پ. دسامبر 26th, 2024

pmcm

پایگاه مرکزخبر کامپیوتر و موبایل

اعطای بسته کمک مالی ۱.۵ میلیارد دلاری دولت آمریکا به یک سازنده تراشه نهایی شد

1 دقیقه خوانده شده

دولت آمریکا طرح کمک مالی ۱.۵ میلیارد دلاری در قالب سوبسید به شرکت GlobalFoundries را به مراحل پایانی نزدیک کرده است و این شرکت بین‌المللی به‌زودی می‌تواند تولید تراشه خود را در چندین محل از جمله نیویورک، گسترش دهد.

دولت‌های غربی در چند سال اخیر، تلاش زیادی برای بومی‌سازی فرایندهای ساخت تراشه داشته‌اند تا از میزان وابستگی خود به سایر کشورها از جمله تایوان بکاهند و از زیر سایه تهدیدهای چین خارج شوند. در همین راستا، دولت آمریکا اقدام به ارائه بسته‌های حمایتی به تراشه‌سازان مستقر در این کشور از جمله اینتل کرده است. شرکت GlobalFoundries به‌عنوان سومین تولیدکننده بزرگ تراشه در جهان هم اخیراً شامل کمک‌های دولتی شده است و وزارت اقتصاد آمریکا مراحل نهایی را برای پرداخت ۱.۵ میلیارد کمک مالی به‌عنوان سوبسید به آن را دنبال می‌کند.

بسته کمک مالی به شرکت GF پس از آن مطرح شد که این نهاد، در اقدامی چشمگیر اعلام‌کرد که ۱۳ میلیارد دلار جهت سرمایه‌گذاری برای ساخت تراشه طی ۱۰ سال آینده داخل ایالات متحده صرف خواهد کرد. مبلغ گفته‌شده در چندین کارخانه متنوع به کار گرفته‌می‌شود و قادر خواهد بود تا بخشی از نیازهای صنایع دیجیتال و الکترونیک آمریکا از جمله خودرو، گوشی‌های هوشمند، وسایل خانگی و دیتاسنترها را در کنار صنایع فضایی و نظامی تأمین کند.

کمک آمریکا به شرکت GF
یکی از کارخانه‌های GlobalFoundries در سنگاپور

وزیر اقتصاد آمریکا در مصاحبه اخیر خود با خبرگزاری رویترز، اعلام کرده بود که نهاد تحت مدیریت او در تلاش است تا پیش از به اتمام رسیدن دوره ریاست جمهوری بایدن، اقدام به اختصاص سهمیه ۵۲.۷ میلیارد دلاری برای ساخت تراشه در این کشور کند. البته کمک‌های فدرال تنها مبالغی نیستند که شرکت GF دریافت می‌کند؛ بلکه ایالات نیویورک هم درنظر دارد تا ۵۵۰ میلیون دلار به این شرکت بسته حمایتی اختصاص دهد. درحال‌حاضر کارخانه‌های تراشه‌سازی GF در آلمان و سنگاپور مشغول تأمین بخشی از قطعات مورد نیاز برای خودروسازان آمریکایی هستند.

کمک‌های مالی آمریکا برای ساخت تراشه شامل چه شرکت‌هایی می‌شود؟

یکی از کارخانه‌های جدید GF در شهر مالتای ایالت نیویورک قرار خواهد داشت که هدف از تأسیس آن، تولید قطعات مورد نیاز برای صنایع هوافضا، هوش‌مصنوعی، دفاعی و خودروسازی است. مدیرعامل این شرکت ادعا دارد که نقش GF در زنجیره تأمین و اقتصاد ایالات متحده بسیار پررنگ است و حتی روی امنیت ملی آمریکا هم تأثیر دارد. چندی پیش هم بسته کمکی ۶.۶ میلیارد دلاری به شرکت تایوانی TSMC تعلق گرفت. شایان‌ذکر است که دونالد ترامپ، منتقد کمک‌های دولتی به تراشه‌سازان است؛ اما دولت بایدن تاکنون چندین شرکت از جمله سامسونگ، اینتل و میکرون تکنولوژی را شامل طرح مذکور کرده است و مبلغ کل پروژه‌های پذیرفته شده به ۳۶ میلیارد می‌رسد.

درباره تیم تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *