بررسی گوشی Poco X7 شیائومی؛ وجود گزینه های بهتر!
1 دقیقه خوانده شده
کمپانی پوکو (Poco) اوایل سال جاری میلادی (2025) گوشیهای جدید سری X خودش رو معرفی کرد؛ پوکو X7 و X7 Pro. این دو گوشی از نظر ظاهر، مشخصات، امکانات و قیمت تفاوتهای زیادی با هم دارن. پوکو X7 مدل ارزونتر این سری محسوب میشه که قراره جا پای Poco X6 بذاره. گوشی پوکو X6 که سال گذشته معرفی شده، از نظر ظاهر هنوز به الگوهای پوکو وفادار بود، دوربین و پردازنده خوبی داشته و از نظر باتری هم میشد بهش اعتماد کرد. اما Poco X7 قدم رو فراتر گذاشته! حالا با ظاهر جدید، پردازنده قدرتمندتر، دوربینهای بهتر و باتری با ماندگاری بالاتر تولید و روانه بازار شده. با بررسی گوشی Poco X7 شیائومی همراه موبونیوز باشید تا ببینیم این گوشی واقعاً ارزش خرید داره؟
طراحی ظاهری گوشی Poco X7
به نظر میاد شرکت چینی پوکو (Poco) طراحهای جدیدی استخدام کرده باشه! این مورد رو میتونید در ظاهر گوشی Poco X7 ببینید. طراحی این گوشی دیگه شبیه نسلهای قبلی نیست و حتی از الگوهای سنتی سری X پوکو هم پیروی نمیکنه. دوربینها دیگه داخل جزیره بزرگ و بدقواره قرار داده نشدن و لوگوی POCO رو جای جدیدی از قاب پشتی این گوشی میبینید.
سناریوی دوم اینه که دقیقاً همون طراحی گوشی Redmi Note 14 Pro 5G که چند روز قبلتر از پوکو X7 معرفی شده بود، برای این گوشی هم در نظر گرفته شده. اگه این دو گوشی رو کنار هم قرار بدید متوجه میشید که از نظر طراحی خیلی شبیه به هم هستن و فقط جای لوگو و رنگهای اونها با هم تفاوت داره.
گوشی Poco X7 به عنوان عضو جدید خانواده پوکو با ساختار بدنه بالشتکی طراحی شده که جلوی وارد شدن ضربه به قطعات سختافزاری داخلی گوشی رو میگیره. این گوشی در سه مدل با رنگهای مختلف عرضه شده که رنگهاش هم در نوع خودش جالبه. یه نسخه مشکی – زرد داره که قاب پشتی با روکش چرم مصنوعی پوشونده شده. یه نسخه سبز متالیک داره که با براق و مات کردن، حالت دو رنگ به گوشی داده شده و یه نسخه نقرهای داره که در این مدل هم از براق و مات شدن برای دو رنگ کردن بدنه استفاده کرده. این دو نسخه سبز و نقرهای، پلاستیکی هستن و روکش چرمی ندارن.
کیفیت بدنه
بجز مدل مشکی – زرد که با روکش چرم مصنوعی تولید شده، دو نسخه دیگه Poco X7 با بدنه پلاستیکی تولید شدن. از نظر ضخامت، این گوشی در دسته گوشیهای با ضخامت نسبتاً زیاد قرار میگیره (8.4 میلیمتر) ولی از نظر وزن، بخاطر استفاده از پلاستیکی در بدنه و فریم، به نهایتاً 190 گرم میرسه که واقعاً گوشی سبکیه.
بررسی فریم
دور تا دور این گوشی با فریم پلاستیکی پوشونده شده و یه انحنای خاصی هم در لبهها دیده میشه که باعث شده پنل جلو کمی خمیده به نظر بیاد. سمت راست گوشی، کلیدهای ولوم و پاور رو میتونید ببینید، سمت چپ چیزی وجود نداره. پایین گوشی پورت شارژ، اسلات سیم کارت، اسپیکر و میکروفن قرار داده شده و در بالای گوشی هم اسپیکر و میکروفن دوم به همراه پورت مادون قرمز وجود داره. این گوشی دو سیم کارتهست.
پنل جلو
در پنل جلوی پوکو ایکس 7 از نمایشگر 6.67 اینچی استفاده شده که حاشیههای خیلی کمی داره. نسبت نمایشگر به بدنه این گوشی 88.9 درصد ارزیابی شده که با نگاه کردن به گوشی متوجه حاشیههای خیلی کم اطرافش میشید. همچنین، لنز دوربین سلفی در ناچ هول کوچیکی در بالای پنل جلو قرار داده شده و فضای کمی رو اشغال کرده.
چیدمان دوربین
طراحی و چیدمان دوربینهای Poco X7 نسبت به نسل قبلی، کاملاً تغییر کرده. با اینکه هنوز همون سه لنز واید، اولترا واید و ماکرو برای این گوشی انتخاب شده اما چیدمان و طراحیش واقعاً جذابتر شده. سه لنز به همراه فلاش، داخل یه جزیره مربعی با لبههای گرد قرار گرفتن که حالت براق و شیشهای داره. رنگآمیزی دور لنزها و لبه جزیره مربعی شکل با وسواس خاصی انجام شده تا جذابیت گوشی رو چند برابر کنه.
استانداردهای محافظتی
شرکت پوکو تونسته برای گوشی X7 گواهینامه IP68 رو دریافت کنه. بنابراین، Poco X7 یه گوشی ضدآبه که میتونه تا نیم ساعت تا عمق 1.5 متری آب دوام بیاره. همچنین در برابر ورود ذرات خیلی ریز گرد و غبار بسیار مقاومه و میتونید ازش در محیطهای کارگاهی هم استفاده کنید. قرار دادن محافظ صفحه نمایش از نوع گوریلا گلس Victus 2 هم باعث شده که نمایشگر گوشی در برابر ضربه و تماس با اشیای تیز، مقاومت بیشتری از خودش نشون بده.
بررسی باتری گوشی Poco X7
نسخه گلوبال Poco X7 با باتری 5110 میلیآمپر ساعتی تولید شده ولی نسخه هند باتری 5500 میلیآمپر ساعتی داره. ماندگاری باتری نسبت به نسل قبلی پیشرفتهایی داشته اما وقتی با گوشیهای همقیمت مقایسه میکنید، خیلی چنگی به دل نمیزنه. به عنوان مثال A55 سامسونگ، با اینکه گوشی قدیمیتریه اما حدود 40 درصد ماندگاری باتری بیشتری ارائه میده.
با یه بار شارژ کردن Poco X7 شما میتونید به طور میانگین حدود 7 ساعت باهاش وبگردی کنید، 11 ساعت باهاش فیلم ببینید، حدود 5.15 ساعت باهاش بازی کنید و حدود 19.3 ساعت در حالت استاندارد ازش استفاده کنید.
این گوشی از شارژر 45 واتی پشتیبانی میکنه و میتونه در عرض 15 دقیقه تا 35 درصد و در عرض 30 دقیقه تا 62 درصد از ظرفیت باتری رو شارژ کنه. برای شارژ کامل هم به زمانی حدود 1 ساعت و 5 دقیقه نیاز داره. از نظر سرعت شارژ تقریباً از همه گوشیهای همقیمت و حتی Poco X6 کندتره و این امتیاز منفی برای Poco X7 محسوب میشه.
بررسی صفحه نمایش گوشی پوکو X7
این گوشی با صفحه نمایش 6.67 اینچی از نوع AMOLED روانه بازار شده. این نمایشگر از قابلیتهای HDR10+ و Dolby Vision و نمایش 68 میلیارد رنگ پشتیبانی میکنه. مهمتر از همه اینها، اینه که صفحه نمایش Poco X7 رفرش ریت 120 هرتزی داره که با استفاده ازش میتونید همه بازیهای سنگین مخصوص گوشی رو بدون تاخیر و لگ، روی گوشی اجرا کرده و ازش لذت ببرید. این رفرش ریت قابل تنظیمه و برای مصرف کمتر باتری، میتونید کاهشش بدید.
نمایشگر این گوشی قابلیت Always-on display داره و میتونید ساعت و تقویم و المانهای مختلف رو به صورت همیشه روشن، روی نمایشگر قرار بدید. صفحه نمایش این گوشی، تصاویر رو با وضوح 1220 در 2712 پیکسل و تراکم 446ppi نشون میده که کیفیت بالایی محسوب میشه.
از سوی دیگه، این گوشی در حالت تنظیم دستی، به روشنایی 560 نیت و در حالت تنظیم خودکار به روشنایی 1111 نیت میرسه که روشنایی منطقی و خوبی به شمار میره. البته باید اشاره کنیم که روشنایی Poco X6 در حالت تنظیم خودکار به 1339 نیت میرسه که پوکو در این مورد پسرفت داشته. با این حال، روشنایی Poco X7 در حد استاندارده و میتونید زیر نور مستقیم خورشید هم ازش استفاده کنید.
بررسی دوربین گوشی پوکو ایکس 7
نوبت به دوربینهای سهگانه Poco X7 رسید. این گوشی با دوربین واید 50 مگاپیکسلی، اولترا واید 8 مگاپیکسلی و ماکروی 2 مگاپیکسلی در قاب پشت و لنز سلفی 20 مگاپیکسلی در پنل جلو تولید شده. در ادامه هرکدوم از دوربینها رو به صورت جداگانه بررسی میکنیم.
دوربین اصلی
با اینکه شرکت پوکو لنز 64 مگاپیکسلی گوشی X6 رو به لنز 50 مگاپیکسلی در X7 ترجیح داده اما نکته مثبت اینجاست که حالا لنز مدل Sony IMX882 برای این گوشی انتخاب شده که امتحانش رو قبلاً خوب پس داده. این دوربین در حالت پیشفرض عکسهایی با کیفیت 12.5 مگاپیکسل ثبت میکنه. عکسها در روشنایی روز، داینامیک رنج خوبی رو پوشش میدن، نویزی در اونها دیده نمیشه و از نظر کنتراست رنگها هم در سطح قابل قبولی قرار دارن.
اگه بخوایم چندتا از نقطه ضعفهای این دوربین رو بگیم میشه گفت که جزئیات خیلی با کیفیت ثبت نمیشن، رنگهاش بیش از حد اشباع و اغراق شده هستن و به نظر میرسه پردازنده گوشی در بهتر کردن عکسها خیلی دخالت میکنه و باعث میشه که ظاهر عکسها صیقلی و بیش از حد نرم به نظر برسه.
این دوربین حداکثر تا 2x میتونه زوم سنسور در اختیار شما قرار بده که واقعاً کیفیت بدی داره و نسبت به نسل قبلی حتی بدتر شده. وقتی کیفیت عکاسی رو روی 50 مگاپیکسل قرار میدید جزئیات بیشتری در عکسها ظاهر شده و طبیعتاً حجم عکسها هم جندین برابر میشه.
این دوربین حالت عکاسی پرتره و عکاسی در شب هم داره. وقتی در شب عکاسی کنید، دوربین به طور خودکار روی حالت عکاسی در شب قرار میگیره و عکسهای نسبتاً خوبی رو میتونید باهاش بگیرید. البته خیلی انتظار بالایی ازش نداشته باشید.
برای فیلمبرداری حداکثر کیفیتی که بهتون داده میشه، 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیهست و فیلمبرداری اسلوموشن هم باکیفیت 720p و نرخ 240 فریم بر ثانیه ضبط میشه که کیفیت بالایی نداره.
به طور کلی، بخاطر استفاده از لنز Sony، کیفیت عکسهایی که با دوربین اصلی میگیرید در سطح قابل قبولیه و احتمال زیاد دوستش خواهید داشت. همچنین بخاطر وجود لرزشگیر، فیلمهایی که با این دوربین ضبط میکنید هم خیلی نرم و باکیفیت هستن.
دوربین اولترا واید
دوربین 8 مگاپیکسلی اولترا واید Poco X7 نسبت به نسل قبلی هیچ تغییری نکرده و دقیقاً همون مدل لنز رو حالا در این گوشی میبینید. عکسهای این دوربین از نظر جزئیات، کیفیت متوسطی دارن، رنگها کماکان بیش از حد اشباع شده هستن و کنتراست رنگها کیفیت متوسطی داره.
دوربین ماکرو
دوربین سلفی 2 مگاپیکسلی هم دقیقاً مثل نسل قبلیه و برای عکاسی از سوژههای خیلی نزدیک یا کوچیک کاربرد داره. عکسهای دوربین ماکرو برخلاف دو لنز دیگه اصلا اشباع رنگ بالایی ندارن ولی از نظر جزئیات به شدت ضعیف و نویزهای زیادی روی عکسها دیده میشه.
دوربین سلفی
دوربین 20 مگاپیکسلی سلفی در واقع از خروجی 5 مگاپیکسلی ارتقاء یافته ساخته شده که میتونه جزئیات کمی رو ثبت کنه و ظاهر عکسهایی که باهاش میگیرید بیش از حد نرمه. به نظر میرسه شارپنس دوربین خیلی دقیق تنظی نشده. البته این لنز دقت رنگ خوبی داره و داینامیک رنج وسیعی رو پوشش میده. همچنین برای فیلمبرداری میتونید به کیفیت 1080p و نرخ 60 فریم بر ثانیه برسید و خبری از کیفیت 4K نیست.
بررسی سخت افزار گوشی Poco X7
شرکت پوکو از تراشه 4 نانومتری مدیاتک Dimensity 7300 Ultra به عنوان پردازنده گوشی X7 استفاده کرده. این پردازنده نسبت به پردازنده Poco X6 خیلی قویتر نیست. حتی در بعضی از پارامترها میشه گفت که پردازنده گوشی X6 عملکرد بهتری ارائه میده. اما به طور کلی، پردازنده پوکو X7 در سطح قابل قبولی قرار داره و میتونید باهاش برنامهها و بازیهای سنگین رو اجرا کنید و خیلی زود داغ نمیکنه.
در کنار این پردازنده از رمهای 8 و 12 گیگابایتی و حافظههای 128 تا 512 گیگابایتی استفاده شده که نوع حافظه UFS 2.2 هست. باید اشاره کنیم که نمیتونید حافظه این گوشی رو ارتقاء بدید و از نظر سختافزاری در حد متوسطی قرار داره. به عنوان مثال وای فای 6 براش انتخاب شده و بلوتوث نسخه 5.4 داره و با اینکه پورت USB از نسخه 2.0 هست ولی از قابلیت OTG پشتیبانی میکنه.
سیستم عامل و رابط کاربری
این گوشی با اندروید 14 و رابط کاربری HyperOS 1.04 عرضه شده. نکته عجیب اینه که همزمان با همین گوشی، Poco X7 Pro عرضه شده که اندروید 15 و HyperOS 2.0 داره و مشخص نیست که چرا پوکو نسخه ساده رو با اندروید 14 عرضه کرده؛ رفتارهای عجیب! به هر حال، شما میتونید بعد از خرید این گوشی، سیستم عامل و رابط کاربریشو ارتقاء بدید. شرکت پوکو گفته که برای X7 تا 4 سال آپدیت نرمافزاری و سیستم عامل ارائه میده.
اسپیکر
بالا و پایین این گوشی اسپیکرهایی قرار داده شده که صدای موسیقی رو به صورت استریو پخش میکنن. طبق تستهایی که روی حجم صدای این اسپیکرها انجام شده، این بلندگوها میتونن نهایتاً صدا رو با حجم 91.4 دسی بل تولید کنن که حجم صدای خوبی محسوب میشه. کیفیت صدا هم در حد قابل قبولیه ولی در حجمهای بالا نسبت به Poco X6 و A55 سامسونگ، کیفیت پایینتری داره.
آیا گوشی Poco X7 ارزش خرید داره؟
گوشی Poco X7 در بازار ایران با قیمتی بین 25 تا 30 میلیون تومان به فروش میرسه. در این محدوده قیمت، گوشیهای A55 و A36 سامسونگ، ردمی نوت 14 پرو و حتی Poco X7 Pro هم قرار دارن. اگه رنگ مشکی – زرد این گوشی و طراحی جذابش به دلتون نشسته، میتونید این گوشی رو بخرید و از طراحیش، بدنه چرمی، دوربینهای نسبتاً خوب و سایر امکاناتش استفاده کنید. اما واقعاً در این محدوده قیمت و یه کمی هزینه بیشتر، گوشیهای خیلی بهتری هم قرار دارن مثل A55 که از نظر دوربین، پردازنده و باتری واقعاً یه سر و گردن بالاتره. همچنین وقتی Poco X7 Pro هم در همین بازه قیمتی قرار میگیره، خب چه کاریه؟! نسخه Pro که امکانات بیشتری داره! با این حال، انتخاب با شماست. به زبان ساده با چند میلیون هزینه بیشتر، گزینه های بهتری مثل a55 و پوکو ایکس 7 پرو در دسترس هستن و گوشی پوکو ایکس 7 زمانی توجیه خرید داره که حداقل 7 8 میلیون از این گوشی ها ارزون تر باشه.