رم 12 تا 24 گیگابایتی توی بازار ایران با قیمت 70 تا 92 میلیون فروخته میشه که کاملاً هم‌قیمت با گوشی‌های پرچمدار دیگه‌ست. طراحی خوب، صفحه نمایش عالی، باتری با ظرفیت فوق‌العاده و سرعت شارژ بالا، دوربین خیلی تعریفی نداره، پردازنده عالی، داغ می‌کنه ولی و اسپیکرش هم معمولیه. اگه دنبال یه گوشی پرچمدار با ظاهر متفاوت هستید که قطعات سخت‌افزاری و قابلیت‌های خوبی داشته باشه و از شکل و شمایل آیفون و سامسونگ بدتون اومده، می‌تونید به خرید گوشی ZTE nubia Z70 Ultra فکر کنید.

درباره تیم تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *