![]() |
![]() |
![]() |
به گزارش سرویس خبری پرشام مارکت به نقل از mobile.ir سامسونگ این روند طراحی را در طی یک سال گذشته ادامه داده و نهتنها مدلی همچون گلکسی نوت8 را با طراحی مشابه و تنها 0.1 اینچ صفحهنمایش بزرگتر نسبت به S8 پلاس به بازار عرضه کرد بلکه با معرفی سری جدید گلکسی A8 2018، بسیاری از جنبههای طراحی این مدلها را در مدلهای رده میانی نیز در دسترس قرار داد.
سامسونگ گلکسی S8 و S8 پلاس
سامسونگ در نمایشگاه MWC 2019 همانطور که از مدتها پیش مشخص شده بود، زودتر از سال گذشته اقدام به معرفی سری جدید پرچمداران گلکسی اس و مدلهای Galaxy S9 و Galaxy S9+ کرد؛ این دو مدل با وجود آنکه از لحاظ طراحی و شکل ظاهری حداقل در نگاه اول تفاوت بزرگ و تعیینکنندهای نسبت به سال قبل ندارند اما در قسمتهای داخلی و به خصوص در بخش دوربین با چندین ارتقاء بزرگ روبرو شدهاند که دیافراگم متغیر و افزوده شدن دوربین دوم به مدل پلاس از جمله این موارد به حساب میآید. سایز و رزولوشن صفحهنمایش در این دو گوشی تغییری نکرده و در زمینه ظرفیت باتری نیز با نکته جدیدی روبرو نمیشویم.
سامسونگ گلکسی S9 با نام مدل SM-G960F و گلکسی S9+ با نام مدل SM-G965F موضوع بررسی این نوبت است.
هر دو گوشی S9 و S9 پلاس با جعبه سیاهرنگی تنها با نام مدل به رنگ آبی عرضه میشود که از این لحاظ تفاوتی با پرچمداران سال گذشته ندارند.
داستان این شباهت به اجزای داخلی گوشی نیز ادامه پیدا میکند و در اینجا به جز خود گوشی، یک هدست سیمی AKG، کابل USB-C، مبدل USB-C به USB فولسایز، شارژر و سریهای هدست قرار دارد. در مدل S9 علاوه بر این موارد یک مبدل USB-C به microUSB نیز ارائه شده است.
طراحی و شکل ظاهری هدستهای همراه دو گوشی تغییری نسبت به قبل نداشته و در اینجا نیز از همان هدستهای Tune شده توسط AKG با بندهای پارچهای و کنترلر سهدکمه روی سیم استفاده شده است. از کیفیت این هدست برای یک نمونه درون جعبهای بیش از اندازه میتوان رضایت داشت و با سایز بزرگ درایورهای صدا همراه با طراحی ارگونومیک خروجیها برای قرارگیری در گوش، کاربران حرفهایتر را نیز نسبتا راضی خواهد کرد.
شارژر هر دو گوشی همان نمونه همیشگی سامسونگ در طی چند سال اخیر است که با توان حداکثر 15 واتی (9 ولت و 1.67 آمپر) با اینکه به استاندارد Quick Charge 2.0 کوالکام نزدیک است اما در عمل انتظار شارژ سریعی را از آن داریم. توان این شارژر را به صورت جداگانه برای هر دو مدل در بخش باتری بررسی میکنیم.
در اولین برخورد با S9 و S9 پلاس، اوضاع به همان روال آشنای سابق است و تقریبا به هیچ نکتهای جدیدی به خصوص در بخش روئی گوشی نمیتوان اشاره کرد. در این بخش همچنان با یک صفحهنمایش بزرگ سرتاسری با حاشیههای بسیار باریک در بالا و پائین صفحهنمایش روبرو میشویم که در چپ و راست به کنارهها، متمایل شده و به همین علت در نگاه اول هیچ حاشیهای در دو سمت صفحهنمایش دیده نمیشود. در نبود سنسور اثر انگشت پائین گوشی تنها یک لبه باریک تیره در این قسمت دیده میشود که قرینه آن در بالا نیز تکرار شده است؛ این دو حاشیه ظاهرا نسبت به قبل اندکی باریکتر شدهاند.
اوضاع در بخش پشتی اندکی نسبت به گذشته با تغییر روبرو شده است. جابجائی محل سنسور اثر انگشت و انتقال آن به زیر لنز دوربین نکته مثبت اصلی هر دو گوشی است و حضور دوربین دوم در مدل پلاس که برای اولین بار در این خانواده رخ داده نیز دیگر نکته جدید طراحی این بخش را تشکیل میدهد. جنس این قسمت نیز مثل روی دستگاه شیشهای براق بوده و در نسخه مشکیرنگ گوشی، اثرات انگشت و آلودگی را بیش از حد به خود جذب میکند.
اجزای پیرامونی تغییر خاصی نکرده و شاید از بین تغییرات تنها بتوان به تغییر شکل خروجی اسپیکر اصلی در پائین اشاره کرد.
با اینکه ارتفاع هر دو گوشی نسبت به قبل کمتر شده اما وزن آنها اینک به میزان مشهودی بیشتر است و مشکل دو مدل قبلی یعنی لغزنده بودن گوشی در دست و افزایش احتمال سقوط آن (که در صورت فرود آمدن روی یک سطح سخت به احتمال فراوان به شکستن بخشی از گوشی منجر میشود)، در اینجا درست مثل گذشته برقرار است.
در مجموع با وجود موارد گفته شده، اس 9 و اس 9 پلاس بیشک از طراحی مدرن، پیشرو و زیبائی بهره میبرند که ماندن اثر انگشت و ضربهپذیری نکات منفی اصلی آنها را تشکیل میدهند.
یکسان ماندن سایز صفحهنمایش در هر دو مدل S9 و S9 پلاس نسبت به سال گذشته، امکان مقایسه مستقیم ابعاد و وزن این دو خانواده را فراهم آورده است. گلکسی S9 با ابعاد 8.5×68.7×147.7 میلیمتر ارائه شده در حالی که در S8 با وجود آنکه ارتفاع 1.2 میلیمتر بیشتر است اما 0.6 میلیمتر در عرض و 0.5 میلیمتر در ضخامت با اعداد کمتری روبرو میشدیم. این ماجرا در S9 پلاس نیز به همین صورت تکرار شده و با وجود ارتفاع کمتر، عرض و ضخامت بیشتری در این گوشی دیده میشود. ابعاد گلکسی S9 پلاس برابر 8.5×75.8×158.1 میلیمتر است در حالیکه S8 پلاس، 1.4 میلیمتر بلندتر است اما به ترتیب در عرض و ضخامت با 73.4 و 8.1 میلیمتر بسیار کوچکتر از S9 پلاس اندازهگیری میشود.
این گوشی علاوه بر عریضتر و ضخیمتر شدن، در زمینه وزن نیز شرایط مساعدی نداشته و هر دو کاملا سنگینتر از گذشته هستند. S9 و S9 پلاس به ترتیب 163 و 189 گرم وزن دارند در حالیکه مدلهای متناظر سال گذشته این دو گوشی یعنی S8 و S8 پلاس با 155 و 173 گرم کاملا سبکتر هستند؛ این وزن بیشتر در عمل نیز کاملا حس میشود.
صفحهنمایش 5.8 و 6.2 اینچیِ گلکسی S9 و S9 پلاس با وضوح QHD+ و فناوری ساخت Super AMOLED تغییری را حداقل روی کاغذ نسبت به S8 و S8 پلاس نداشته و فشردگیهای بهترتیب 570ppi و 529ppi این دو پنل نیز مشابه سال گذشته است. در عمل نیز این دو صفحهنمایش به خوبی دو مدل سال گذشته عمل میکنند و کنتراست بالا، زاویه دید مناسب و عملکرد فوقالعادهای را در نور مستقیم خورشید از خود برجای میگذارند.
به سبک دیگر پنلهای OLED با وجود زاویه تخت صفحهنمایش، اندکی تغییر رنگ به خصوص هنگام مشاهده صفحهنمایش از لبههای افقی دیده میشود که رنگ سفید را کمی به سبز متمایل میکند.
در بخش Screen mode از منوی Display طبق معمول چهار گزینه برای تنظیم تصویر وجود دارد که در حالت پیشفرض روی Adaptive display قرار دارد؛ این گزینه که رنگ صفحهنمایش را متناسب با سوژه تغییر میدهد امکان سردتر و گرمتر کردن رنگها از طریق اسلایدر پائین صفحهنمایش را نیز داراست. دیگر گزینههای این بخش شامل AMOLED photo ،AMOLED Cinema و Basic میشود که با وجودیکه هر سه رنگهای صحیحتری را از لحاظ استانداردهای مختلف به نمایش در میآورند اما در دنیای واقعی هر سه گرمتر از Adaptive display بوده و چندان مناسب استفاده دائمی به نظر نمیرسند. یک نکته مثبت دیگر در مورد این دو صفحهنمایش، حداقل نور بسیار اندک آنهاست که کار با دستگاه در تاریکی شب را نیز ممکن میسازد.
لبه زیر صفحهنمایش خالی از هر المان قابل ذکریست و در بالا واجد قطعات همیشگی یعنی اسپیکر تماس، سنسورهای نور و Proximity، چراغ LED هشدار و البته دوربین دوم میشود.
در کناره سمت چپ دستگاه در هر دو گوشی درست مثل گذشته دکمه بزرگ و یکپارچه تغییر صدا و دکمه Bixby دیده میشود که این دومی در روزهای نخست تقریبا همیشه با دکمه پاور اشتباه گرفته میشود.
در سمت راست و درست جائی که در هر دو دست به خوبی در زیر انگشتان قرار میگیرد، به دکمه پاور بر میخوریم که در اینجا نیز تغییری از لحاظ ظاهر و جایگاه نسبت به قبل دیده نمیشود.
بخش بالائی به میکروفون دوم و اسلات ترکیبی سیمکارت/کارت حافظه تعلق دارد که مثل گذشته امکان قرارگیری دو سیمکارت مجزا (بدون کارت حافظه) یا یک سیمکارت همراه با یک کارت حافظه را فراهم میکند.
اجزای بخش پائینی شامل اسپیکر اصلی، میکروفون تماس، پورت USB-C و جک هدست میشود که با اینکه از لحاظ تعداد و ترکیب، تفاوتی با قبل ندارند اما در یک مورد یعنی دریچه خروجی صدا، از طراحی تازهای استفاده شده است.
قسمت شیشهای پشت دستگاه در هر دو مدل منظره متفاوتی را نسبت به آنچه از سری S8 در ذهن داریم ارائه میکند؛ در S9 با وجود آنکه هنوز از یک دوربین قرار گرفته در مرکز بخش بالائی استفاده شده و نشان سامسونگ نیز یک پله پائینتر از آن دیده میشود اما یکی دو تفاوت مهم نسبت به S8 در آن دیده میشود. نخستین مورد که در هر دو گوشی به همین صورت اجرا شده، انتقال سنسور اثر انگشت از کناره سمت راست دوربین به زیر آن است. قرار گرفتن سنسور انگشت در کنار لنز دوربین در S8، منجر به انتقادهائی از سامسونگ به سبب لمس تصادفی لنز به جای سنسور اثر انگشت شده بود و طراحان این برند با انتقال این سنسور به زیر لنز دوربین و قرار دادن آن درون یک کادر مجزا سعی در حل این مشکل داشتهاند. در هر دو مدل S9 و S9 پلاس، مجموعه فلش LED و سنسور ضربان قلب بار دیگر از چپ به راست لنز منتقل شدهاند.
داستان در مورد S9 پلاس از این نیز هیجانانگیزتر شده و برای اولین بار در خانواده پرچمداران گلکسی S، دومین لنز دوربین نیز به کنار دوربین اصلی در بخش پشتی افزوده شده است. لنزهای دوربین در این مدل برخلاف Note8 به صورت عمودی قرار گرفتهاند و به همین علت سنسور اثر انگشت اندکی به پائینتر منتقل شده است.
با وجود ارتقاء بخشهای پردازشی دستگاه و افزوده شدن قابلیتهای هوشمند در بخش نرمافزاری S9 و S9 پلاس، مطمئنا بزرگترین نکته برجسته در ساختار این دو گوشی در دوربینهای اصلی آنها رخ داده است. سال گذشته در هر دو گوشی گلکسی S8 و S8 پلاس از یک دوربین 12 مگاپیکسلی با سایز سنسور 1/2.55 اینچی و ابعاد پیکسل 1.4 میکرونی استفاده شده بود که لنز 26 میلیمتری مقابل آن حداکثر تا f/1.7 گشوده شده و از لرزهگیر اپتیکال نیز برخوردار بود. در یک سال گذشته با وجود آنکه دوربینهای سری S8 همواره به عنوان یکی از بهترینهای بازار معرفی شدهاند اما رقبای سامسونگ نیز بیکار ننشسته و برای نمونه دو شرکت هواوی و LG دوربینهای جدیدتری با لنزهای مجهز به دیافراگم f/1.6 را به بازار ارائه کردند. در این شرایط سامسونگ برای حفظ برتری خود در این بازار دست به نوآوری تازهای زد که قبل از قرارگیری آن در گلکسی S9 و S9 پلاس امتحان خود را در سطحی کاملا محدودتر در گوشی تاشوی لوکس W2018 (که تنها در بازار چین عرضه میشود) پس داد؛ دوربین اصلی S9 و S9 پلاس به لنزی با دیافراگم متغیر مجهز است که عدد دیافراگم آن در نقاط با نور کم، f/1.5 بوده و در نقاط پر نورتر f/2.4 است. سامسونگ این طراحی را مشابه ساختار چشم انسان میداند که تا حدودی صحیح به نظر میرسد هرچند وجود تنها دو نقطه f برای تنظیم لنز، این شباهت را اندکی کمرنگ میکند.
قابلیت multi-frame image processing که نخستین بار در گلکسی S8 بهکار گرفته شده این بار نیز در S9 حضور دارد و مثل گذشته گوشی به جای گرفتن یک عکس، سه تصویر از یک منظره تهیه کرده و بهترین آنها را به عنوان عکس اصلی انتخاب کرده و از دو فریم دیگر برای بهبود کیفیت و کم کردن محو شدهگی استفاده میکند.
جدا از دیافراگم لنز، دوربین اصلی حاضر در هر دو گوشی همان نمونه 12 مگایپکسلی با سنسور 1/2.55 اینچی با سایز پیکسل 1.4 میکرونی است که به لرزهگیر اپتیکال مجهز بوده و میدان دید 77 درجهای را ارائه میکند. حداکثر وضوح 12 مگاپیکسلی (3024×4032 پیکسلی) این دوربین در نسبت 4:3 به دست آمده و در نسبت 16:9 و 18.5:9 به ترتیب میتواند حداکثر تا 9.1 و 7.9 مگاپیکسلی به عکاسی پرداخت. در گلکسی S9 پلاس به جز این دوربین از یک دوربین 12 مگاپیکسلی دیگر بدون فوکوس خودکار با سایز سنسور 1/3.6 اینچ استفاده شده که پیکسلهای آن تنها 1 میکرونی هستند و میدان دید 45 درجهای را ارائه میدهد. حداکثر گشودگی دیافراگم لنز این دوربین f/2.4 است. S9 پلاس با این دوربین دوم به سبک نوت8 امکان ارائه 2 برابر زوم اپتیکال و افکت بوکه (محو کردن پسزمینه) را خواهد داشت.
برداشت دور کند با نرخ 960 فریم در ثانیه با وضوح 720p یا آنطور که سامسونگ به آن اشاره میکند، سوپر اسلوموشن، قابلیت جدید دیگری برای پرچمداران سامسونگ در این رده است که البته پیش از این تقریبا به همین صورت در XZ Premium و گوشیهای جدیدتر شرکت سونی نیز تکرار شده بود. یکی از برتریهای این قابلیت نسبت به آنچه در سونی دیده بودیم فعال شدن خودکار حالت اسلوموشن با مشاهده حرکت در تصویر است و در مد Auto این حالت برخلاف دوربینهای سونی نیازی به لمس صفحه برای کند کردن یک تصویر وجود ندارد؛ در این حالت کادری در وسط تصویر ظاهر شده و منتظر مشاهده حرکت باقی میماند با تغییر حالت اسلوموشن از Auto به Manual نیز میتوان همانند سونی، به صورت دلخواه در زمان مقتضی اقدام به برداشت اسلوموشن کرد. همانطور که در مورد سونی نیز دیده بودیم، اسلوموشن 960 فریمی به نور کاملی برای اجرا نیاز دارد.
AR Emoji یا شکلکهائی که با کمک واقعیت افزوده از چهره افراد ساخته میشود یکی از جذابیتهای دیگر دوربینهای جدید سامسونگ است که با وجود آنکه تفاوت مشهودی با آنچه در آیفون 10 تحت عنوان انیموجی دیده بودیم دارد اما به هیچ عنوان نمیتوان منکر شباهتهای این دو در اجرا داشت. در عمل این ویژگی با وجود جذابیتهای سرگرمکنندهای که ارائه میکند دقت چندان بالائی نداشته و چهره افراد در اکثر مواقع شباهت نزدیکی به یکدیگر پیدا میکند.
رابط کاربری دوربین در هر دو مدل نسبت به گذشته با تغییرات زیادی روبرو شده است. در سمت راست همچنان دکمه شاتر در مرکز قرار دارد که با گرفتن و کشیدن آن رو به بالا و پائین میتوان ورود و خروج به زوم را انجام داد. آخرین عکس گرفته شده در بالا و دکمه آغاز فیلمبرداری در پائین قرار دارد. یک ردیف جلوتر به ترتیب از بالا به پائین، دکمه تعویض بین دوربینهای جلو و عقب، افکتهای لایو رنگی، تنظیمات فلش، تعویض آنی نسبت تصویر و بالاخره دکمه سایر تنظیمات دیده میشود.
بخش تنظیمات این دوربین نسبت به S8 یکی دو نکته جدید را نشان میدهد. در این بخش به تنظیم وضوح عکس و ویدئو برای دوربین اصلی، دو گزینه HDR و سوپر اسلوموشن نیز به جمع تنظیمات افزوده شدهاند. در تنظیمات مرتبط با دوربین سلفی هم گزینه تازهای به اسم Face shape correction دیده میشود که همانطور که از اسم آن میتوان حدس زد بهبودهائی را در صورت افراد هنگام برداشت سلفی ایجاد میکند.
در تنظیمات مشترک مابین هر دو دوربین گزینه تازهای به اسم Edit cemera modes دیده میشود که این گزینه امکان تغییر و جابجائی حالتهای تصویر به نمایش درآمده در ستون سمت چپ رابط کاربری را بوجود میآورد.
این حالتهای تصویر در حالت پیشفرض برای دوربین اصلی شامل عکاسی اتوماتیک، برداشت اسلوموشن، تصویربرداری Hyperlapse، گزینه جدید AR EMOJI، سوپر اسلوموشن، لایو فوکوس (برای محو کردن پسزمینه)، برداشت Pro، عکاسی پانوراما و بالاخره عکاسی از خوراکیهای می شود که با حرکت دست رو به بالا و پائین میتوان بین آنها سوئیچ کرد.
در مد پرو یا حرفهای این دوربین میتوان ISO را بین 50 تا 800 تغییر داد، سرعت شاتر را بین 1/24000 تا 10 ثانیه متغیر ساخت، به صورت دلخواه f/1.5 یا f/2.4 را برای دیافراکم انتخاب کرد، فوکوس را روی حالت صورت دستی قرار داد و در نهایت به تنظیم دلخواه White balance پرداخت در این حالت طبیعتا میتوان تصاویر را در حالت RAW نیز ذخیره کرد.
عکاسی با دوربین اصلی S9 و S9 پلاس را در نور روز آغاز میکنیم. در فضائی با روشنائی کامل، عملکرد دوربین اصلی این دو گوشی در سطح بسیار مناسبی قرار دارد؛ اثر چندانی از نویز در تصاویر نیست و جزئیات کاملی حتی در برش اندازه واقعی دیده میشود. در S9 پلاس به لطف دوربین دوم، قابلیت زوم دو برابری به خوبی عمل کرده و در این درجه از زوم از کیفیت عکس کاسته نمیشود درجه زوم البته از 2X نیز میتواند فراتر برود اما زومهای پس از این مقدار همگی دیجیتال بوده و کیفیت در آنها کاملا افت میکند.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
از کیفیت تصویر حتی در موقع قرار گرفتن رو به نور هم چندان کاسته نشده و اثر چندانی نیز از اشباع بیش از اندازه و غیر واقعی شدن رنگها نیز دیده نمیشود.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
همچنان در نور روز اما با روشنائی کمتر، با اینکه از جزئیات اندکی کاسته شده اما هنوز به میزان زیادی میتوان از تصویر برداشت شده رضایت داشته و نهتنها در مرکز تصویر بلکه در کنارهها، نیز این جزئیات با افت زیادی همراه نمیشود.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا از مرکز عکس
برش اندازه واقعی تصویر بالا از کناره عکس
عملکرد دوربین در حالت Live Focus برای محو کردن پسزمینه در صورت رعایت فاصله بسیار مناسب است.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
اما با دورتر ایستادن از سوژه درجه محو شدهگی پسزمینه و برجستگی سوژه اصلی کاهش یافته و تصویر حالتی کارتونی به خود میگیرد.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در برداشت ماکرو از فاصله کاملا نزدیک، از کیفیت تصویر، سطح جزئیات و سرعت و دقت فوکوس بسیار رضایت داشتیم و با یکی از بهترینهای این رده روبرو میشویم.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
در طیف بعدی تصاویر S9 و S9 پلاس به سراغ محیطهای داخلی با نور کمتر رفتیم. در این حالت با اینکه مشخصا از سطح جزئیات کاسته میشود اما هنوز نمیتوان نویز چندانی را در کادر مشاهده کرد.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
در عکاسی در شب در حالت اتوماتیک دوربین به صورت خودکار روی f/1.5 سوئیچ کرده و عدد ISO را نیز تا مقادیر بالا ارتقاء میدهد. بدینترتیب نور کاملا بیشتری در اختیار سنسور قرار میگیرد اما به همان میزان به دلیل بالا رفتن ISO، نویز فراوان و جزئیات کمتری در عکس دیده میشود. با سوئیچ به حالت Pro، در صورت انتخاب f/2.4، تصویر حتی در ISO بالا نیز تقریبا سیاه میشود اما با انتخاب f/1.5 در همان ISOمیتوان تصویر نسبتا بهتری را شکار کرد. بهترین حالت برای عکاسی در شب با این دوربین با انتخاب f/1.5، عدد ISO بالا و سرعت شاتر چند ثانیهای است که در این حالت نگفته پیداست که باید گوشی به طور ثابت روی سهپایه قرار بگیرد.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت Pro با f/2.4 و ISO 500 - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت Pro با f/1.5 و ISO 500 - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در زمینه دقت رنگ میتوان امتیاز مناسبی را برای S9 و S9 پلاس در نظر گرفت و با وجود اندکی اشباع رنگ، تصاویر به حالت نرمال نزدیکند.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
حداکثر وضوح فیلمبرداری هر دو دوربین 4K با 60 فریم در ثانیه با بیتریت ویدئویی نزدیک به 73Mbps و بیتریت صوتی 260Kbps به صورت دوکاناله انجام میشود. در وضوح 4K/30p بیتریت ویدئویی به حوالی 50Mbps میرسد، در 1080/60p به نزدیک به 30Mbps و بالاخره در وضوح 1080/30p به 13Mbps میرسد. نکته جالب اینکه برای کاهش حجم فایل بدون تغییر در کیفیت میتوان در بخش تنظیم رزولوشن، اقدام به فعال کردن کدک HEVC یا همان H.265 کرد. طبیعتا بالاترین کیفیت در این میان به 4K با هر دو نرخ 30 و 60 فریم در ثانیه تعلق دارد اما به خصوص در وضوح 1080/60p نیز کیفیت مناسبی دیده میشود. امکان زوم دو برابری در تصویر بدون از دست رفتن کیفیت در S9 پلاس وجود دارد که البته انجام این کار با شاتر روی تصویر دقت چندان بالائی را ارائه نداده و به ناگاه تصویر بیش از اندازه zoom in و zoom out میکند. در تمامی رزولوشنهای برداشت ویدئو میتوان با لمس دکمه شاتر، عکسی با حداکثر وضوح یعنی 9.1 مگاپیکسل (در نسبت 16:9) را برداشت کرد.
در تست اسلوموشن 960 فریم در ثانیهای، حالت اتوماتیک در صحنهای که چندین سوژه متحرک در آن قرار دارند چندان فوقالعاده عمل نمیکند و بهتر است از مد دستی در این قسمت که با لمس در آن برداشت آهسته اتفاق میافتد استفاده شود.
دوربین سلفی هر دو مدل مثل S8 سال گذشته یک نمونه 8 مگاپیکسلی دارای فوکوس خودکار با f/1.7 و اندازه سنسور 1/3.6 اینچ است که یکی از بهترین نمونهها در این رده به حساب میآید. حداکثر وضوح این دوربین در نسبت 4:3 به دست آمده و در نسبت 16:9 وضوح تصویر به 6 مگاپیکسل کاهش پیدا میکند. حداکثر وضوح فیلمبرداری این دوربین QHD یا 1440×2560 پیکسل بوده و در اینجا نیز میتوان کدک HEVC را فعال کرد. قابلیت برداشت ویدئوی HDR نیز در این دوربین تعبیه شده است.
ویژگی AR EMOJI در اس 9 و اس9 پلاس که نمیتوان منکر کپیبرداری آن از Animoji اپل در آیفون 10 شد یکی از ویژگیهای جالب توجه در دوربین این دو گوشی به حساب میآید. در مد اصلی AR EMOJI که با آیفون 10 تفاوت دارد با اسکن چهره افراد از طریق دوربین سلفی، یک آواتر ساخته شده که میتوانید مو، لباس، عینک و رنگ پوست را در آن تغییر دهید.. در این بخش نمیتوان امتیاز مناسبی را برای S9 و S9 پلاس در نظر گرفت و اغلب یک تصویر یکسان برای خانمها و آقایان ساخته شده و تنها برخی موارد جانبی مثل موی سر یا ریش و سبیل در آن تغییر میکند. در این حالت با ساخت هر اموجی جدید به صورت خودکار چندین فایل متحرک GIF از روی آن ساخته میشود که میتوان آنها را به صورت دلخواه به اشتراک گذاشت.
علاوه بر AR EMOJI درست همانند آیفون 10 یک شخصیت کارتونی، حرکت و حالتهای چهره شما را تقلید کرده و از این وضعیت میتوان تصویر نیز تهیه کرد. در تست عملی این قابلیت دقت نسبتا کمی وجود دارد و اغلب تنها حرکتهای کاملا مشخص و اغراق شده در سوزه منعکس میشود.
سامسونگ تغییری در ظرفیت باتری این دو گوشی نسبت به سال گذشته ایجاد نکرده و همچنان S9 را با یک باتری 3,000mAh و S9 پلاس را با باتری 3,500mAh روانه بازار کرده است. با وجود یکسان بودن ظرفیت باتریها، زمانهای رسمی اعلام شده برای این دو باتری در همه موارد از زمانهای مشابه S8 و S8 پلاس بالاتر است؛ برای نمونه در پخش موسیقی MP3 با خاموش بودن حالت همواره روشن صفحهنمایش یا AOD، دو گوشی S9 و S9 پلاس به زمانهای رسمی به ترتیب 80 و 94 ساعت دست پیدا میکنند که این دو زمان در S8 و S8 پلاس در همین شرایط به ترتیب تنها به 67 و 78 ساعت میرسد. زمانهای پخش ویدئوی 16 و 18 ساعته تغییری نسبت به گذشته نداشتهاند اما زمانهای مکالمه 20 و 24 ساعته در S8 و S8 پلاس حالا به ترتیب به 22 و 25 ساعت رسیده است. دوام باتری در هر دو مدل S9 و S9 پلاس به میزان زیادی به روشن بودن AOD و نوع استفاده کاربران وابسته بوده و به همتایان S8 و S8 پلاس شباهت دارد.
تست Work battery life 1.0 از مجموعه PC Mark به دلائل نامشخصی در هر دو گوشی پس از دقائقی متوقف شده و امکان مقایسه نتایج دوام باتری این دو مدل در عمل با S8 وجود ندارد اما به دلیل استفاده از پروسسور Snapdragon 845 با نسخه دوم لیتوگرافی 10 نانومتری میتوان به مصرف پائینتر باتری در این گوشی و دوام بالاتر آن امیدوار بود.
تست شارژ این دو گوشی را با S9 آغاز میکنیم. این تست طبق معمول هنگام خاموش بودن صفحهنمایش انجام شد. در این تست پس از 5، 10 و 15 دقیقه از شروع شارژ، باتری تا ظرفیت 6، 12 و 18 درصد شارژ شد و پس از 30 دقیقه نیز ظرفیت باتری به 37 درصد رسید. پس از یک ساعت باتری به ظرفیت 74 درصد رسید و پروسه شارژ در دقیقه 101 پایان گرفت.
در S9 پلاس با توجه به ظرفیت بالاتر باتری (3,500mAh در مقابل 3,000mAh)، طبعیتا انتظار زمان شارژ طولانیتری را داریم. S9 پلاس پس از 5، 10 و 15 دقیقه به ترتیب به شارژ باتری 6، 11 و 15 درصد رسید، پس از 30 دقیقه تا 30 درصد ظرفیت خود شارژ شد و پس از یک ساعت نیز 57 درصد شارژ داشت. این زمانها در مقایسه با S8 پلاس سال گذشته اندکی کمتر بوده و برای نمونه S8 پلاس پس از 30 و 60 دقیقه به ترتیب به شارژ 35 و 65 درصد میرسید. این شارژر پس از 75 دقیقه، باتری را تا 70 درصد ظرفیت آن پر کرد و پس از 90 دقیقه نیز شارژ باتری به 84 درصد رسید. بار دیگر S8 پلاس از همتای جدید خود سریعتر عمل کرده و پس از 75 و 90 دقیقه به ترتیب به شارژهای 80 و 91 درصد میرسید. شارژ S9+ در نهایت اندکی بیش از دو ساعت و در دقیقه 124 کامل شد و این در حالی ست که S8+ بسیار سریعتر و در دقیقه 106 به شارژ باتری پایان میداد.
هر دو گوشی گلکسی S9 و S9 پلاس با نسخه هشتم اندروید Oreo و رابط کاربری Samsung Experience ورژن نهم ارائه میشوند. زمان بوت هر دو مدل بسیار سریع بوده و بین 14 تا 18 ثانیه است که در بین همه دیگر مدلهای اندرویدی رکورد فوقالعادهای به حساب میآید.
با روشن شدن گوشی در حالت پیشفرض ابتدا حالت همواره روشن صفحهنمایش (AOD) به نمایش گذاشته میشود که از لحاظ ساختاری تفاوتی با آنچه در سری S