بررسی گوشی S24 FE سامسونگ؛ قاتل پرچمدار 2024 جذاب سامسونگ!
1 دقیقه خوانده شدهگوشی S24 Fan Edition یا S24 FE همون گوشی سامسونگه که بعد از معرفی پرچمدارهای 2024 سامسونگ، خیلیا منتظر رونماییش بودن. این گوشی اوایل مهر 1403 رونمایی شد و اولین بار حدود 10 مهر بود که در فروشگاههای ایران موجود شد. این گوشی، نمایشگر با حاشیههای کمتر، پردازنده تقویت شده، دوربینهای بهتر، رابط کاربری با 7 سال آپدیت و پشتیبانی از قابلیتهای هوش مصنوعی داره ولی خب بدون ایراد هم نیست. با بررسی گوشی S24 FE سامسونگ همراه ما باشید تا ببینیم ارزش خرید داره یا نه؟
بررسی طراحی گوشی S24 FE سامسونگ
طراحی S24 FE نسبت به نسل قبل واقعاً پیشرفت داشته. این پیشرفت خیلی ریز و جزئی بوده اما کاملاً حس میشه. فریم گوشی از حالت گرد بودن خارج شده. اگه S23 FE رو کنار این گوشی قرار بدید، این موضوع رو کاملاً متوجه میشید. طراحی ظراهی بدنه و فریم S24 FE شباهت بیشتری به گوشیهای آیفون داره با این تفاوت که روی قاب پشت کماکان از همون چیدمان عمودی سه دوربین استفاده کرده.
این مدل چیدمان دوربین رو میتونید در A05 و A15 و A35 و A55 و S23 FE و S24 و خیلی از گوشیهای سامسونگ ببینید و یه مدل تکراریه که انگار سامسونگ از این نظر به پختگی رسیده و تصمیم نداره چیدمان دوربینهای گوشی رو تغییری بده.
گوشی S24 FE در رنگهای زیر به بازار عرضه شده:
آبی (Blue)
گرافیتی (Graphite)
خاکستری (Gray)
سبز (Mint)
زرد (Yellow)
برخلاف نسل قبلی که رنگهای با طیف تندتر مثل بنفش یا قهوهای داشت، در این گوشی تنها رنگی که خیلی بیشتر به چشم میاد، رنگ زرده که اونم خیلی پررنگ نیست و بیشتر حالت زرد نخودی داره.
به طور کلی، طراحی این گوشی حالت تخت داره و اون حالت خمیده (Curve) که توی نسل قبلی وجود داشت حذف شده. اما یه نکته جالب درباره S24 FE اینه که وقتی این گوشی که نمایشگر 6.7 اینچی داره رو کنار گوشی آیفون 16 پرو مکس قرار میدید که نمایشگر 6.9 اینچی داره، از نظر ابعاد، یکاندازه هستن! این یعنی طراحی S24 FE اصلاً بهینه نیست و فضای خالی زیادی بالا و پایین نمایشگر وجود داره که با گوشی آیفون هماندازهش کرده.
کیفیت و جنس بدنه
بدنه گوشی از شیشه ساخته شده و یه محافظ گوریلا گلس Victus+ روی اون کشیده شده تا جلوی خط و خش و شکستگی رو بگیره. اثر انگشت روی قاب پشتی گوشی باقی میمونه اما خیلی قابل مشاهده نیست. این گوشی 213 گرم وزن داره و ضخامتش 8 میلیمتره. بنابراین خیلی نمیشه گفت که گوشی سبک وزنی حساب میشه ولی با یه دست راحت میتونید باهاش کار کنید.
بررسی فریم
فریم این گوشی از آلومینیوم سخته شده تا مقاومتر باشه و شاید به همین خاطره که وزنش یه کم بیشتر هم شده. طراحی فریم S24 FE همونطور که گفتیم نسبت به نسل قبلی تغییر جدی داشته و تختتر شده. البته مثل نسل قبلی، رنگ فریم همه گوشیها (بحز مدل خاکستری) به رنگ نقرهایه و از همون الگو استفاده شده. زیر بدنه گوشی میتونید پورت شارژ، میکروفن و اسپیکر رو ببینید، سمت راست کلیدهای ولوم و پاور هستن که جای مناسبی قرار گرفتن و راحت میشه لمسشون کرد، بالای گوشی شیار سیم کارت، اسپیکر و میکروفن دوم دیده میشه و سمت چپ هیچی نیست.
بررسی پنل جلو
پنل جلوی گوشی یه نمایشگر تخت 6.7 اینچی دیده میشه که نسبت به نسل قبلی حاشیههای کمتری داره. اگه بخوایم دقیقتر بگیم، نسبت نمایشگر به بدنه S23 FE حدود 83 درصد بود در حالی که در S24 FE این پارامتر به 88 درصد رسیده. البته همچنان نسبت به گوشیهای شیائومی، حاشیههای این گوشی سامسونگ زیادتره. دوربین سلفی توی پانچ هول بالای نمایشگر دیده میشه و در کل پنل جلو پیشرفت خوبی نسبت به نسل قبل داشته.
استانداردهای محافظتی
این گوشی تونسته گواهی IP68 رو دریافت کنه پس یه گوشی ضدآبه و تا 30 دقیقه توی عمق 1.5 متری سالم میمونه. روی پنل جلو و قاب پشت گوشی محافظ گوریلا گلس ویکتوس پلاس کشیده شده ولی خب پیشنهاد میکنیم همون اول که S24 FE رو خریدید هم براش یه کاور خوشگل تهیه کنید و هم یه گلس محافظ دیگه روی نمایشگرش بکشید که خیالتون راحتتر بشه.
بررسی صفحه نمایش S24 FE
صفحه نمایش، همیشه نقطه قوت شرکت سامسونگ بوده. کمتر پیش اومده که در گوشیهای میانرده سامسونگ، مشکل صفحه نمایش ببینیم. S24 FE هم با یه نمایشگر 6.7 اینچی از نوع Dynamic AMOLED 2X کارو خوب در آورده. این نمایشگر از HDR10+ پشتیبانی میکنه و رفرش ریت 120 هرتز رو هم جواب میده؛ بنابراین میتونید با خیال راحت باهاش بازی کنید و به لطف پردازنده قدرتمندی که داره، لگ و باگ خیلی زیادی مشاهده نکنید.
این صفحه نمایش میتونه تا 1900 نیت روشنایی در اختیارتون قرار بده که البته توی تستهایی که انجام شده در حالت تنظیم خودکار، این عدد به 1372 نیت و در حالت تنظیم دستی به 470 نیت میرسه که بدک نیست و زیر نور مستقیم خورشید میتونید بدون مشکل باهاش کار کنید. همینطور که قبلاً هم گفتیم یه محافظ گوریلا گلس Victus+ هم روی این نمایشگر کشیده شده و در کل از نظر کیفیت واقعاً خوبه و نمیشه ایرادی بهش گرفت.
بررسی باتری و شارژدهی S24 FE
یه باتری با ظرفیت 4700 میلیآمپر ساعت برای این گوشی انتخاب شده که خب چرا 300 تا دیگه نذاشتی روش که بشه 5000mAh ؟! یعنی سامسونگ به راحتی میتونست کاری کنه که به ظرفیت باتریش ایرادی نگیریم اما خب این کارو نکرد. مصرف باتری این گوشی واقعاً زیاده و حدود نیم ساعت که باهاش Call Of Duty بازی کنید، تا 10 درصد از باتری رو کم میکنه و توی استفاده روزمره، خیلی بخواد به خودش فشار بیاره حداکثر 6-7 ساعت بهتون اسکرین تایم میده. مثلاً اگه از ساعت 9 صبح از گوشی استفاده معمولی کنید، حدود 5-6 بعد از ظهر دیگه شارژش تمومه.
سرعت شارژ باتری هم خیلی بالا نیست و برای شارژ کردنش باید یه شارژر 25 واتی براش بخرید چون توی جعبه خبری از شارژر نیست. ما با شارژر 35 واتی موبو ادیشن که این گوشی رو شارژ کردیم حدود یک ساعت و 25 دقیقه طول کشید تا کامل شارژ بشه. توی تستهای جهانی S24 FE، باتریش در عرض 15 دقیقه 30 درصد و در عرض نیم ساعت 56 درصد شارژ میشه.
به طور کلی، باتری، نقطه ضعف اصلی S24 FE محسوب میشه. ظرفیت پایین، ماندگاری کم، مصرف بالا و سرعت شارژ خیلی آهسته، همه رو اعصابه و فقط در صورتی که روان سالمی دارید میتونید با باتری این گوشی کنار بیایید. البته خبر خوب اینه که قابلیت شارژ وایرلس و شارژ معکوس هم داره که شاید به دردتون بخوره.
بررسی امنیت گوشی
حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر قرار داده شده. وقتی صفحه گوشی خاموشه، باید یه ضربه به صفحه بزنید که روشن بشه و بعدش اثر انگشت شما رو تشخیص بده. اگه حالت صفحه نمایش همیشه روشن (Always-On-display) رو فعال داشته باشید، خیلی سریعتر اثر انگشت رو تشخیص میده و سریعم قفل صفحه رو باز میکنه. محل تشخیص اثر انگشت روی صفحه نمایش یه کم پایینه اما باهاش که کار کنید، عادت میکنید.
بررسی دوربینهای گوشی S24 FE
سه تا دوربینی که روی قاب پشت S24 FE قرار داده شده دقیقاً هموناییه که روی S23 FE هم بود. یه دوربین واید 50 مگاپیکسلی، دوربین اولترا واید 12 مگاپیکسلی و دوربین تله فوتو 8 مگاپیکسلی. البته سامسونگ ادعا کرده که با استفاده از پردازنده قدرتمندتر و قابلیتهای هوش مصنوعی، عکسهایی که این گوشی جدید میگیره بهتر از نسل قبلشه. یه دوربین 10 مگاپیکسلی سلفی هم روی پنل جلوی گوشی دیده میشه. در ادامه هرکدوم از دوربینها رو مستقل بررسی میکنیم.
دوربین اصلی
دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی واقعاً کیفیت خوبی داره. به OIS مجهز شده که جلوی تار شدن عکسها بخاطر لرزش دست رو میگیره. توی عکسهایی که با این دوربین میگیرید، جزئیات نسبتاً خوب ثبت میشن ولی یه مقدار ضعف توی جزئیات و وایت بالانس عکسها دیده که قابل چشمپوشیه. توی بقیه پارامترها این دوربین، وضعیت خوبی داره، رنگها طبیعی و زنده هستن، شارپنس (تیزی) عکسها به اندازهس و داینامیک رنج خوبی داره.
وقتی با همین دوربین عکس پرتره میگیرید، عکسها به واقعیت نزدیکتره و لنز 50 مگاپیکسلی خیلی خوب میتونه سوژه اصلی رو از پسزمینه جدا کنه و جزئیات رو هم از دست نده. برای عکاسی در شب هم کیفیت خوبی تحویلتون میده و نویز خیلی کمی روی عکسها دیده میشه مگر اینکه اصلاً نوری توی صحنه وجود نداشته باشه. پکیج دوربین اصلی S24 FE برای عکاسی کار در بیاره و واقعاً تر و تمیز کار میکنه و اگه یه ذره وقت بذارید میتونید عکسهای باکیفتی باهاش بگیرید.
با همین دوربین میتونید فیلمهای 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه بگیرید که درسته کیفیت خیلی بالاییه اما خب کی ازش استفاده میکنه آخه؟! فقط حجم فیلمها زیاد میشه و لرزش فیلم هم خیلی زیاده. همون 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه کافیه. حتی میتونید باهاش فیلمهای اسلوموشن باکیفیت بالایی هم بگیرید.
دوربین اولترا واید
دوربین اولترا واید 12 مگاپیکسلی اما یه دوربین معمولی مثل دوربین گوشی نسل قبلیه. این دوربین تا 123 درجه زاویه دید بهتون میده که برای عکاسی توی محیطهای بسته یا جاهایی که دور هم جمع شدید و همه توی کادر جا نمیشن، خیلی مناسبه. ازش برای عکاسی طبیعت هم میتونید استفاده کنید و توی روشنایی طبیعی، کیفیت خیلی خوبی تحویلتون میده.
دوربین تله فوتو
دوربین 8 مگاپیکسلی تله فوتو میتونه زوم 3 برابری بهتون بده. این دوربین قابلیت OIS هم داره که وقتی زوم میکنید، بخاطر لرزش دست، عکسی که میگیرید تار نشه. در ضمن میتونه به طور خودکار روی سوژهای که زوم کردید، فوکوس هم انجام بده. دوربین تله فوتوی S24 FE کیفیت خوبی داره و برخلاف دوربین اصلی، پردازنده گوشی دخالتی در کمتر کردن نویزهاش نمیکنه.
تو بررسی گوشی S24 FE سامسونگ وقتی رقبای همقیمت با این گوشی رو هم مقایسه میکنید میبینید مثلاً Poco F6 Pro به جای لنز تله فوتو، اومده یه لنز ماکرو گذاشت که به هیچ دردی نمیخوره. اما سامسونگ با این لنز تله فوتو بیشتر از رقباش جلب توجه میکنه. این دوربین، زومی که تا 3 برابری و 5 برابری میده، کیفیت خوبی داره اما وقتی به 10x میرسید دیگه عملاً کیفیت عکس در حد فاجعهست و خیلیم نباید ازش توقع داشته باشید.
دوربین سلفی
برای دوربین سلفی هم از یه لنز 10 مگاپیکسلی استفاده شده که عکسهاش دقیقاً عین نسل قبلیه. مشکل عدیده همه سنسورهای 10 مگاپیکسلی سلفی سامسونگ اینه که داینامیک رنج خوبی ندارن. وگرنه باقی پارامترها مثل جزئیات، شارپنس و کنتراست عکسهای سلفی در حد قابل قبولیه. ولی بخاطر وایت بالانس ضعیفی که داره اگه توی محیطی که سایه روشنها زیاد باشه عکس سلفی بگیرید، خیلی سخت میتونید جزئیات عکس رو ثبت کنید.
با این دوربین سلفی میتونید فیلمهای 4K بگیرید که خیلیا میگن وای چقدر هیجان انگیز! اما آخه 4K برای دوربین سلفی به چه دردی میخوره وقتی فیلمهای توی اینستاگرام نهایتاً تا 1080p پشتیبانی میشن این کیفیت برای یه لنز 10 مگاپیکسلی یه کم تبلیغاتی به نظر میاد.
بررسی سختافزار گوشی S24 FE
شاید برگ برنده سامسونگ در S24 FE رو بشه پردازندهش دونست. جایی که این شرکت از تراشه 4 نانومتری Exynos 2400e استفاده کرده که نسبت به نسل قبل تغییر کرده. بزرگترین نقصی که S23 FE داشت، پردازندهش بود که خوشبختانه در نسل جدید این مشکل به طور کامل برطرف شده. در S24 FE یه پردازنده فوقالعاده پایدار میبینیم که اصلاً داغ نمیکنه (گرم میشه البته که خب طبیعیه) و عملکرد حین بازی، واقعاً پایداره و توی محیط کاربری هم همهچی روان و راحت اجرا میشه.
محیط کاربری این گوشی سوپر روانه و ما لگ و باگی حین اجرای بازی ازش ندیدیم در حالی که S23 FE در این زمینه خیلی مشکل داشت. تنهای مشکلی که پردازنده S24 FE داره اینه که هنوز انگار مصرف باتریش بهینه نیست. سامسونگ انگار هنوز کشف نکرده که چه جوری پردازندههای اگزینوس رو با باتری هماهنگ کنه تا مصرفشون بالا نره و ماندگاری بیشتری داشته باشن.
از نظر سختافزاری رم 8 گیگابایتی با حافظههای داخلی 128 تا 512 گیگابایت براش انتخاب شده و قابلیت ارتقاء حافظه نداره و بجز حافظه UFS 4.0 که نسبت به نسل قبلی ارتقاء داشته، باقی قطعات مثل بلوتوث و وای فای همونیه که در قبلیه وجود داشت.
رابط کاربری و سیستم عامل
اندروید 14 روی این گوشی نصبه و رابط کاربری فوقالعاده One UI 6.1 که خیلی درموردش صحبت کردیم، براش انتخاب شده. سامسونگ قول داده که تا 7 ساعت آپدیت نرمافزاری برای این گوشی عرضه میکنه که اصلاً باید پرسید مگه گوشیهای اندروید بیشتر از 3-4 سال کار میکنن که حالا تا 7 سال آپدیت بگیرن؟! ما خب یه قابلیتیه که سامسونگ قولش رو داده و دمش گرم.
رابط کاربری One UI 6.1 که برای این گوشی انتخاب شده، امکانات AI زیادی رو پشتیبانی میکنه و میتونید مثلاً بهش یه متن طولانی بدید و ازش بخواید که خلاصهش کنه یا عکسها رو ادیت کنه و سوژههای اضافی رو برداره و با ربات Gemini سوالهایی که دارید رو جواب بده و از این جور کارهای مربوط به هوش مصنوعی که احتمالاً براتون جذاب باشه.
اسپیکر
دو تا اسپیکر روی S24 FE دیده میشه که صدا رو به صورت استریو تولید میکنن. کیفیت صدا وقتی روی ولوم معمولی هستیم، خوبه، تفکیک فرکانسها به خوبی انجام شده و همهچیز عادیه. ولوم رو که بالا میبرید، حجم خوبی تحویلتون میده اما صداهای بم کمتر شنیده میشن و اگه بخواید آهنگهایی که صداهای بم زیادی دارن رو گوش بدید، احتمالاً وقتی ولوم روی حداکثر باشه، خیلی خوب نمیشویدش. ولی به طور کلی، کیفیت اسپیکرها برای گوشی دادن به موسیقی یا بازی کردن در حد قابل قبولیه و نمیشه خیلی بهش ایراد گرفت.
آیا گوشی S24 FE سامسونگ ارزش خرید داره؟
گوشی سامسونگ S24 FE توی بازار ایران با قیمت حدود 32 تا 35 میلیون تومن قیمتگذاری شده (آبان 1403). اگه گوشی S23 FE دارید، خیلی منطقی نیست که بخواید اونو بفروشید و به نسل جدید رو بخرید چون واقعاً خیلی از امکانات این دوتا گوشی شبیه به همدیگهس. اما اگه مدلهای قدیمیتر سامسونگ رو دارید و میخواید یه گوشی شبیه پرچمدار ولی با قیمت ارزونتر بخرید، قطعا، سامسونگ اس 24 اف ای گوشی مناسبیه.
با توجه به بررسی گوشی S24 FE سامسونگ، این گوشی صفحه نمایش قابل احترامی داره، طراحیش تختتر شده، پردازندهش تقویت شده و دوربینهاش با قابلیتهای AI عکسهای خوبی میگیرن ولی یه ایراد بزرگ داره که باتریشه! اگه مصرف زیاد باتری یا سرعت کم شارژ شدنش رو بیخیال بشید، گوشی خوبی برای استفاده روزمره، بازی یا فیلم تماشا کردنه. در همین رنج قیمت گوشی Poco F6 Pro رو دارید که پردازنده بهتری داره اما دوربین S24 FE بهتره. یا مثلاً صفحه نمایش اون گوشی تا 68 میلیارد رنگ رو نشون میده ولی طراحی این گوشی دلنشینتره (البته سلیقهایه) و برای خیلیا که دنبال یه گوشی با طراحی کلاسیک و عادی هستن، قطعاً S24 FE جذابتره.