د. ژانویه 13th, 2025

pmcm

پایگاه مرکزخبر کامپیوتر و موبایل

دوربین عکاسی حرفه ای چی بخریم

2 دقیقه منتشر شده

در زمان تعطیلات و یا قبل از سفر احتمالا از خودتان سوال می‌کنید که دوربین عکاسی حرفه ای چی بخرم که عکس‌های بسیار خوبی ثبت کند و خیلی سال هم دوام داشته باشد. البته خرید دوربین عکاسی حرفه ای بیشتر به درد کسانی می‌خورد که قبلا با دوربین‌های عکاسی کار کرده‌اند و با تنظیمات آن‌ها آشنایی دارند. با این حال خرید یک دوربین عکاسی حرفه ای برای خیلی‌ها هیجان انگیز است؛ اما از آنجایی که تعداد دوربین‌های حرفه‌ای زیاد است و هر کسی که تجربه خاص خودش را در زمان خرید یک محصول به دست می‌آورند احتمالا این سوال را از دوستانتان و حتی فروشنده می‌پرسید که چه دوربین عکاسی حرفه ای بخرم که همه امکانات روز را داشته باشد.
 

برای خرید دوربین عکاسی حرفه ای از فروشگاه تکنولایف هم دیدن کنید: دوربین عکاسی

 
حالا فرض کنید که میخوام دوربین عکاسی حرفه ای بخرم ؛ اما قبل از خرید باید چند موضوع مهم را در نظر بگیرم. در زمان خرید دوربین عکاسی حرفه ای باید به این موضوع توجه کنید که با چه سبک و حالتی می‌خواهید عکاسی کنید. آیا می‌خواهید عکاسی ورزشی کنید یا می‌خواهید برای روزنامه و مجله عکاس بگیرید و یا حتی می‌خواهید عکس‌های حیات‌وحش ثبت کنید؟ برای دو حالت اول باید دوربینی خریداری کنید که از فوکوس خودکار بسیاری سریعی برخوردار و با سرعت بالایی می‌تواند پشت سر هم عکاسی کنید و برای حالت سوم به بهترین دوربین عکاسی با زوم بالا نیاز دارید. اگر به دنبال دوربین عکاسی حرفه ای در حوزه مود و پوشاک و عکاسی تبلیغاتی می‌گردید باید به سمت دوربین‌هایی حرکت کنید که مگاپیکسل بالایی دارند و می‌توانند تصاویر بزرگی ثبت کنند که برای ویرایش و پرینت کردن مناسب خواهند بود.
پس جواب سوال اینکه بهترین دوربین برای عکاسی حرفه ای کدام است کاملا به سبک فعالیت شما بستگی دارد. در این میان افرادی که می‌خواهند با دوربین فیلم برداری کنند به کلی ویژگی دیگر نیاز خواهند داشت که شامل پشتیبانی از کدک‌های مختلف و نرخ فریم و فوکوس‌های مختلف و اندازه حسگر می‌شود. در طول سال‌های گذشته ویدئو بیش از گذشته مورد توجه شرکت‌های سازنده دوربین قرار گرفته و مشاهده می‌کنیم که یک دوربین عکاسی حرفه ای از ویژگی‌های فوق‌العاده‌ای برای فیلم برداری برخوردار است. به طور مثال دوربین سونی A1 با حسگر ۵۰.۱ مگاپیکسلی می‌تواند ویدئوهای 8K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. در میان دوربین Canon EOS R3 هم می‌تواند با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه و با امکان کنترل کردن فوکوس خودکار از حالت عکاسی پیاپی برخوردار شده است.
در بازار دوربین‌های قطع متوسط (Medium Format) رقابت بسیار زیادی را مشاهده می‌کنیم. بازاری که دوربین‌های کامپکت هم به آن راه پیدا کره‌اند و کنون محصولاتی مانند Fujifilm GFX 100s را مشاهده می‌کنیم. این اتفاق باعث شده که دوربین‌های قطع متوسط راحت‌تر در اختیار مردم قرار بگیرند. البته که دوربین‌های قطع متوسط هیچ وقت ارزان نبوده‌اند، اما محصولاتی مانند Hasselblad 907X 50C با قیمت مناسب‌تری راهی بازار شد.
در این مطلب قصد داریم به سوال دوربین عکاسی حرفه ای چی بخریم پاسخ دهیم و بهترین دوربین‌های حرفه‌ای موجود را به شما معرفی می‌کنیم. برای انتخاب دوربین عکاسی حرفه ای هم از برندهای کانن، سونی، نیکون و فوجی فیلم کمک گرفتیم. با معرفی دوربین عکاسی حرفه ای همراه باشید. شاید انتخاب شما یکی از همین مدل‌ها باشد.
دوربین عکاسی حرفه ای چی بخرم؟
در پاسخ به این سوال که دوربین عکاسی چی بخرم، بیشتر مدل‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم جزو بهترین دوربین عکاسی حرفه ای هستند اما در لیست مدل‌هایی هم برای کاربران با سطح متوسط یا حتی مبتدی را هم قرار می‌دهیم تا اگر به دنبال بهترین دوربین عکاسی نیمه حرفه ای هم هستید بتوانید از این مطلب استفاده کنید. به غیر از معرفی بهترین دوربین عکاسی جهان حتی چند مدل از بهترین دوربین عکاسی میان رده و مبتدی را نیز در لیست معرفی کرده‌ایم.
کانن EOS 2000D
حسگر: Crop Frame
مگاپیکسل: ۲۴.۱
مانیتور: 3 اینچی
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: 3 فریم بر ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو: FULL HD
مناسب برای کاربران عادی
نقاط قوت:
قیمت مناسب
حسگر APS-C
مدهای عکاسی متنوع
نقاط ضعف:
عملکرد پایین در نور کم
سیستم اتوفوکوس ساده
چشمی اپتیکال

کانن EOS 2000D (که در برخی بازارها به نام Rebel T7 شناخته می‌شود) یک دوربین DSLR مبتدی است که در سال ۲۰۱۸ معرفی شد. این دوربین برای عکاسان تازه‌کار طراحی شده است و امکانات و ویژگی‌های متنوعی را برای یادگیری و پیشرفت در عکاسی ارائه می‌دهد.
EOS 2000D مجهز به حسگر APS-C با دقت ۲۴ مگاپیکسل است؛ این حسگر توانایی تولید تصاویری با کیفیت بالا و جزئیات دقیق را داراست؛ همچنین این دوربین از پردازشگر DIGIC 4+ بهره می‌برد که عملکرد سریع و بهبود کیفیت تصویر در شرایط مختلف نوری را فراهم می‌کند.
EOS 2000D دارای سیستم اتوفوکوس ۹ نقطه‌ای است که شامل یک نقطه فوکوس مرکزی از نوع کراس است. این سیستم برای عکاسی عمومی و شرایط نوری متوسط مناسب است، اما ممکن است در عکاسی پرسرعت یا در شرایط نوری کم کمی محدود باشد.
این دوربین پرفروش کانن، دارای یک صفحه نمایش LCD ۳ اینچی غیر لمسی با رزولوشن ۹۲۰,۰۰۰ پیکسل است که این صفحه نمایش در شرایط نوری خوب قابل استفاده است، اما در مقایسه با مدل‌های پیشرفته‌تر از وضوح کمتری برخوردار است.
قیمت کانن EOS 2000D

بهترین دوربین های عکاسی ضد آب و کاورهایی که به این نام شناخته میشوند:دوربین عکاسی ضد آب

 
کانن EOS R3
مدل: بدون آینه
حسگر: فول فریم
مگاپیکسل: ۲۴.۱
لنز: کانن FR
مانیتور: ۳.۲ اینچی لمسی با ۴.۱۴ میلیون نقطه
ویووفایندر: الکترونیکی ۰.۵ اینچ و ۱۲۰ هرتز
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۷ فریم بر ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو: 6K تا نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه
مناسب برای کاربران حرفه‌ ای
نقاط قوت:
امکان فیلم برداری 6K در حالت RAW
فوکوس خودکار Eye Control
ضد آب
نقاط ضعف:
تنها ۲۴.۱ مگاپیکسل
امکان فیلم برداری 8K ندارد

دوربین Canon EOS R3 در شهریور ماه سال ۲۰۲۱ راهی بازار شد و خیلی سریع به یکی از بهترین دوربین‌ها تبدیل شد. این دوربین برای عکاسی از مراسم عروسی، عکاسی ورزشی، عکاسی پرتره و سایر حالت‌ها مناسب خواهد بود. این دوربین امکان فیلم برداری با وضوح تصویر 6K و فرمت RAW دارد. سیستم فوکوس خودکار این دوربین به شکلی است که با توجه حرکت چشم شما تغییر می‌کند، پس در زمان فیلم برداری و عکاسی هیچ وقت نباید از دوربین چشم بردارید و همیشه با سوژه را دنبال کنید. کانن برای این دوربین از لرزش‌گیر فوق العاده ای هم استفاده کرده است. این دوربین آن‌قدر ویژگی‌های جدید دارد که به عنوان یکی از بهترین دوربین‌های حال حاضر بازار و شرکت کانن به حساب می‌آید. این دوربین عکاسی حرفه‌ای قطعا برای افرادی مناسب است که می‌خواهند مرزهای عکاسی را جا به جا کنند و عکس‌های منحصر به فردی ثبت کنید. شک نکنید این محصول ارزش پولی که برایش پرداخت می‌کنید را دارد.
 
کانن EOS 5D Mark IV
مدل: DSLR
حسگر: فول فریم
مگاپیکسل: ۳۰.۴
لنز: کانن EF
مانیتور: ۳.۲ اینچی لمسی با 62 میلیون نقطه
ویووفایندر: اپتیکال
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۷ فریم بر ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو: 4K
مناسب برای کاربران حرفه‌ ای
نقاط قوت:
صفحه نمایش لمسی بسیار سریع
فوکوس خودکار عالی
نقاط ضعف:
ضبط ویدئوهای 4K به صورت کراپ شده
وضوح تصویر متوسط

سال ۲۰۱۶ بود که دوربین Canon EOS 5D IV راهی بازار شد، دوربینی که همچنان یکی از محبوب‌ترین و بهترین دوربین های عکاسی حرفه ای بازار به حساب می‌آید. همچنین می‌توانیم به این موضوع اشاره کنیم که این دوربین به عنوان یکی از بهترین دوربین‌های DSLR هم به حساب می‌آید. از ویژگی‌های شگفت انگیز این دوربین این است که حتی در بالاترین میزان ISO هم می‌تواند عکس‌های بسیار شفافی و بدون نویزی ثبت کند. این دوربین شرکت کانن از فوکوس خودکار بسیار سریعی هم استفاده می‌کند که یک ویژگی بسیار مهم برای عکاس‌های حرفه‌ای به شمار می‌رود. در طول سال‌های گذشته کانن بیشتر تمرکز خودش را روی دوربین‌های سری EOS R گذاشته، اما باید بگوییم که Canon EOS 5D IV همچنان یکی از بهترین محصولات بازار است که نباید از آن عبور کرد.
 
قیمت دوربین Canon EOS 5D IV
 

تعمیر تاری دوربین:علت تار شدن دوربین گوشی

 
کانن EOS R7
حسگر: APS-C
مگاپیکسل: 32.5
مانیتور: ۳ اینچی لمسی با 1620 هزار نقطه
فوکوس خودکار: 5,915-point AF
ویووفایندر: 2360K dots
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: 15 فریم بر ثانیه مکانیکی و 30 فریم بر ثانیه الکترونیکی
حداکثر کیفیت ویدئو: 4K at 60p
مناسب برای کاربران مبتدی تا حرفه‌ای
نقاط قوت:
عکاسی بسیار سریع
فوکوس خودکار قوی
ارزش خرید بالا
نقاط ضعف:
لنزهای محدود
نبود حالت 4k به فریم ریت 120

اگر به عکاسی از سوژه‌های متحرک علاقه دارید یا در واقع می‌خواهید عکاس ورزشی یا حیات وحش باشید و همچنین نمی‌توانید از نظر بودجه به سراغ محصولی مانند EOS R6 بروید، EOS R7 می‌تواند انتخابی عالی برای شما باشد. این دوربین سنسور APS-C کوچک‌تری دارد و به همین جهت در ISO بالا عملکردی به خوبی دیگر اعضا فول فریم ندارد اما در عوض سرعت شاتر بی‌نظیری دارد و این موضوع می‌تواند تا حد زیادی به کمکتان بیاید. این محصول قابلیت فوکوس خودکار با امکان دنبال کردن سوژه‌ها را نیز از مدل‌های دیگر به ارث برده است و قطعا برای عکاسی ورزشی و عکاسی از سوژه‌های متحرک این قابلیت به کارتان خواهد آمد. این دوربین ارگونومی بسیار خوب و راحتی هم در دست دارد و تنها ایراد آن در حال حاضر را می‌توان محدودیت لنزها به حساب آورد.
کانن EOS 250D
حسگر: APS-C
مگاپیکسل: 26
مانیتور: 3 اینچی لمسی
فوکوس خودکار: Dual Pixel AF
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو: 4k
مناسب برای کاربران مبتدی
نقاط قوت:
کیفیت فیلمبرداری 4K
سیستم فوکوس خودکار سریع
صفحه نمایش لمسی چرخان
عمر باتری بالا
نقاط ضعف:
محدودیت فوکوس خودکار در فیلمبرداری 4K
رزولوشن و امکانات محدود صفحه نمایش

دوربین Canon EOS 250D یا Canon Rebel SL3 در بازارهای جهانی، یکی از محبوب‌ترین و سبک‌ترین دوربین‌های DSLR است که به ویژه برای عکاسان مبتدی و علاقه‌مندان به فیلمبرداری و تولید محتوا طراحی شده است. با وجود ابعاد کوچک، دوربین طراحی ارگونومیکی دارد که به راحتی در دست قرار می‌گیرد. البته افرادی که دست‌های بزرگی دارند ممکن است در دست گرفتن این مدل را کمی سخت‌تر بیابند.
EOS 250D از سنسور APS-C با رزولوشن 24.1 مگاپیکسل و پردازنده قدرتمند DIGIC 8 بهره می‌برد که باعث تولید تصاویر شفاف و باکیفیت می‌شود. دامنه ایزو بین 100 تا 25,600 است که به خوبی می‌تواند در شرایط نوری مختلف عملکرد خوبی از خود نشان دهد. این بازه برای نور کم مناسب است، ولی در شرایط بسیار کم‌نور ممکن است نویزهای کمی مشاهده شود.
این دوربین از فناوری فوکوس خودکار Dual Pixel AF کانن استفاده می‌کند که بسیار سریع و دقیق است. در عکاسی و فیلمبرداری با وضوح Full HD، این سیستم عملکردی فوق‌العاده دارد. دارای 9 نقطه فوکوس است که در مقایسه با مدل‌های جدیدتر کمی محدود به نظر می‌رسد؛ اما سیستم فوکوس مرکزی عملکرد خوبی دارد و برای عکاسی روزمره و کارهای غیرحرفه‌ای کفایت می‌کند.
قیمت کانن EOS 250D
دوربین عکاسی سونی Alpha a6400
مدل: بدون آینه
حسگر: Bionz X
مگاپیکسل: 24
مانیتور: ۳ اینچی لمسی
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: 11 فریم بر ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو:4K
مناسب برای کاربران حرفه‌ ای
نقاط قوت:
سیستم فوکوس خودکار فوق‌العاده
کیفیت تصویر بالا
فیلمبرداری با کیفیت 4K بدون کراپ
صفحه نمایش لمسی چرخان
نقاط ضعف:
نبود تثبیت‌کننده تصویر داخلی
نبود پورت هدفون

دوربین Sony Alpha a6400 یکی از دوربین‌های بدون آینه (Mirrorless) پیشرفته و محبوب سونی است که برای عکاسان و فیلمبرداران حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای گزینه‌ای عالی محسوب می‌شود. صفحه نمایش 3 اینچی این دوربین قابلیت چرخش 180 درجه‌ای به سمت بالا دارد و برای بلاگرها و افرادی که نیاز به عکاسی سلفی دارند، کاربردی است.
این دوربین با 425 نقطه فوکوس تشخیص فاز و 425 نقطه فوکوس تشخیص کنتراست یکی از سریع‌ترین سیستم‌های فوکوس در دوربین‌های بدون آینه را دارد که فوکوس دقیقی را حتی روی سوژه‌های متحرک فراهم می‌کند.
Sony Alpha a6400 از فناوری Real-time Eye AF و Real-time Tracking بهره می‌برد که در عکاسی پرتره، چهره سوژه را به خوبی شناسایی و ردیابی می‌کند. این دوربین به سنسور 24.2 مگاپیکسلی APS-C و پردازنده BIONZ X مجهز است؛ این ترکیب به دوربین امکان ثبت تصاویر با جزئیات بالا و داینامیک رنج وسیع را می‌دهد. همچنین، پردازنده BIONZ X به کاهش نویز در شرایط نوری کم کمک می‌کند.
قیمت سونی Alpha a6400

بیشتر بخوانید:تفاوت دوربین dslr با mirrorless

 
سونی A7R IV
مدل: بدون آینه
حسگر: فول فریم
مگاپیکسل: ۶۱
لنز: Sony
مانیتور: ۳ اینچی لمسی با 44 میلیون نقطه
ویووفایندر: EVF
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۱۰ فریم بر ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو: 4K
مناسب برای کاربران حرفه‌ ای
نقاط قوت:
ابعاد کامپکت برای یک دوربین فول فریم
بالاترین وضوح تصویر از در بین دوربین‌های فول فریم
نقاط ضعف:
با لنزهای بزرگ سازگاری خوبی ندارد

دوربین Sony A7R IV یکی از دوربین‌های بدون آینه فول فریم بازار به حساب می‌آید که با وضوح تصویر بالایی فیلم برداری و عکاسی می‌کند. این دوربین می‌تواند تصاویری با ۶۱ میلیون پیکسل با سرعت ۱۰ فریم بر ثانیه ثبت کند. این دوربین سونی عملکرد خوبی هم در زمان فیلم برداری 4K دارد، اما همچنان با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری می‌کند. سونی از ویژگی فوکوس Eye روی این دوربین استفاده کرده که تاثیر آن را روی عکس‌های پرتره مشاهده می‌کنید. دوربین Sony A7R IV برای این طراحی شده که به سرعت بتوانید از سوژه‌های مختلف عکاسی کنید.
 

علت کار نکردن دوربین گوشی چیست و چطور این مشکل را حل کنیم:چرا دوربین گوشیم کار نمیکنه

 
سونی A7 IV
حسگر: فول فریم
مگاپیکسل: 33
مانیتور: ۳ اینچی لمسی با 1037 هزار نقطه
فوکوس خودکار: 759-point AF
ویووفایندر: 3,690K dots
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۱۰ فریم بر ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو: 4K at 60p
مناسب برای کاربران نیمه‌حرفه‌ای
نقاط قوت:
سنسور 33 مگاپیکسلی تحسین‌برانگیز
بهترین فوکوس خودکار
صفحه نمایش زاویه متغیر
نقاط ضعف:
ویدئوهای 4k کراپ شده
پیچیدگی زیاد برای تازه‌کارها

جانشین سونی A7 III شدن اصلا کار راحتی نیست؛ چرا که این دوربین عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و مورد توجه بسیاری از افراد است. خوشبختانه A7 IV را می‌توانیم یک جانیشین لایق در نظر بگیریم، محصولی که از سنسوری 33 مگاپیکسلی استفاده می‌کند تا هم در عکاسی و هم در فیلمبرداری عملکرد عالی داشته باشد. در واقع چه شما به دنبال بهترین دوربین عکاسی سونی باشید چه فیلمبرداری می‌توانید به روی این مدل حساب باز کنید. این دوربین از پردازنده Bionz XR استفاده می‌کند که عملکرد پردازشی بسیار خوبی هم دارد. این دوربین فوکوس خودکار بی‌نظیر سونی را هم به ارث برده تا خیال شما از این بابت کاملا آسوده باشد.
 
نیکون Z9
مدل: DSLR
حسگر: فول فریم
مگاپیکسل: 7
لنز:
مانیتور: ۳ اینچی لمسی با04 میلیون نقطه
ویووفایندر:
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۲۰ فریم بر ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو: 8K
مناسب برای کاربران حرفه‌ ای
نقاط قوت:
فیلم برداری با وضوح 8K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه
عکاسی پیاپی با سرعت ۱۲ فریم بر ثانیه
فوکوس خودکار عالی
نقاط ضعف:
صفحه نمایش خیلی خوب نیست

نیکون نام شناخته شده‌ای در حوزه ساخت دوربین‌های حرفه‌ای به شمار می‌رود. یکی از محصولات رده بالای این شرکت هم دوربین بدون آینه نیکون Z9 نام دارد. این دوربین واقعا یک هیولای به تمام معنا خواهد بود و قدرت بسیار خوبی در فیلم برداری دارد. با این دوربین نیکون می‌توانید با وضوح تصویر 8K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. حتی می‌توانید با وضوح 8K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. البته تنها دو ساعت می‌تواند با این کیفیت فیلم برداری کند. شرکت نیکون در ساخت این دوربین شاتر مکانیکی را حذف کرده و به همین سرعت شاتر این دوربین به ۱۲۰ فریم بر ثانیه می‌رسد. به همین دلیل این دوربین برای عکاسی‌های ورزشی انتخاب مناسبی خواهد بود. بدون شک نمی‌توان لیست بهترین دوربین های عکاسی حرفه ای را بدون نیکون z9 کامل کرد.
 
قبل از خرید دوربین فیلم برداری حتما بخوانید: بهترین دوربین فیلمبرداری 
 
نیکون Z6 II
حسگر: فول فریم
مگاپیکسل: 24.5
مانیتور: 3.2 اینچی لمسی با 2100 هزار نقطه
فوکوس خودکار: 273-point hybrid AF
ویووفایندر: 3,690K dots
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: 14 فریم بر ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو: 4K at 30p
مناسب برای کاربران نیمه‌حرفه‌ای و حرفه‌ای
نقاط قوت:
کیفیت عکس بسیار خوب
ارگونومی بسیار خوب
نقاط ضعف:
فوکوس خودکار خیلی پیشرفته نیست
نمایشگر در همه زاویه‌ها چرخش ندارد

نیکون z6 برای مدتی طولانی یکی از بهترین دوربین‌های فول فریم بود و در پاسخ به افرادی که سوال می‌کردند برای عکاسی حرفه ای چه دوربینی بخریم می‌توانستیم این مدل را پیشنهاد دهیم. حال نیکون Z6 II با بهبودهایی روانه بازار شده تا بتواند جانشین لایق این دوربین جذاب باشد. استفاده نیکون از پردازنده جدید باعث شده تا نرخ 12 فریم بر ثانیه در این مدل به 14 برسد و همچنین فوکوس خودکار نیز نسبت به قبل پیشرفته‌تر و بهتر شده، هرچند که هنوز هم جزو بهترین‌های موجود در بازار نیست از این نظر نیست. نیکون در آپدیت‌ نرم افزاری حالت فیلمبرداری 4k با نرخ 60 فریم بر ثانیه را نیز به این دورین اضافه کرده است. در نهایت باید گفت که در جواب به این سوال که چه دوربین عکاسی حرفه ای بخرم می‌توانیم نیکون Z6 II را به شما پیشنهاد دهیم، دوربینی که کیفیت عکس‌های بسیار خوبی دارد و در ISO بالا هم حتی با افت کیفیت مواجه نمی‌شود.
 
نیکون مدل COOLPIX P1000
حسگر: BSI-CMOS
مگاپیکسل: 16
مانیتور: 3.2 اینچی لمسی
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۷ فریم بر ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو: 4K
مناسب برای کاربران حرفه‌ ای
نقاط قوت:
زوم اپتیکال بی‌نظیر 125 برابری
صفحه نمایش چرخان و منظره‌یاب الکترونیکی (EVF
فیلمبرداری با کیفیت 4K
نقاط ضعف:
اندازه و وزن نسبتاً بزرگ

دوربین Nikon COOLPIX P1000 یکی از جالب‌ترین دوربین‌های کامپکت است که با داشتن زوم اپتیکال فوق‌العاده بالا، توانسته توجه عکاسان حیات وحش، طبیعت و نجوم را به خود جلب کند. این دوربین ترکیبی از ویژگی‌های حرفه‌ای در قالب یک دوربین کامپکت است که امکان عکاسی از سوژه‌هایی در فواصل دور را فراهم می‌آورد.
برخلاف بسیاری از دوربین‌های کامپکت، Nikon P1000 به دلیل زوم قدرتمند و لنز بزرگ، ابعاد بزرگی دارد و وزنی حدود 1415 گرم را شامل می‌شود. این وزن سنگین ممکن است حمل و نقل آن را دشوار کند، اما در مقابل، مقاومت بالایی در شرایط مختلف دارد و برای استفاده‌های طولانی‌مدت طراحی شده است.
این دوربین با زوم اپتیکال 125 برابری که فاصله کانونی برابر با 24-3000 میلی‌متر را پوشش می‌دهد، توانایی بزرگنمایی فوق‌العاده‌ای دارد. این ویژگی، Nikon P1000 را به گزینه‌ای عالی برای عکاسی از حیات وحش، عکاسی نجومی و سوژه‌های دوردست تبدیل کرده است.
با توجه به زوم بالا، لرزش تصویر می‌تواند یک مشکل اساسی باشد. به همین دلیل Nikon P1000 به سیستم تثبیت‌کننده تصویر Dual Detect VR مجهز است که لرزش‌های دست را کاهش داده و به عکاسان کمک می‌کند تا تصاویر شفافی حتی در حالت زوم بالا بگیرند.
باتری Nikon P1000 با هر بار شارژ امکان ثبت حدود 250 شات را فراهم می‌کند. با توجه به زوم و ویژگی‌های این دوربین، عمر باتری ممکن است برای عکاسی طولانی‌مدت در طبیعت یا فیلمبرداری مداوم کافی نباشد و کاربران ممکن است نیاز به باتری‌های اضافی داشته باشند.
قیمت نیکون مدل COOLPIX P1000
کانن مدل EOS R6 MARK II mirrorless body
مدل: بدون آینه
حسگر: فول فریم
مگاپیکسل: ۲۴.۲
لنز: RF
مانیتور: ۳ اینچی چرخان و لمسی با وضوح ۱.۶۲ میلیون نقطه‌ای
ویووفایندر: منظره‌یاب الکترونیک با وضوح ۳.۶۹ میلیون نقطه‌ای
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: عکاسی پی‌درپی با سرعت ۱۲ فریم بر ثانیه با شاتر مکانیکال و ۴۰ فریم بر ثانیه با شاتر الکترونیک
حداکثر کیفیت ویدئو: ضبط با رزولوشن 6K در فرمت ProRes RAW به‌صورت اکسترنال
مناسب برای کاربران متوسط و حرفه‌ای
نقاط قوت:
کیفیت بالای تصویر
سرعت عکاسی بالا
فوکوس خودکار پیشرفته
قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت بالا
پایداری تصویر و لرزش‌گیر
نقاط ضعف:
قیمت نسبتاً بالا
کنترل‌های پیچیده برای مبتدیان

به‌جرئت می‌شود گفت، دوربین Canon EOS R6 Mark II یکی از محبوب‌ترین مدل‌های سری بدون آینه (Mirrorless) کانن است که توانسته موردتوجه بسیاری از عکاسان حرفه‌ای قرار بگیرد.
EOS R6 Mark II مجهز به یک سنسور فول‌فریم CMOS با رزولوشن 24.2 مگاپیکسل است که نسبت به مدل قبلی، یک تعادل ایده‌آل بین رزولوشن و عملکرد در نور کم ارائه می‌دهد. این سنسور به همراه پردازنده قدرتمند DIGIC X، تصاویری باکیفیت بالا، داینامیک رنج وسیع و نویز پایین را ثبت می‌کند.
یکی از نقاط قوت برجسته این دوربین حرفه‌ای، سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel CMOS AF II با 1053 نقطه فوکوس است و تقریباً تمام سطح سنسور را پوشش می‌دهد. این سیستم فوکوس خودکار توانایی تشخیص چشم، چهره، حیوانات و وسایل نقلیه را دارد و در شرایط نوری ضعیف نیز عملکرد فوق‌العاده‌ای ارائه می‌دهد.
EOS R6 Mark II مجهز به سیستم لرزش‌گیر In-Body Image Stabilization (IBIS) است که تا 8 استاپ لرزش را ساپورت می‌کند. این خصوصیت به عکاسان این امکان را می‌دهد تا در شرایط نوری ضعیف و بدون استفاده از سه‌پایه، تصاویر واضحی را ثبت کنند.
باوجوداینکه، عمر باتری دوربین EOS R6 Mark II بهبود یافته، اما همچنان ممکن است در عکاسی طولانی‌مدت نیاز به باتری یدکی داشته باشید. به کمک باتری LP-E6NH، این دوربین در شرایط نرمال می‌تواند حدود 450 شات (با استفاده از منظره‌یاب) و 510 شات (با استفاده از صفحه‌نمایش) را ثبت کند.
قیمت کانن مدل EOS R6 MARK II mirrorless body
سونی مدل FX30
حسگر:CMOS
مگاپیکسل: 12.9
مانیتور: 3 اینچی
حداکثر کیفیت ویدئو: 4K
مناسب برای کاربران حرفه‌ ای
نقاط قوت:
امکان ضبط ویدئوهای 4K فول فریم
نقاط ضعف:
قیمت بالا

دوربین Sony FX30 یکی از جدیدترین اعضای سری Cinema Line سونی است که به طور خاص برای فیلم‌برداری سینمایی و تولید محتوای ویدیویی با کیفیت بالا طراحی شده است. این دوربین با ترکیب ویژگی‌های حرفه‌ای، کیفیت تصویر عالی و طراحی کاربردی، به یکی از گزینه‌های برتر برای فیلم‌سازان و تولیدکنندگان محتوای حرفه‌ای تبدیل شده است.
دوربین Sony FX30 از یک سنسور APS-C با رزولوشن 26 مگاپیکسل بهره می‌برد که قابلیت ضبط ویدیو با کیفیت 4K را با دقت بالا فراهم می‌کند. سنسور APS-C به دلیل اندازه مناسب و امکان تولید تصاویر با کیفیت، برای ضبط ویدیوهای سینمایی در شرایط مختلف نوری عملکرد بسیار خوبی دارد.این دوربین از توانایی بالایی در ثبت جزئیات در شرایط نوری چالش‌برانگیز برخوردار است و قادر است در حالت 10-bit 4:2:2 و با استفاده از پروفایل‌های حرفه‌ای مانند S-Log3، داینامیک رنج گسترده‌ای ارائه دهد.
Sony FX30 از پروفایل‌های رنگی متنوعی از جمله S-Log3 و S-Cinetone پشتیبانی می‌کند. این پروفایل‌ها برای تولید ویدیوهایی با رنگ‌های طبیعی و داینامیک رنج وسیع ایده‌آل هستند و امکان تطبیق رنگ با سایر دوربین‌های سری Cinema Line سونی را فراهم می‌کنند.
قیمت سونی مدل FX30
 مدل: بدون آینه
مگاپیکسل: 20
مانیتور: 3 اینچ لمسی
حداکثر کیفیت ویدئو: 4K، Full HD
مناسب برای کاربران حرفه‌ای
نقاط قوت:
کیفیت بالای تصویر و فیلم‌برداری
لنز با زاویه دید گسترده‌تر
فوکوس خودکار سریع و دقیق
میکروفون داخلی با کیفیت بالا
عملکرد عالی در نور کم
نقاط ضعف:
محدودیت در لنز ثابت
عمر باتری
محدودیت‌های صفحه‌نمایش لمسی

در لیست بهترین دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای، Sony ZV-1 II به‌عنوان نسخه بهبودیافته از دوربین محبوب ZV-1، مخصوص ولاگرها و تولیدکنندگان محتوای ویدیویی، عرضه شده است. این دوربین با تغییرات جذابی وارد بازار شده که تجربه کاربری را برای ولاگرها بهبود می‌بخشد.
ZV-1 II همچنان طراحی کامپکت و سبکی دارد و به‌راحتی در جیب جا می‌شود و برای حمل روزانه بسیار مناسب است. طراحی ارگونومیک این دوربین با یک گریپ کوچک در سمت راست برای نگه‌داشتن بهتر و مطمئن‌تر بهینه شده است. صفحه‌نمایش لمسی 3.0 اینچی که قابلیت چرخش 180 درجه به سمت جلو را دارد، برای ولاگرها و تولیدکنندگان محتوا یک قابلیت بسیار کاربردی به حساب می‌آید.
Sony ZV-1 II به یک سنسور 1 اینچی Exmor RS CMOS با رزولوشن 20 مگاپیکسل مجهز شده است. این سنسور همانند مدل قبلی، کیفیت تصویر بالا و جزئیات خوبی ارائه می‌دهد. در نور کم، عملکرد این دوربین قابل قبول است، هرچند که به دلیل اندازه کوچک‌تر سنسور نسبت به دوربین‌های با سنسور بزرگ‌تر، ممکن است در شرایط نوری بسیار ضعیف، نویز بیشتری مشاهده شود.
یکی از نقاط قوت ZV-1 II نسبت به نسخه قبلی، لنز جدید با فاصله کانونی 35 میلی‌متر است که امکان عکاسی و فیلم‌برداری با زاویه دید گسترده‌تر را فراهم می‌کند. این تغییر لنز به کاربران این امکان را می‌دهد تا در فضاهای محدود یا هنگام ضبط ویدئوهای سلفی، انعطاف بیشتری داشته باشند.
وجود سیستم فوکوس خودکار Fast Hybrid AF یکی از ویژگی‌های برجسته این دوربین به‌حساب می‌آید. این سیستم که ترکیبی از فوکوس تشخیص فاز و کنتراست است، با 315 نقطه فوکوس تشخیص فاز و 425 نقطه فوکوس تشخیص کنتراست، عملکردی بسیار پرسرعت و با دقتی را ارائه می‌دهد.
با توجه به نیازهای تولیدکنندگان محتوای ویدیویی، این دوربین سونی مجهز به یک میکروفون سه کپسولی جهت‌دار با کیفیت بالاست که توانایی ضبط صداهای شفاف و واضحی را دارد.
کانن مدل EOS 90D
مدل: DSLR با لنز
حسگر: CMOS
مگاپیکسل: 32.5
لنز: 18-135 IS USM
مانیتور: ۳ اینچ کاملا متحرک و قابلیت لمسی
ویووفایندر: اپتیکال (منشور پنج وجهی)
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: 11 فریم در ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو: 4K
مناسب برای کاربران حرفه‌ای
نقاط قوت:
کیفیت تصویر بالا
سیستم فوکوس خودکار پیشرفته
فیلم‌برداری با کیفیت 4K
صفحه‌نمایش لمسی چرخان
بدنه مقاوم و خوش‌ساخت
نقاط ضعف:
عدم وجود تثبیت‌کننده تصویر داخلی
قیمت نسبتاً بالا

Canon EOS 90D یک دوربین DSLR میان‌رده و باکیفیت است که با ویژگی‌های برجسته‌ای همچون سنسور با رزولوشن بالا، سیستم فوکوس پیشرفته و قابلیت‌های فیلم‌برداری 4K بدون کراپ، گزینه‌ای ایده‌آل برای عکاسان و فیلم‌برداران حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای محسوب می‌شود.
منظره‌یاب اپتیکال با پوشش 100 درصدی، یکی از ویژگی‌های مهم این دوربین است که امکان مشاهده دقیق و کامل قاب تصویر را فراهم می‌کند. دوربین Canon EOS 90D به سنسور CMOS  با رزولوشن 32.5 مگاپیکسل مجهز است. این سنسور جدید که یکی از بالاترین رزولوشن‌ها در میان دوربین‌های APS-C است، توانایی تولید تصاویر با جزئیات بسیار بالا را دارد.
وجود پردازنده DIGIC 8 به پردازش سریع تصاویر کمک زیادی کرده و از قابلیت‌هایی مانند High-speed Continuous Shooting با سرعت 11 فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. یکی از نقاط قوت اصلی Canon EOS 90D، سیستم فوکوس خودکار آن است. این دوربین دارای سیستم Dual Pixel CMOS AF با 45 نقطه فوکوس متقاطع است که فوکوس بسیار دقیق و سریعی را ارائه می‌دهد.
یکی از مزایای Canon EOS 90D ، سازگاری این دوربین با طیف گسترده‌ای از لنزهای EF و EF-S است. این مسئله به کاربران اجازه می‌دهد تا از لنزهای متنوعی برای عکاسی در شرایط مختلف بهره ببرند.
کانن مدل EOS R6
مدل: بدون آینه
حسگر: فول فریم
مگاپیکسل:20
لنز: Canon RF
مانیتور: 3 اینچ متحرک
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: 20 فریم در ثانیه
حداکثر کیفیت ویدئو: 4K
مناسب برای کاربران مبتدی
نقاط قوت:
سنسور فول‌فریم با کیفیت تصویر بالا 
سرعت عکاسی پیاپی بالا 
فیلم‌برداری 4K با کیفیت بالا 
عملکرد عالی در نور کم 
عمر باتری خوب
نقاط ضعف:
قیمت بالا
عدم پشتیبانی از فیلم‌برداری 8K

Canon EOS R6 یک دوربین بدون آینه (Mirrorless) فول‌فریم است که به طور خاص برای عکاسان و فیلم‌برداران حرفه‌ای طراحی شده. این دوربین با ویژگی‌های پیشرفته‌ای که دارد، بهترین گزینه برای عکاسی پرتره، ورزشی، حیات وحش و فیلم‌برداری حرفه‌ای به حساب می‌آید.
وجود سنسور فول‌فریم 20.1 مگاپیکسل CMOS در EOS R6، تعادل خوبی بین کیفیت تصویر و عملکرد در شرایط نوری مختلف ارائه می‌دهد. این سنسور در کنار پردازشگر تصویر DIGIC X به تولید تصاویری با دامنه دینامیکی وسیع، جزئیات دقیق و رنگ‌های طبیعی کمک می‌کند.
قابلیت Eye Detection AF، به طور خودکار چشم‌های سوژه را شناسایی و بر روی آنها فوکوس می‌کند؛ این ویژگی می‌تواند که برای عکاسی پرتره بسیار ارزشمند باشد.
ناگفته نماند که دوربین EOS R6، دارای سیستم تثبیت‌کننده تصویر داخلی (IBIS) با 8 استاپ است. این ویژگی علی الخصوص برای عکاسی و فیلمبرداری در شرایط نوری ضعیف یا استفاده از لنزهای بدون تثبیت‌کننده داخلی بسیار مفید است و کمک می‌کند تا تصاویر و ویدئوهای واضح‌تری ثبت شود.
سونی A6100
مدل: بدون آینه
حسگر: APS-C
مگاپیکسل: 24.2
لنز: Sony E-mount
مانیتور: 2.95 اینچی با 921,600 نقطه
ویووفایندر: EVF
حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: 11 فریم بر ثانیه مکانیکی
حداکثر کیفیت ویدئو: 4K
مناسب برای کاربران مبتدی
نقاط قوت:
فوکوس خودکار عالی
اندازه کوچک با وجود قابلیت‌های جذاب
نقاط ضعف:
درک قابلیت‌های دوربین کمی سخت است
EVF و LCD با رزولوشن نسبتا پایین

پنج سال قبل دوربین Sony A6000 به بازار معرفی شد و در بین دوربین‌های بدون آینه توانست موفقیت خوبی را به‌دست بیاورد. جانشین این دوربین یعنی A6100 قابلیت‌ها و ویژگی‌های اصلی را از نسل قبلی به ارث برده و تلاش کرده تا با اضافه شدن قابلیت‌های جدید ارزش خرید بالاتری داشته باشد. این دوربین فوکوس خودکار بسیار خوبی دارد و از سنسور باکیفیتی هم استفاده می‌کند. عکس‌های گرفته شده با این دوربین دقت رنگ بالا و همچنین جزئیات زیادی دارند و و قابلیت دنبال کردن سوژه باعث می‌شود دست شما در انتخاب سوژه‌های متحرک باز باشد. البته با توجه به بازه قیمتی این دوربین می‌توان از ضعف‌هایی مانند عملکرد ISO خودکار برای سوژه‌های متحرک چشم پوشی کرد. ناگفته نماند که این مدل از نظر شارژدهی هم محصول توانمندی ارزیابی می‌شود. همه این ويژگی‌ها باعث می‌شود تا این دوربین را بتوان جزو بهترین دوربین عکاسی خانگی به حساب آورد و همچنین آن را در لیست بهترین دوربین جهان با قیمت مناسب قرار داد.
جمع بندی
در این مطلب به این سوال که بهترین دوربین عکاسی کانن کدام است و کدام دوربین‌های حرفه‌ای ارزش خرید بالاتری دارند پاسخ دادیم. در واقع فرقی نمی‌کند که بهترین دوربین عکاسی برای آتلیه را بخواهید یا یک دوربین نسبتا ارزان برای شروع عکاسی نیاز داشته باشید، در هر صورت می‌توانید در این لیست محصول مورد نظر خود را پیدا کنید.
سوالات متداول
دوربین عکاسی حرفه ای چی بخریم؟ دوربین‌های Canon EOS R5 و Sony A1 از جمله حرفه‌ای‌ترین دوربین‌های بازار به شمار می‌روند.
در زمان خرید دوربین عکاسی حرفه ای به چه چیزی توجه کنیم؟ باید به کاری که می‌خواهید انجام دهید توجه کنید. عکاسی ورزشی، مد و پوشاک و سینمایی دوربین‌های خاص خود را دارند.

بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra

درباره تیم تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *